اخبار داغ

تحولات اوکراین|کی‌یف غرب را مقصر در شکست ارتش می‌داند

تحولات اوکراین|کی‌یف غرب را مقصر در شکست ارتش می‌داند
درخواست بورل از اروپایی‌ها برای اجازه حمله به روسیه، مخالفت صربستان و برخی دیگر کشورها با این اقدام، خودداری پنتاگون از تفسیر سقوط اف-۱۶ در اوکراین، انتقال ۱.۴ میلیارد یورو از سود دارایی‌های مسدود روسیه به کی‌یف، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین، کشورهای غربی را به دلیل عدم تصمیم گیری به‌ موقع که منجر به ناکامی‌های نیروهای مسلح اوکراین در جبهه‌های نبرد با روسیه شده، متهم کرد. 

کوله‌با روز پنج‌شنبه قبل از آغاز نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل در جریان یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: «موفقیت روسیه در جبهه نبرد به یک چیز بستگی دارد و آن آمادگی شرکای ما برای گرفتن تصمیمات جسورانه است. اگر تصمیمات گرفته شوند، اوکراین در میدان نبرد موفق خواهد شد و اگر چنین تصمیماتی به‌موقع گرفته نشوند، به اوکراین اعتراض نکنید که چرا شکست خوردید، بلکه به خودتان اعتراض کنید.»

وزیر خارجه اوکراین همچنین از کشورهای غربی خواست تا موشک‌های بیشتری به کی‌یف ارسال کرده و محدودیت‌ها برای حملات با استفاده از سلاح‌های غربی به اهدافی در خاک روسیه را بردارند.

در عین حال، جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا که در کنار کوله‌با حضور داشت، نیز حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک را «شجاعت استراتژیک» اوکراینی‌ها دانست و تمام محدودیت‌ها برای حملات به روسیه با سلاح‌های غربی را بردارد.  بورل افزود: «با شروع حمله به داخل خاک روسیه، اوکراین شجاعت استراتژیک زیادی از خود نشان داده است. این یک خبر بزرگ است.»

وی با تأکید بر اینکه غرب باید سیستم‌های پدافند هوایی بیشتری به کی‌یف ارسال کرده،  یادآور شد که روسیه به زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین حمله می‌کند که این کشور را در تاریکی فرو می‌برد، بنابراین کی‌یف به سیستم‌هایبیشتری نیاز دارد تا از خود محافظت کند. او معتقد است که سلاح‌های غربی باید «با تمام قوا» و بدون هیچ محدودیتی استفاده شوند.

در همین حال، او افزود که انتقال سیستم‌های پدافند هوایی جدید به اوکراین بدون تأخیر آسان نخواهد بود، اما بروکسل همچنان به فشار بر کشورهای اتحادیه اروپا ادامه خواهد داد تا به تعهدات خود در زمینه تأمین تجهیزات عمل کنند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و نوزدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

خودداری پنتاگون از اظهار نظر درباره سقوط جنگنده F-16 در اوکراین 

وزارت دفاع ایالات متحده از اظهار نظر در خصوص سقوط اولین جنگنده F-16 تحویلی به اوکراین خودداری کرد. سخنگوی پنتاگون شب گذشته، پنج‌شنبه، در پاسخ به سوال مطرح شده توسط خبرنگاران در این باره، موضوع را به مقامات کی‌یف ارجاع داده و گفت: «در این خصوص ما از شما می‌خواهیم با مقامات اوکراینی تماس بگیرید.»

پیش از این، روزنامه "وال استریت ژورنال" گزارش داده بود که یک فروند جنگنده اف-16 در تاریخ 26 آگوست، تنها چند هفته پس از ورود نخستین هواپیمای ساخت آمریکا به اوکراین، سقوط کرده است. ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین بعداً سقوط این جنگنده و مرگ خلبان آن را تأیید کرد.

رودیون میروشینک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه روسیه در امور جنایات مقامات کی‌یف نیز حادثه سقوط جنگنده F-16 در اوکراین را مورد ارزیابی قرار داده و یادآور شد که این جنگنده F-16 به دلیل «عدم هماهنگی بین واحدها» توسط آتش سیستم موشکی پاتریوت خودی سرنگون شده است.

میروشینک با لحنی طنزآمیز در کانال تلگرام خود نوشت: «آغازی شایسته برای 'سلاح معجزه‌گر' جدید هواپیمای آمریکایی با موشک آمریکایی. به بچه‌های ما اجازه ندادند تا جایزه 15 میلیون دلاری برای سرنگونی F-16 دشمن بگیرند و خودشان آن را سرنگون کردند!»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بسیار پیچیده است

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، اعلام کرد که علیرغم ادامه حمایت‌ها از سوی کارشناسان این سازمان، وضعیت در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا همچنان بسیار پیچیده و خطرناک است. 

گروسی گفت: «همانطور که حوادث اخیر (حملات پهپادی به نیروگاه زاپروژیا) که نگرانی‌های عمیقی را برانگیخته‌اند، به وضوح نشان می‌دهد، وضعیت ایمنی هسته‌ای در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا همچنان بسیار پیچیده است.»

وی همچنین اشاره کرد که کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که نظارت بر وضعیت این نیروگاه را بر عهده دارند، مجبور به پناه گرفتن در پناهگاه‌ها در برابر حملات پهپادی به نیروگاه هستند. با این وجود، آن‌ها همچنان به بازرسی‌های منظم در سراسر این تأسیسات ادامه می‌دهند. رئیس آژانس تأکید کرد: «من بیشتر و بیشتر نگران آسیب‌پذیری فزاینده زیرساخت‌های انرژی اوکراین و تأثیر بالقوه آن بر ایمنی تمام نیروگاه‌های هسته‌ای فعال این کشور هستم.»

بورل: برخی کشورهای اتحادیه اروپا از حمله اوکراین به منطقه کورسک حمایت می‌کنند

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا، روز گذشته در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک توسط بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست غیررسمی وزرای خارجه در بروکسل مورد حمایت قرار گرفت. 

بورل گفت: «بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا از حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک حمایت کردند.»

او همچنین افزود که وزیر امور خارجه اوکراین، دمیتری کوله‌با، که در این نشست حضور داشت، «اطلاعات جدید بسیاری» درباره وضعیت جبهه‌ها ارائه کرد. پیش از این، بورل خواستار اجازه اتحادیه اروپا برای حملات اوکراین به عمق روسیه و تحویل سامانه‌های دفاع هوایی اضافی به این کشور شده بود.

اعلام برخی کشورهای اتحادیه اروپا درباره عدم اختیار دادن مجوز حملات به روسیه 

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، پس از نشست وزیران اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرد که برخی از وزرای امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا در نشست امروز اعلام کردند که اختیار مجوز دادن به نیروهای مسلح اوکراین برای حمله  به داخل خاک روسیه با استفاده از سلاح‌های تحویل داده شده به این کشور را ندارند. 

وی یادآور شد که نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی، جوزپ بورل، به همراه وزیر خارجه اوکراین، به‌طور مداوم سعی در  اعمال فشار بر کشورهای عضو داشتند تا مجوز حملات به داخل خاک روسیه را صادر کنند.با این حال، به گفته سییارتو، برخی از وزرای امور خارجه اظهار داشتند که فاقد اختیار لازم برای اتخاذ چنین تصمیمی هستند و این موضوع را یک مسئله مهم در روابط دوجانبه با اوکراین دانستند که ارتباطی با اتحادیه اروپا ندارد. 

وزیر خارجه همچنین تأکید کرد که مواضع مجارستان همچنان ثابت و در حمایت از صلح است. او تاکید کرد: «مجارستان به اوکراین هیچ سلاحی نداده، نمی‌دهد و هرگز نخواهد داد.»

مخالفت مجارستان با اجازه دادن به کی‌یف برای حملات به خاک روسیه

وزیر امور خارجه مجارستان، اعلام کرد که حملات با سلاح‌های دوربرد به خاک روسیه می‌تواند منجر به تشدید جدی تنش‌ها شود. او در صفحه فیس‌بوک خود نوشت: «اگر حملات عمیق به خاک روسیه انجام شود، خطر تشدید درگیری‌ها تنها افزایش خواهد یافت و عملیات نظامی جدی‌تر خواهد شد.»

پیتر سیارتو پیشتر در همین روز از جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی، به دلیل درخواست برای حملات به خاک روسیه با سلاح‌های غربی انتقاد کرده بود. او نگرانی خود را درباره «اخبار روزافزون نگران‌کننده درباره امنیت اروپا، چه در حال حاضر و چه در آینده» ابراز داشت.

انتقال 1.4 میلیارد یورو از درآمدهای دارایی‌های مسدود شده روسیه به کی‌یف

جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی، اعلام کرد که اتحادیه اروپا 1.4 میلیارد یورو از درآمدهای دارایی‌های مسدود شده روسیه را به اوکراین و کشورهای اروپایی که به کی‌یف تسلیحات ارائه خواهند کرد، منتقل کرده است.

او در مصاحبه‌ای با خبرنگاران گفت: «ما شروع به استفاده از درآمدهای دارایی‌های مسدود شده روسیه کرده‌ایم. این درآمدها در اختیار اوکراین و اعضای اتحادیه اروپا که از این طریق سلاح بیشتری به اوکراین ارائه خواهند کرد، قرار داده شده است.»

بورل افزود که در حال حاضر 1.4 میلیارد یورو اختصاص داده شده است. او یادآور شد که هنوز 6 میلیارد یورو به دلیل وتوی مجارستان مسدود باقی مانده است.

احتمال توافق بر سر بسته پانزدهم تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه زیاد نیست

در اتحادیه اروپا تردیدهایی وجود دارد که کشورهای این اتحادیه بتوانند بر سر بسته پانزدهم تحریم‌ها علیه روسیه و بلاروس توافق کنند و این به دلیل احتمال وتوی مجارستان است. به گزارش نشریه "یوراکتیو" به نقل از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، روابط بین مجارستان و رهبری اتحادیه اروپا در این رابطه متشنج شده است.

این نشریه اشاره می‌کند که اتحادیه اروپا مأموریت صلح‌طلبانه ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، را تحریم کرده است، در حالی که بوداپست در چارچوب ریاست خود بر شورای اتحادیه اروپا بارها وتوهایی بر تصمیمات اتحادیه در مورد کمک به اوکراین و تحریم‌ها علیه روسیه و بلاروس اعمال کرده است.

این اختلافات انتظار می‌رود که طی ماه‌های آینده بر تصمیم‌گیری‌های اتحادیه تأثیر بگذارد. برای مثال، هشتمین قسط کمک نظامی به اوکراین از صندوق صلح اروپا برای 18 ماه توسط مجارستان مسدود شده است.

به گفته منابع آگاه، احتمالاً این کمک تا پایان سال جاری آزاد نخواهد شد. همچنین، دیپلمات‌های اتحادیه اروپا اعلام کردند که بسته پانزدهم تحریم‌ها علیه روسیه و بلاروس همچنان بعید است که توافق شود.

در همین حال، توافق بر سر جزئیات فنی انتقال 50 میلیارد دلار کمک اضافی به اوکراین از طریق درآمدهای حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه به کندی پیش می‌رود، زیرا ایالات متحده نگران عدم توافق مجارستان است. ایالات متحده از اتحادیه اروپا خواستار تضمین‌هایی است که انتقال سود دارایی‌ها به کی‌یف ادامه‌دار باشد و به‌موقع تمدید شود.

اتحادیه اروپا در تاریخ 24 ژوئن بسته چهاردهم تحریم‌ها علیه روسیه را تصویب کرد. این بسته شامل محدودیت‌هایی برای ترانزیت گاز طبیعی مایع روسیه از طریق بنادر اروپایی است. این ممنوعیت بر واردات تأثیری ندارد و فقط در مورد صادرات مجدد به کشورهای ثالث از طریق اتحادیه اروپا اعمال می‌شود. همچنین، تحریم‌هایی علیه 116 فرد و نهاد روسی اعمال شده است.

لاوروف: پس از حمله اوکراین به کورسک، موضوع مذاکرات دیگر مطرح نیست

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته اعلام کرد که گفتگو درباره مذاکرات پس از حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک دیگر مطرح نیست.

 او یادآور شد که روسیه بارها پیشنهادهای صلح‌جویانه‌ای را مطرح کرده که بارها از سوی مقامات کی‌یف و حامیان غربی آن رد و تخریب شده است. لاوروف گفت: «آمادگی ما برای مذاکرات نباید در ذهن کسی ایجاد شک می‌کرد، اما پس از ماجراجویی در منطقه کورسک، گفتگوها در این باره دیگر مطرح نیست.»

پیش از این، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، و سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه نیز اعلام کرده بودند که پس از حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک، مذاکرات دیگر ممکن نیست.

بحران در جبهه کراسنوآرمسک از سوی اوکراین تأیید شد

آلکسی گنچارنکو، نماینده پارلمان اوکراین فاش کرد که وضعیت در نزدیکی شهر کراسنوآرمیسک (به نام اوکراینی: پوکروفسک) که تحت کنترل نیروهای مسلح اوکراین در منطقه دونتسک قرار دارد، بحرانی شده است. او در کانال تلگرام خود نوشت: «در جبهه پوکروفسک وضعیت بسیار بحرانی است. همه می‌پرسند: آیا ما باید یک طرح دفاعی داشته باشیم؟ احساس می‌شود که چنین طرحی اصلاً وجود ندارد.»

پیش از این روز گذشته، دیوید کوهن، معاون مدیر سازمان سیا، درباره موفقیت‌های نیروهای مسلح روسیه در منطقه کراسنوآرمیسک اظهارنظر کرده بود. به گفته او، ارتش روسیه شانس‌ زیادی برای تصرف کامل این منطقه در آینده نزدیک دارد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه