اخبار داغ

هیچ نامزد ریاست جمهوری پیش از من با این همه موانع مواجه نشده بود

هیچ نامزد ریاست جمهوری پیش از من با این همه موانع مواجه نشده بود
ترامپ اعلام کرد: هیچ نامزد ریاست جمهوری پیش از من با این همه موانع قانونی و استفاده ابزاری خصمانه (از عوامل قانونی) بر علیه خود مواجه نشده بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فاکس نیوز، ترامپ با اشاره به طرح یک کیفرخواست جدید از سوی جک اسمیت بازپرس ویژه دادگستری آمریکا در رسانه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال، نوشت: هیچ نامزد ریاست جمهوری یا نامزد هر پست دیگری پیش از این هرگز با این همه موانع قانونی و استفاده ابزاری خصمانه (از عوامل قانونی) بر علیه خود که همگی از دفتر رقیب سیاسی‌ او سرچشمه می‌گیرد، مواجه نشده بود.

رئیس جمهور سابق آمریکا در ادامه از طرح کیفرخواست جدید علیه خودش به عنوان یک کلاهبرداری یاد کرد و گفت: سرمنشأ این کلاهبرداری جدید به کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات باز می‌گردد.

ترامپ با اشاره به کیفرخواست قبلی که از سوی اسمیت بر علیه وی مطرح شده بود، بازپرس ویژه دادگستری آمریکا را «جک دیوانه» نامید و تاکید کرد: این کلاهبرداری هم مثل همه این کلاهبرداری‌ها شکست خواهد خورد، همان‌طور که حقه‌بازی قبلی جک دیوانه در فلوریدا به طور کامل رد شد.

به نوشته فاکس نیوز، بازپرس ویژه دادگستری آمریکا پیش تر با طرح کیفرخواست جدیدی علیه ترامپ بار دیگر وی را در رابطه با رویدادهایی که در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور رخ داد به مقاومت در برابر انتقال مسالمت‌آمیز قدرت متهم کرد.

این کیفرخواست جدید در حالی از سوی جک اسمیت بازپرس ویژه دادگستری آمریکا مطرح شده است که دیوان عالی ایالات متحده پیش تر با صدور حکمی به روسای جمهور سابق این کشور مصونیت گسترده‌ای از پیگردهای کیفری داده بود که از جمله منجر به رد کیفرخواست قبلی بازپرس ویژه دادگستری آمریکا علیه ترامپ شده بود.

این در حالی است که بر اساس کیفرخواست جدید اسمیت علیه ترامپ، این بار بازپرس ویژه دادگستری آمریکا اتهامات خود علیه وی را نه به عنوان اتهامات علیه رئیس جمهور سابق ایالات متحده بلکه به عنوان اتهاماتی علیه یک نامزد سیاسی که به دنبال انتخاب مجدد است مطرح کرده و در حقیقت به این وسیله حکم دیوان عالی آمریکا مبنی بر مصونیت ترامپ در قبال اقداماتی که در چارچوب اختیارات قانونی‌ او به عنوان رئیس جمهور در زمان حضورش در کاخ سفید انجام داده را دور زده است.

دیوان عالی آمریکا پیش از این در حکمی اعلام کرده بود که روسای جمهور سابق این کشور از تعقیب قضایی برای برخی اقدامات انجام شده در زمان منصب خود مصونیت دارند.

دیوان عالی آمریکا با ۶ رای موافق در مقابل ۳ رای مخالف اعلام کرد در حالی که رؤسای جمهور سابق می‌توانند در چارچوب اختیارات قانونی خود اقداماتی انجام دهند و از مصونیت برخوردار هستند، اما برای اقدامات خصوصی از مصونیت برخوردار نیستند.

جان رابرتز قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا، گفت: «ما به این نتیجه رسیدیم که بر اساس ساختار قانون اساسی، ماهیت قدرت ریاست جمهوری ایجاب می‌کند که رئیس جمهور سابق از تعقیب کیفری برای اقدامات رسمی در دوران تصدی خود مصونیت داشته باشد.»

قاضی رابرتز افزود: «حداقل با توجه به اختیارات اصلی ریاست جمهوری در قانون اساسی، این مصونیت باید مطلق باشد.»

ترامپ پس از حکم دیوان عالی آمریکا، آن را به عنوان یک پیروزی بزرگ برای دموکراسی دانست. این حکم، تصمیم محاکمه ترامپ به دلیل توطئه برای تغییر نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ را به تعویق می‌اندازد.

ترامپ متهم است که ادعاهایی دروغین در مورد تقلب در انتخابات سال ۲۰۲۰ آمریکا مطرح کرده، ایالات متحده آمریکا را فریب داده، حقوق شهروندی را نقض کرده و همچنین مقامات وقت را برای تغییر نتایج انتخابات تحت‌ فشار قرار داده است.

دیوان عالی چهار گروه از اتهامات مندرج در کیفرخواست ترامپ را تحلیل کرد. این اتهامات عبارتند از گفت وگوهای ترامپ با مقامات وزارت دادگستری پس از انتخابات ۲۰۲۰، فشار ادعایی ترامپ بر مایک پنس معاون رئیس جمهور وقت برای جلوگیری از تائید پیروزی بایدن در انتخابات توسط کنگره، نقش ادعایی ترامپ در جمع آوری رای دهندگان جعلی طرفدار خود برای استفاده در فرآیند صدور گواهینامه و رفتار او مربوط به حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا توسط حامیانش.

دیوان عالی آمریکا اعلام کرد که ترامپ کاملاً در گفت وگو با مقامات وزارت دادگستری مصون است. این دادگاه همچنین اعلام کرد که ترامپ در رابطه با تعاملات خود با مایک پنس نیز مصونیت دارد با این حال درخصوص دو مورد اتهام دیگر، دیوان عالی تصمیم گیری درخصوص مصونیت ترامپ را به دادگاه‌های پائین‌تر واگذار کرد.

این اولین بار از زمان شکل گیری آمریکا در قرن هجدهم است که دیوان عالی این کشور اعلام می‌کند روسای جمهور سابق این کشور در هر موردی از اتهامات جنایی مصون هستند. اکثریت محافظه کار دیوان عالی شامل سه قاضی است که ترامپ آنها را منصوب کرده است.

تصمیم دیوان عالی آمریکا به این معناست که این پرونده مشخص تا پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که نوامبر برگزار می‌شود، به تعویق خواهد افتاد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه