اخبار داغ

برگزاری مراسم معارفه وزیر ارتباطات؛

هاشمی: حکمرانی در سکوهای خارجی دغدغه جدی است/ به واسطه استفاده از فیلترشکن‌ها، وضعیت مطلوبی نداریم

هاشمی: حکمرانی در سکوهای خارجی دغدغه جدی است/ به واسطه استفاده از فیلترشکن‌ها، وضعیت مطلوبی نداریم
وزیر ارتباطات گفت: بحث "شبکه ملی اطلاعات" به عنوان یکی از تکالیف قانونی ما است که با جدیت دنبال می‌کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هاشمی؛ وزیر جدید ارتباطات امروز در مراسم تکریم و معارفه خود که با حضور عیسی زارع‌پور؛ وزیر سابق ارتباطات برگزار شد، اظهار کرد: دکتر پزشکیان تأکید می‌کنند که ما با نگاه اجماع و وفاق ملی کارها را پیش ببریم؛ این به نوع خود یک تجربه جدید است و بنا داریم از همه ظرفیت‌های تخصصی بهره کافی را ببریم.

وی گفت: حتماً تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌ خانواده وزارت ارتباطات کارها را پیش ببریم. از نمایندگان مجلس تقدیر می‌کنم که با رای قاطع عملاً بار مسئولیت بنده را سنگین کردند و امیدواریم بتوانیم پاسخگوی اعتماد نمایندگان باشیم.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: میثاق ما، سیاستهای کلی نظام و برنامه هفتم پیشرفت خواهد بود و عزیزانی که در این مسیر یه ما کمک کنند، قطعاً دست یاری به سوی آنها دراز می‌کنیم‌.‌

وی ادامه داد: نگاه به اهداف به صورت کمی در ماده 64 برنامه هفتم توسعه ترسیم شده است کمک می‌کند که بر مبنای مشخص صحبت کنیم. در بسیاری از مواقع زمانی که کمی صحبت نمی‌کنیم، فاصله ایجاد می‌شود و در ادامه باعث واگرایی می‌شود.

وزیر ارتباطات گفت: در حوزه‌های مختلفی که با متناسب وزارتخانه ایجاد شده است و با محورهای برنامه هفتم پیشرفت متناسب‌سازی شده است به ما کمک میکند برنامه ها را به سرعت اجرا کنیم.

وی تصریح کرد: در مواد مختلف برنامه هفتم، حوزه‌های مختلف هدف‌گذاری شده است. بحث شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از تکالیف قانونی ما است که با جدیت دنبال می‌کنیم و امیدواریم در سقف اعتبارات تخصیصی به سرمنزل مقصود برسانیم.

وزیر ارتباطات اضافه کرد: بخش‌های پیش‌رو نیاز به همت همه نهادهای ذی مدخل دارد. باور ما این است که مأموریت‌های وزارت ارتباطات ورای یک ماموریت درون‌بخشی است و برای توسعه اقتصاد دیجیتال باید بر حوزه‌های مختلف و صنایع مختلف تمرکز داریم و باید از ظرفیت بورس و سرمایه‌گذاری در این خصوص استفاده کنیم.

وی گفت: شتابی که در اوایل دهه 90 در اقتصاد دیجیتال داشتیم که امروز مقداری کند شده‌ است که بحث سرمایه‌گذاری ‌و‌ نقد‌شوندگی شاید یکی از دلایل کندی پیشرفت اقتصاد دیجیتال است.

وزیر ارتباطات گفت: محور دیگری که در مواد برنامه هفتم پیشرفت است، توسعه صنعت فضایی است که اتفاقات خوبی را در سالهای اخیر شاهد بودیم. این حوزه باید تقویت شود و توفیقات سالهای گذشته استمرار پیدا کند.

وی ادامه داد: منابع کشور محدود است و اگر می‌خواهیم رشد کنیم، بهره‌وری را مورد توجه قرار دهیم که به معنای کاهش هزینه‌ها است و دولت هوشمند می‌تواند در این مسیر کمک کند.

هاشمی تصریح کرد: بحث حکمرانی داده‌ها را داریم که برای همه دولت‌ها مهم است و این موضوع قابل انکار نیست. دغدغه جدی ما و حاکمیت این است که حکمرانی در بحث سکوهای خارجی چه خواهد بود. خانواده‌ها در معرض محتواهای خشونت آمیز و غیراخلاقی هستند که باید آن را حل کنیم.

وی گفت: چه تعداد کسب و کار در چه ناحیه جغرافیایی و چه کاری انجام می دهند که اگر بدانیم کمک زیادی به ما خواهد کرد بنابراین با هوش مصنوعی سعی می‌کنیم موضوع حکمرانی داده را دنبال کنیم.

وزیر ارتباطات اظهار کرد: امنیت سامانه در شرایط کنونی با توجه به حملات سایبری مخاطرات جدی داشته است. انشالله بتوانیم با هماهنگی دستگاه‌های متولی به صورت جدی این موضوع را دنبال کنیم.

وی گفت: زیرساخت‌های ارتباطی را انشالله بتوانیم ارتقا بدهیم و از مشورت‌های کمک زارع‌پور بهره‌مند خواهیم بود. او از سرمایه‌های کشور بوده و در ادامه از این کمک وی بهره‌مند خواهیم بود.

به واسطه استفاده از فیلترشکن‌ها، وضعیت مطلوبی نداریم

ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز یکم شهریور ماه در جمع خبرنگاران گفت: برنامه‌های پیشنهادی ما کاملا منطبق با قانون برنامه هفتم توسعه تنظیم شده‌اند. این قانون ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی را برای توسعه زیرساخت‌های وزارت ارتباطات در اختیار ما قرار داده است.

هاشمی از اهمیت بالای شبکه ملی اطلاعات در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: شبکه ملی اطلاعات یکی از اولویت‌های اصلی ماست و خوشبختانه پیشرفت قابل توجهی در سال‌های اخیر داشته است. امیدواریم با تخصیص اعتبارات کافی، به نتایج مطلوب در این زمینه دست پیدا کنیم.

وزیر ارتباطات با تأکید بر اهمیت اقتصاد دیجیتال، اظهار کرد: ما معتقدیم که می‌توانیم سهم اقتصاد دیجیتال در کشور را افزایش دهیم. با مشارکت صنایع داخلی، جذب سرمایه‌گذاری و توسعه محصولات صادراتی، این هدف دست‌یافتنی است. همچنین، با همکاری سایر وزارتخانه‌ها، تقاضا برای محصولات و خدمات دیجیتال در کشور را تقویت خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم دیگر بحث توسعه صنعت فضایی است. الحمدالله با زحمات دوستان در سال‌های اخیر شاهد دستاوردهای خوبی در صنعت فضایی ایران بودیم و نگاه ما این است که این فضا را با مشارکت حداکثری بخش خصوصی و تقویت اقتصاد این حوزه تقویت کنیم. تعامل با کشورهای منطقه نیز می‌تواند در این خصوص راهگشا باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اهمیت دولت هوشمند، از برنامه‌ریزی برای حذف کامل کاغذ در ادارات دولتی خبر داد.

هاشمی با اشاره به تجربه موفق سازمان ثبت اسناد در الکترونیکی کردن اسناد، اظهار کرد: ما در سازمان ثبت اسناد به سمت ارائه سند الکترونیک به مردم حرکت کردیم و از اسناد کاغذی فاصله گرفتیم. این تجربه ارزشمند می‌تواند الگویی برای سایر دستگاه‌های دولتی باشد تا با الکترونیکی کردن فرایندهای خود، به تسهیل امور مردم، افزایش شفافیت و در نهایت جلب رضایت عمومی کمک کنند. رضایت مردم به عنوان یک سرمایه اجتماعی ارزشمند، می‌تواند به تقویت جایگاه دولت و نظام جمهوری اسلامی منجر شود.

وی با اشاره به اهمیت روزافزون امنیت سایبری، بر لزوم توجه همزمان به توسعه زیرساخت‌ها و تقویت امنیت آنها تاکید کرد. هاشمی همچنین، بر تعامل سازنده با دستگاه‌ها و ذینفعان مرتبط در این حوزه برای دستیابی به اهداف مورد نظر، تاکید کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تأکید بر اهمیت تولید محتوا در فضای مجازی، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها، موضوع محتوا در این فضا است. از سوی دیگر، این حوزه ظرفیت بالایی برای ایجاد فرصت‌های اقتصادی دارد.

هاشمی با تأکید بر تأثیر عمیق حوزه ارتباطات بر تمامی جنبه‌های زندگی مردم، کیفیت ارتباطات را یک دغدغه جدی دانستند.

وی با اشاره به اینکه گاهی اوقات عدم پاسخگویی مناسب سامانه‌های تخصصی، کیفیت خدمات ارائه شده را کاهش می‌دهد، بر استفاده از ظرفیت‌های برنامه هفتم توسعه برای ارتقای کیفیت خدمات تأکید کرد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: با توجه به صحبت رئیس جمهور محترم و تاکید مقام معظم رهبری، میثاق ما برنامه هفتم توسعه است که موضوع بسیار مهمی است و تمام انرژی و وقت خود را می‌گذاریم تا بتوانیم اهداف برنامه را محقق کنیم. ما اگر بخواهیم برنامه‌هایی را برای برنامه هفتم طراحی کنیم با توجه به محدودیت منابع و واگرایی که در این خصوص ایجاد می‌شود شاید موفق به پیاده کردن اهداف نشویم.

هاشمی درباره دلایل محدودیت‌های اینترنتی گفت: ما به خوبی از مطالبات مردم آگاهیم و می‌دانیم که به واسطه استفاده از فیلترشکن‌ها وضعیت مطلوبی را نداریم بنابراین قطعاً این روش نیاز به بازنگری و بازطراحی دارد اما دوباره تأکید می‌کنم که بحث سیاست‌گذاری در وزارت ارتباطات اتفاق نمی‌افتد.

وزیر ارتباطات با تاکید بر رویکرد فعالانه در قبال این موضوع گفت: به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، خود را موظف می‌دانیم تا با انجام مطالعات کارشناسی، ایجاد اجماع و توافق، راهکارهای مناسبی را برای ارائه به سطوح تصمیم‌گیری آماده کنیم.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه