سید مجتبی رضوی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛
تکمیل پروژههای سلامت با استفاده از درآمدهای مالیاتی
رئیس خانه صمت با اشاره به رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال با اتکا به درآمدهای مالیاتی گفت: پشتوانه مصرف مالیات برای مردم در زمینه پیشگیری و درمان حمایت خوبی از خانوارها را به وجود خواهد آورد.
سید مجتبی رضوی، از مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس خانه صمت مازندران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ در خصوص به کار انداختن درآمدهای مالیاتی در دولت سیزدهم در بخشهای زیربنایی مانند بهداشت و درمان اظهار کرد: یکی از شاخصههای کشورهای توسعهیافته استفاده از درآمدهای مالیاتی در راستای اداره کشور و ایجاد رفاه عمومی است. در این کشورها، قوانین سختگیرانه ای در حوزه دریافت مالیات وجود دارد و اجازه داده نمیشود که فرار مالیاتی رقم خورد.
وی ادامه داد: متأسفانه ازآنجائیکه ما از درآمدهای نفتی در کشورمان برخورداریم، هیچوقت بهطورجدی به مسئله مالیات نگاه نکرده ایم. به همین دلیل، فرهنگ مالیات در کشور ما مثل کشورهای دیگر نهادینه نشده است. دولتها نیز بهاندازه کافی در مورد اینکه درآمدهای مالیاتی در کجا هزینه شدهاند، اطلاعرسانی نکرده اند.
رئیس خانه صمت مازندران خاطرنشان کرد: بعد از انجام طرح هدفمندی یارانه ها در سال ۱۳۸۷، قرار بود اصلاح برخی امور در دستور کار دولت قرار بگیرد. مهمترین بخشها اصلاح ساختار مالیاتی کشور و بعد از آن امور اجتماعی و اصلاح ساختار نظام بانکی کشور بود. هدفمندی یارانه ها یک بسته اصلاحات بود که ما فقط بخشی از آن را اجرا کردیم.
رضوی گفت: اصلاح امور مالیاتی کشور از سال ۱۳۸۷ شروع شد، اما بسیار کند پیش رفت. تا اینکه با تحریم های سخت حوزه انرژی مواجه شدیم که درآمدهای ناشی از فروش نفت را به کمترین میزان رساند؛ بنابراین، دولت سیزدهم تصمیم گرفت در زمینه اصلاح نظام مالیاتی کشور و روشن سازی در این زمینه اقدامات جدی انجام دهد.
وی ادامه داد: در واقع اصلاحاتی که در دولت سیزدهم شاهد بودیم، فشرده ای از کارهایی بود که قبلاً شروع شد و در این دولت به بالاترین سطح خود رسید. در همین راستا، شاهد افزایش درآمدهای مالیاتی به میزان ۴۸.۵ درصد در بودجه سال جاری بودیم که امر قابل توجهی است.
رئیس خانه صمت مازندران خاطرنشان کرد: کشف پایه های مالیاتی جدید بهمنظور افزایش درآمدهای مالیاتی دولت اقدام مناسبی است. قبلاً برخی پایه ها در شمول مالیاتی کشور نیامده بودند و دولت توانایی اخذ مالیات از آنها را نداشت. با تعریف پایه های مالیاتی جدید و اخذ مالیات بیشتر، دست دولت برای ایجاد رفاه بیشتر در کشور باز می شود.
رضوی گفت: بر اثر افزایش درآمدهای مالیاتی در دولت سیزدهم و سرمایه گذاری هایی که در بخش های بهداشت، حملونقل و... شده است، در نهایت مردمی امیدوارتر به آینده داریم.
وی در خصوص به پایان رساندن پروژه های نیمهتمام بهداشتی در دولت سیزدهم به پشتوانه درآمدهای مالیاتی خاطرنشان کرد: برخی پروژهها از قبل شروع شده بود و دولت سیزدهم نیز به پشتوانه درآمدهای مالیاتی بهدرستی این پروژه ها را هدایت کرد و به پایان رساند.
رئیس خانه صمت مازندران خاطرنشان کرد: هزینه های بهداشت و درمان برای خانوارها سنگین است و هر چقدر دولت در این زمینه اهتمام داشته باشد و به کمک خانواده ها بیاید، اتفاق مثبتی است. در همین راستا، استفاده از درآمدهای مالیاتی در دولت سیزدهم در جهت رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال در دولت سیزدهم و ارائه یارانه دارو بسیار مثبت بوده است. دولت شهید رئیسی به پشتوانه مصرف مالیات برای مردم در زمینه پیشگیری و درمان حمایت خوبی از خانوارها به عملآورده است. امیدواریم این روند در دولت بعدی نیز ادامه یابد و استفاده از درآمدهای مالیاتی را در زمینه بهداشت و درمان داشته باشیم.
به گزارش راه دانا؛ یکی از مهمترین بخش هایی که دولت سیزدهم به ریاست شهید رئیسی به آن ورود کرد و نتایج خوبی به دست آمد، حوزه اصلاح نظام مالیاتی کشور است. این دغدغه از سالها پیش در کشور وجود داشت که از تکیه بیش از حد کشور به درآمدهای نفتی بکاهیم و بر درآمدهای پایدارتری مانند مالیاتها تکیه کنیم.
ورود به موضوع مهمی همچون مالیاتها ریسک بالایی داشت. شاید هر دولتی قبول نمی کرد که این ریسک را قبول کند و به این مسئله بپردازد. شهید رئیسی در رأس دولت سیزدهم اعتقاد ویژه ای به اعمال عدالت اجتماعی و استفاده از فرصت های موجود برای اداره بهتر کشور داشت. بر همین اساس، دریافت مالیات حقه از همگان از طریق اصلاح نظام مالیاتی کشور در دستور کار قرار گرفت.
بر اثر اقدامات صورتگرفته در دولت سیزدهم، درآمدهای مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بالغ شد. این درآمدها در راستای افزایش و بهبود ارائه خدمات به مردم و در امور زیربنایی همچون بهداشت و درمان به کار افتاد.
طرح هایی مانند افتتاح بیمارستان تخصصی مادر و کودک حضرت فاطمه الزهرا (س) در ایرانشهر، افتتاح بیمارستان تخصصی کودکان اکباتان همدان، افتتاح بزرگترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور در مشهد و افتتاح بیمارستان فوقتخصصی کودکان بندرعباس به پشتوانه درآمدهای مالیاتی میسر شد.
خبرنگار: مسعود تاجیک سلمانی
ارسال دیدگاه