اخبار داغ

بیش‌ترین بودجه را به کشتی دادیم؛

هاشمی: پولی به فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها نمی‌دهیم؛ حق پخش تلویزیونی حق باشگاه‌هاست

هاشمی: پولی به فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها نمی‌دهیم؛ حق پخش تلویزیونی حق باشگاه‌هاست
وزیر ورزش و جوانان گفت: بیشترین اعتبار را به کشتی می‌دهیم؛ رشته‌ای که در میادین مختلف برای ما افتخارآفرینی کرده است.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی دانا؛ کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان با حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول» پیرامون واگذاری استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: روزی که آمدیم دغدغه این را داشتیم که چند ماه آینده این دو باشگاه باید در آسیا به میدان بروند. دو تیم به دلیل مالکیت مشترک دچار مشکل می‌شدند که برای آن طرح موضوع شد که مساله حل شود. بر اساس تجاربی که داشتیم به دنبال آن بودیم تا موضوع ریشه‌ای حل شود که این موضوع در دستور کار قرار گرفت. کار ما در وزارت ورزش سیاست‌گذاری و نظارت است و قرار نیست تیم‌داری کنیم. 

وی در ادامه بیان داشت: پدر ورزش هستیم و در دولت مسائل را مطرح کردیم. خوشبختانه شخص رئیس جمهوری هم این اعتقاد را داشت و بحث خصوصی‌سازی مطرح شد. اتفاقی خوبی که سالیان سال محقق نشده بود، با همکاری همه ارکان دولت سیزدهم، رقم خورد.  تا امروز ۸۵ درصد به بخش خصوصی واگذار و مشکل حل شده است. در قانون آمده که دولت نمی‌تواند در ورزش حرفه‌ای هزینه کند و رسالت ما هم این نبود. این یک موفقیت برای همه ورزش کشور است.

هاشمی درباره بحث حق پخش تلویزیونی عنوان داشت: اگر بخواهیم در این خصوص صحبت کنیم، موضوع اول بحث حق پخش تلویزیونی است که حق باشگاه‌ها به شمار می‌رود. امسال در لایحه برنامه هفتم آیین‌نامه‌ای برای این امر پیش‌بینی کرده‌ایم تا در جلسه دولت تصویب شود که حق باشگاه‌ها داده شود. وقتی حق داده شود از 35 تا 65 تا 70 درصد درآمد باشگاه‌ها از محل حق پخش تلویزیونی است که باشگاه‌های ما از این موضوع محروم هستند.  مجلس قانونی را تصویب کرده که در اتحادیه فوتبال اروپا هم اجرا می‌شود و به شفاف‌سازی مالی مربوط است و همه مسائل مالی در آن دیده شده است.

وی در این رابطه تصریح داشت: باید بحث درآمد و هزینه‌ها مدیریت می‌شود البته در ابتدای راه هستیم و این دو باشگاه نیاز به کمک دارند و باید شرایط را به گونه‌ای ساماندهی کرد تا این مسیر به درستی طی شود. در مسائل کلان هر کمکی لازم باشد انجام خواهیم داد،. این دو باشگاه نزدیک به ۴۰ میلیون هوادار دارند و مورد اقبال عمومی هستند و باید نظر مردم هم گرفته شود. سهم ۵ درصدی هم برای مدیران و پیشکسوتان این دو باشگاه مطرح است و باید همه را در این فضا دید.

وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این که آیا جامعه فوتبال‌زده شده، گفت: فوتبال‌زدگی را قبول ندارم چراکه فوتبال یک صنعت است اما این دلیل نمی‌شود حق سایر رشته‌ها را ندهیم. به رشته‌های بومی و محلی هم تاکید و توجه داریم. ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی هم از اهمیت خاصی برخوردار است و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است. امروز در مدارس فرهنگ ورزش زورخانه‌ای در حال گسترش است و در سایر رشته‌های بومی و محلی هم همین روند را طی کرده‌ایم.

وی همچنین تأکید داشت: اینگونه نیست که مثل گذشته به راحتی قرارداد ببندند و هزینه کنند. ما بحث فیرپلی مالی را داریم که همه در کنار هم می‌تواند قانونمندی ایجاد کند. ما پولی به فدراسیون فوتبال نمی‌دهیم و بیشترین اعتبار را به کشتی می‌دهیم؛ رشته‌ای که در میادین مختلف برای ما افتخارآفرینی کرده است. ما به دنبال تقویت آنها هستیم و می‌خواهیم از وضعیت موجود خارج شوند. ما از نظر اعتباری کمک زیادی به فوتبال نمی‌کنیم، اما اینکه مسابقات‌شان برگزار می‌شود یک ریال وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال از محل درآمد باشگاه‌ها فوتبال را می‌چرخانند، اما درمورد سایر رشته‌های ورزشی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک خودش را موظف می‌داند به این رشته‌های ورزشی کمک کند.

هاشمی در ادامه خاطرنشان ساخت: سال گذشته نزدیک به هزار میلیارد تومان به فدراسیون‌های ورزشی کمک کردیم که سهم فوتبال 100 میلیون هم نبود. اصلاً دولت نداده است و از طریق درآمدهای خودشان تامین هزینه کرده‌اند. بحث تبلیغات روی لباس و فروش بازیکن و ... شاید در حدی نباشد که هزینه‌های فوتبال را پوشش بدهد، اما آنها باشگاه دارند. من صراحتاً بگویم که دولت در هیچ بخشی یک ریال برای باشگاه‌ها هزینه نمی‌کند چون خلاف قانون است. مثلاً نساجی یک تیم بخش خصوصی است و باشگاه خودش سرمایه‌گذار دارد. شاید سودی نبرد، اما با عشق و علاقه این کار را می‌کنند. پتروشیمی‌ها و بانک‌ها و هلدینگ‌ها دولتی نیستند و این یعنی دولت بودجه‌ای اختصاص نمی‌دهد.

وی در مورد طرح آمایش سرزمینی اذعان داشت: طرح آمایش سرزمینی به دنبال عدالت ورزشی است، با این طرح بر اساس استعدادها و شرایط مناطق، امکانات را ارائه خواهیم داد. در گذشته به دلیل دخالت‌های سیاسی شاهد ساخت‌وسازهایی بودیم که بهره‌بری نداشته و این فضاها بی‌استفاده رها شده است. ساخت و سازی نخواهیم داشت تا پروژه‌های قبلی به سرانجام برسد. اگر قرار باشد ساخت‌وسازی باشد باید بر اساس اطلاعات، اعتبار لازم و جانمایی صورت گیرد. انزلی مهد فوتبال است، اما ورزشگاهی که دارند در خور مردم این منطقه نیست. این طرح به دستور رئیس جمهوری در حال تدوین است و تا امروز ۹۳ هزار محل شناسایی شده، به دنبال آن هستیم تا روند کار به شکلی پیش برود که با تغییر وزیر شرایط دچار تغییر نشود و این طرح ادامه داشته باشد.

وزیر ورزش و جوانان در مورد رشته‌های زورخانه‌ای و چوگان به عنوان ورزش‌های قدیمی و بومی ایران گفت: زورخانه درآمدزایی ندارد، جذابیتی که در برخی از رشته‌ها وجود دارد جوان‌ها را به رشته‌هایی خاص جلب کرده اما به دنبال آن هستیم تا این رشته‌ها مورد توجه قرار گیرند. طبق تفاهمی که با وزارت نیرو داشتیم تمام زورخانه‌ها برق‌شان رایگان شد. خیلی از زورخانه‌ها حتی پول آب و برق خود را هم نداشتند. بحث توسعه زیرساخت‌ها هم در دستور است. نزدیک به ۹۰۰ زورخانه دولتی و خصوصی داریم و به دنبال رشد آن هستیم.در بدنه آموزش و پرورش هم این کار را شروع کردیم تا از ظرفیت‌های این بخش استفاده کنیم.

هاشمی در نهایت راجع به ساخت و سازها هم گفت: این از وظایف و تخصص ما نیست و نباید خودمان را درگیر پروژه کنیم. وزارت ورزش نباید وارد این مقوله شود و باید از ظرفیت سایر دستگاه‌ها استفاده کرد. در حال حاضر پروژه‌های بالای ۷۵ درصد را به مرحله افتتاح می‌رسانیم، متاسفانه برخی از پروژه‌ها بالای ۲۰ است که هنوز تمام نشده و باید همه توان خود را برای تکمیل پروژه‌های قبلی بگذاریم. نظر ما این است که باید آنها را به صاحبان اصلی خود که قهرمانان و پیشکسوتان هستند، واگذار کنیم تا ضمن ادامه روند آماده‌سازی ۳۰ سال هم از آن بهره‌برداری کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه