جهت همکاریهای مشترک و تبادل تجربیات صورت گرفت؛
انعقاد تفاهم نامه ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی
رییس و اعضای هیات مدیره کانون فدرال سردفتران روسیه با رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دیدار و انعقاد تفاهم نامه ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی را تشریح کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس و اعضای هیات مدیره کانون فدرال سردفتران روسیه در دیدار با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، راهکارهای همکاریهای مشترک و تبادل تجربیات بین دو کشور در زمینه سردفتری اسناد رسمی و حدنگاری را بررسی کردند.
بابایی در این دیدار با اشاره به قدمت بیش از یکصد ساله سازمان ثبت و فعالیت این سازمان مهم حاکمیتی زیر نظر قوه قضائیه با بیش از ۱۲ هزار پرسنل در سراسر کشور و استقبال از همکاریهای مشترک و تبادل تجربیات ثبتی با این کشور دوست و همسایه که اشتراکات فراوانی بویژه در استکبارستیزی و مقابله با سیاستهای خصمانه امریکا و دولتهای غربی دارند، از حمایتهای روسیه جهت عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه جهانی سردفتران تقدیر و ابراز امیدواری کرد ایران بتواند به زودی به این اتحادیه بپیوندد.
رئیس سازمان ثبت افزود: همچنانکه دو کشور در مسائل دفاعی و اقتصادی کلان در منطقه با توجه به پیمانهای شانگهای و بریکس، در حال تعریف نظم جدیدی هستند، گفت: این همکاریها میتواند در حوزههای مختلف ثبت مالکیتهای منقول و غیرمنقول و مالکیت فکری نیز گسترش یابد و امضای تفاهم نامه کانون فدرال سردفتران روسیه با کانون سردفتران و دفتریاران ایران آغاز خوبی برای ارتقای این همکاری هاست.
وی اظهار داشت: سازمان ثبت در ایران به سمت ایجاد یک نظم جدید در حوزه اسناد در حال حرکت است تا تمامی اموال منقول و غیرمنقول به صورت رسمی و در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسند و در این راستا تا کنون موفق شده است ۹۹ درصد اراضی ملی و منابع طبیعی، ۵۰ درصد اراضی کشاورزی و بیش از نیمی از اراضی و املاک شهری و روستایی را حدنگاری کند و بعد از تکمیل این اقدام و حذف معاملات عادی، تمامی نقل و انتقالات را با توجه به تصویب و نهایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در آینده نزدیک، به صورت رسمی و در این دفاتر به انجام برساند.
«کنستانتین کورسیک» رئیس کانون فدرال سردفتران روسیه نیز با تشریح نظام ثبتی روسیه و اشتراکات دو کشور در اهمیت دادن به ثبت رسمی، به جایگاه مهم دفاتر اسناد رسمی در این کشور اشاره کرد و گفت: این دفاتر در کشور روسیه نیز زیر نظر نظام قضایی و در تعامل نزدیک با دولت و دستگاههای متولی زمین فعالیت میکنند.
وی پیشرفتهای صورت گرفته در نظام ثبتی ایران بهویژه دریافت آنی استعلامها در ارتباط برخط با سازمانهای مختلف و حرکت به سمت هوشمندسازی خدمات ثبتی را بسیار قابل توجه عنوان کرد و گفت: نظام ثبتی ایران از این حیث چند گام از ما جلوتر است و ماهم در تلاش هستیم با الکترونیکی کردن تصدیق اسناد و ارتباط برخط با دستگاههای مختلف دولتی جهت دریافت آنی استعلام ها، این فرآیندها را هرچه بیشتر کوتاه و از هوش مصنوعی نیز بهره گیری کنیم و در این راستا آمادگی همکاری و تبادل تجربیات را داریم.
علی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران هم با تشریح تفاهم نامه منعقده با کانون فدرال سردفتران روسیه و همکاریهای دو کانون برای ایجاد اتحادیه منطقهای سردفتران آسیا و اقیانوسیه گفت: تبادل تجربه و کمک به توسعه دفتر اسناد رسمی الکترونیکی (دیجیتال) برای امنیت گردش مالی مدنی، تنظیم مقررات قانونی در حوزه دفاتر اسناد رسمی، آموزش و دورههای کارآموزی، ارائه کمک فنی جهت تبادل اطلاعات در مورد مسائل مربوط به تنظیم اسناد مربوط به حقوق املاک و مستغلات، همکاریهای بین المللی و منطقه ای، اننتشار کتب آموزشی و سایر فعالیتهای مربوط به توسعه حرفهای دفاتر اسناد رسمی، از جمله موارد مورد تأکید در این تفاهم نامه است.
در این جلسه معاونین امور املاک و کاداستر و توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی سازمان ثبت هم آخرین اقدامات و فرآیندهای این حوزه را تشریح کردند.
گفتنی است پیش از این دیدار، هیأت روسی با حضور در کانون سردفتران و دفتریاران اسناد رسمی، تفاهم نامهای را در ۵ ماده و ۴۰ محور با این کانون به امضا رساند.
ارسال دیدگاه