اخبار داغ

تحلیلگر مسائل سیاسی هرمزگان مطرح کرد:

ارتقای روحیه «ما می‌توانیم»؛ مهم‌ترین شاخصه ارتش

ارتقای روحیه «ما می‌توانیم»؛ مهم‌ترین شاخصه ارتش
تحلیلگر مسائل سیاسی هرمزگان گفت: ارتقای روحیه ملی و خودباوری و ایمان به اینکه «ما می‌توانیم»، یکی از شاخصه‌ها و ویژگی‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ ۲۹ فروردین‌ماه و روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، یکی از رخدادهای بزرگ و حساس تاریخ ایران است که با دوراندیشی و هوشمندی بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره) نام گرفت و توطئه دشمنان را ناکام نمود.

 امروزه، نام و جایگاه ارتش جمهوری اسلامی ایران، بر جان‌ودل دشمنان لرزه می‌اندازد و همه بدخواهان و دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از این نیروی قوی، واهمه دارند.

 ارتش پهلوی وابسته به غرب بود

 قاسم امینی تحلیلگر مسائل سیاسی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار ما، به تشریح تاریخچه ارتش در عصر معاصر (دوره قاجار و پهلوی)، پرداخت و گفت: در دوره قاجاریه، چیزی به نام ارتش مدرن و جدید وجود نداشت، اما در دوره پهلوی اول و دوران حکومت رضاشاه تأسیس شد و ارتشی که رضاشاه تشکیل داد و در دوره محمدرضا پهلوی ادامه داشت ارتشی غربی و وابسته بود که یکی از اشکالات آن، همین وابستگی به غرب بود، این ارتش به لحاظ تجهیزات و نوع عملکرد، وابسته به غرب بود، چراکه دولت پهلوی به غرب وابسته بود.

 وی در ادامه افزود: نکته جالب‌توجه اینکه تمام هزینه‌های ارتش را رضاشاه پرداخت می‌کرد، اما در شهریور ۱۳۲۰ که ایران مورد تهاجم نیروهای متفقین قرار گرفته بود، این ارتش به مدت سه روز دوام نیاورد و با استعفای رضاشاه و اخراجش از ایران، ارتشی که شکل داده بودند نتوانست رسالت خود را انجام دهد.

 کارشناس مسائل سیاسی استان هرمزگان همچنین ادامه داد: در دوره محمدرضا شاه نیز ارتش وجود داشت و حمایت همه‌جانبه از طرف غربی‌ها به رهبری ایالات متحده و اسرائیلی‌ها صورت‌گرفته بود، چه‌بسا اغلب تشکلات ارتش به‌طورکلی از آمریکا تغذیه می‌کرد و ارتش تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بدین شکل بود.

 امینی بیان کرد: ارتش که خود را به‌نوعی ایدئولوژی در ارتش قبل از انقلاب اسلامی می‌دید و این ایدئولوژیک را پرورش می‌دادند که این ارتش، متعلق به حافظ سلطنت و شاهنشاهی هست و گاهی به‌عنوان گارد به گارد شاهنشاهی ارتش بود.

 وی ادامه داد: ازآنجایی‌که در بدنه ارتش، نیروی مردمی نیز وجود داشت با به‌پیش رفتن انقلاب اسلامی ایران و شور انقلابی و همچنین نقش حضرت امام خمینی (ره)، یکی از اتفاقاتی که در انقلاب اسلامی رخ داد این بود که بدنه مردمی از ارتش شاهنشاهی جدا گردید و بعد از ۲۲ بهمن‌ماه، با امام راحل پیمان بستند و این ارتش نیز انقلابی شد، اگرچه نیروهای مهم و شخصیت‌های برجسته‌ای در ارتش بودند.

 تغییرات همه‌جانبه ارتش با پیروزی انقلاب اسلامی

 این تحلیلگر مسائل سیاسی هرمزگان با بیان اینکه ارتش با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تغییرات همه‌جانبه پیدا کرد و انقلابی در ارتش رخ داد، گفت: دولت موقت بازرگان که اختلافات عدیده‌ای با گروه‌های انقلابی و مسیری که امام راحل پیموده بودند، داشت نتوانست با رئیس ستاد ارتش کنار بیاید و همین موضوع سبب استعفای وی شد.

 امینی در ادامه اضافه کرد: بعد از آن تحولاتی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به‌خصوص در سال‌های ۱۳۵۸ رخ داد ارتش با امام راحل بیعت کرد و ایشان نیز در فروردین‌ماه همان سال، روزی را به نام ارتش و نیروی زمینی نام‌گذاری کردند.

 امام راحل معتقد بودند ارتش باید اصلاح شود

 وی در ادامه با اشاره به فلسفه نام‌گذاری روز ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی، روز ۲۹ فروردین‌ماه سال ۱۳۵۸ را به نام روز ارتش و نیروی زمینی نام نهادند و پیامی تاریخی و مهم به مناسبت همین روز صادر کردند.

مدرس دانشگاه‌ آزاد هرمزگان با بیان اینکه پیام حضرت امام خمینی (ره)، حاوی چند نکته مهم است، تصریح کرد: نکته اول اینکه؛ ارتش همواره پشتیبان ایران و جمهوری اسلامی بوده و باید این ارتش حفظ شود، اگرچه نظریات دیگری بر علیه ارتش وجود داشت و معتقد بودند ارتش طاغوتی از بین برود؛ اما امام راحل مخالفت کردند و عقیده داشتند ارتش باید اصلاح شود و این اتفاق رخ داد.

 

 امینی افزود: ارتش در سال ۱۳۵۸ به بعد، در جنگ تحمیلی، در راه ایران و انقلاب اسلامی جان‌فشانی کرد و نقش مهمی داشت و به فرموده بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، همواره پشتیبان ایران و انقلاب اسلامی بوده است.

 ارتش، فداکار در راه حفظ و استقلال مرزها است

 وی بیان داشت: نکته مهم دیگر در پیام حضرت امام خمینی (ره)، اینکه ارتش، فداکار در راه حفظ و استقلال مرزها است، امام راحل با این پیام، مسیر رسالت‌های ارتش را ترسیم کردند و حفظ استقلال و مرزهای جغرافیایی کشور یکی از رسالت‌های مهم ارتش است، در حوادث قبل و بعد از انقلاب اسلامی و حتی در طول جنگ تحمیلی، ارتش نقش مهمی داشت.

 

 کارشناس مسائل سیاسی هرمزگان ادامه داد: سومین نکته پیام امام راحل، احترام برادرانه به ارتش و استقبال از آنهاست، همیشه رویکرد ایشان، مشفقانه و برادرانه بود، خودشان به استقبال برادران ارتشی رفت و با آنان پیمان دوطرفه بستند، و این پیمان امام و ارتش، مسیری را گشود که در آن، امنیت، حفظ مرزها و همچنین استقلال است و این مهم‌ترین اندیشه و دوراندیشی‌های امام راحل است که تا چه اندازه این ارتش، کمک‌حال مردم است.

 

 امینی بیان کرد: امام خمینی (ره) در پیام مهم خود فرمودند که ارتش در خدمت ملت و اسلام است و باید از طرف همگان، به رسمیت شناخته شود، این بدان معناست که ارتش، مردمی است و به آن نیاز داریم؛ لذا رویکرد اسلامی را به این ارتش تزریق کردند، چون ظرفیت آن را داشت که در خدمت اسلام و مردم باشد؛ لذا این رویکرد امام راحل که معتقد بودند ارتش باید اصلاح شود به تقویت ارتش، کشور ایران و انقلاب اسلامی کمک کرد.

 ارتش دارای اقتدار، تکنولوژی‌های جدید و نیروی جوان است

 وی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین نقش ارتش در تأمین و حفظ امنیت کشور پرداخت و بیان کرد: ارتشی که امروز با این وضعیت می‌بینیم دارای اقتدار، تکنولوژی‌های جدید و نیروی جوان هست که شاید تا قبل از انقلاب، واقعاً وجود نداشت و هم انقلاب و هم ارتش در راستای امنیت و اقتدار این کشور به هم کمک دوطرفه کردند.

 مدرس دانشگاه‌ آزاد هرمزگان ادامه داد: به‌جرئت می‌توان گفت ارتشی که امروزه در جمهوری اسلامی ایران شاهد آن هستیم به لحاظ نیروی زمینی، هوایی و دریایی، یکی از مدرن‌ترین ارتش‌های دنیاست، طبق یک گزارش مبنی بر تقسیم‌بندی ارتش‌های مهم دنیا، به اقرار کشورهای اروپایی، ارتش جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تکنولوژی و فناوری‌های جدید و همچنین نیروهای متخصص، جزو ۲۰ ارتش مدرن دنیا هست که مایه افتخار و سربلندی و مهم‌ترین دستاوردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

 ارتقای روحیه «ما می‌توانیم»؛ مهم‌ترین شاخصه ارتش

 امینی، ارتقای روحیه ملی و خودباوری و ایمان به اینکه «ما می‌توانیم»، یکی از شاخصه‌ها و ویژگی‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران ذکر کرد و افزود: این روحیه در ارتش زمان پهلوی وجود نداشت، عده‌ای از تکنسین‌های آمریکایی بودند و حتی امرونهی می‌کردند و خیلی از ایرانی‌ها در خدمت آنها بودند و دولت ایران باید هزینه‌های آنان را پرداخت می‌کرد تا برخی کارها را انجام دهند، کارهایی که امروز، بهتر و پیشرفته‌تر از آنان توسط نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

 وی تصریح کرد: امروز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سطح آب‌های بین‌المللی حضور پررنگ دارد و با این حضور ثمربخش نه‌تنها توانسته امنیت خود، بلکه امنیت منطقه را تأمین کند و برای همگان، بسیار مایه افتخار و مباهات است.

 عدم وابستگی ارتش به هیچ کشوری

 تحلیلگر مسائل سیاسی هرمزگان گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای در حوزه امنیت و تأمین امنیت مرزها این است که ارتش جمهوری اسلامی ایران، هیچ‌گونه وابستگی نه‌تنها به غرب که به سایر کشورها هم ندارد، از فنّاوری‌ها و آموزش‌هایی که برای نیروهای متخصص هوایی، دریایی و زمینی خود دارد کاملاً بومی است و به هیچ کشوری وابسته نیست، این نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم است.

 نقش‌آفرینی ارتش در عملیات وعده صادق

 امینی بیان داشت: ارتش امروزه در حوزه‌های مهم تسلیحاتی و انواع ناوشکن‌ها و سلاح‌های مدرن، خود سازنده تمامی اینها، لذا تمامی این تکنولوژی، بومی است که بسیار حائز اهمیت است.

 وی در ادامه افزود: نکته دیگری که این روزها مهم است اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر نیروهای مسلح، در خلق عملیات «وعده صادق» نقش‌آفرین بود، هماهنگی و تشکیلاتی عمل‌کردن نیروهای مسلح (ارتش در کنار سپاه و وزارت دفاع) نشان می‌دهد که حضور نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران باعث امنیت منطقه و دلگرمی و آرامش مردم آن است و از طرفی هم خاری در چشم دشمنان انقلاب، ایران و همچنین دشمنان منطقه است، ارتش و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، مانع سلطه‌گرانی هستند که قصد دارند از منابع منطقه خاورمیانه بهره ببرند و یا از مردم منطقه سواری رایگان بگیرند، این یکی از تأثیرات بین‌المللی و منطقه‌ای ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در این عملیات ویژه، شاهد آن بودیم که شایسته تقدیر است.

مدرس ادانشگاه‌آزاد هرمزگان، آرامش در خلیج همیشه فارس، دریای سرخ و همچنین اقیانوس هند از دستاوردهای منطقه‌ای ارتش نام برد و اضافه کرد: این آرامش را مدیون دلاوری‌ها و ازخودگذشتگی‌های برادران عزیزمان در ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم، اگر این فداکاری‌ها و از خودگذشتگی‌های آنان نبود، امروز ما شاهد امنیت در سطوح مختلف در منطقه نبودیم.

 تمامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با هم برادر هستند

 امینی در پایان تصریح کرد: نکته دیگری که بسیار مهم به نظر می‌رسد این است که دشمن همواره تلاش کرده که بین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اختلاف اندازی کند، بدین ترتیب که چنین القاء کند که بین ارتش و سپاه تفاوت است و با دسیسه‌چینی، روحیه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران زا تضعیف کند، لذا در چنین شرایطی باید به این موضوع مهم توجه کنیم که تمام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با هم برادر هستند و هر کدام رسالت خاص خود را انجام می‌دهند؛ اما هدفی مشترک دارند و همه آنها به دنبال استقلال و ارتقای امنیت کشور هستند و همه آنها زیرمجموعه ولایت‌فقیه و رهبری ایران اسلامی، برنامه‌های خود را انجام می‌دهند و هیچ مشکلی با هم ندارند و اتحاد و عملکردشان، خاری در چشم دشمنان اسلام و انقلاب ناب محمدی است.

 

 

 

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه