اخبار داغ

مظلومی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

مدیریت مصرف، کلید عبور از بحران/ تفاهم‌نامه‌های و جذب سرمایه‌ دو راه توسعه صنعت نفت و گاز

مدیریت مصرف، کلید عبور از بحران/ تفاهم‌نامه‌های و جذب سرمایه‌ دو راه توسعه صنعت نفت و گاز
عضو کمیسیون انرژی با بازخوانی چالش‌های تاریخی و راهکارهای کاهش ناترازی گار گفت: گسترش تفاهم‌نامه‌های و جذب سرمایه‌ دو راه توسعه صنعت نفت و گاز است.

محمدطلا مظلومی نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی در خصوص راهکارها و چالش های ناترازی گاز در کشور به خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، گفت: ناترازی انرژی در ایران موضوعی نیست که به امروز و فردا مربوط باشد، بلکه ریشه در سنوات گذشته دارد. عدم توجه به زیرساخت‌های لازم و سرمایه‌گذاری‌های کافی در گذشته، منجر به بروز مشکلات عدیده‌ای در این حوزه شده است. با این حال، به‌تازگی دولت جدید و وزرای مربوطه از جمله وزیر نفت و وزیر نیرو، در نشست‌هایی به بررسی این چالش‌ها و ارائه راهکارهایی برای مدیریت انرژی پرداخته‌اند.

اهمیت سرمایه‌گذاری برای حل ناترازی انرژی

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: ناترازی انرژی در ایران به دلیل عدم توازن بین تولید و مصرف انرژی ایجاد شده است. وی تأکید کرد که اگر مردم الگوی مصرف را رعایت کنند و همکاری‌های لازم صورت گیرد، شاید بتوانیم در فصل زمستان با کمترین مشکل مواجه باشیم.

مظلومی به نیاز مبرم به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی اشاره کرد و افزود: برای افزایش تولید و بهره‌برداری از میادین جدید، باید فشار افزایی گاز و اکتشافات جدید انجام شود. وی همچنین به بحث تأمین منابع مالی برای پروژه‌های زیرساختی اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که با توجه به برنامه‌های وزارت نفت، این مسائل در هفته‌های آینده به‌طور جدی مورد بررسی قرار گیرد.

برآورد نیازهای سرمایه‌گذاری

این نماینده مجلس به برآوردهای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان، بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار وجود دارد. وی خواستار ارائه برآورد دقیقی از میزان ناترازی انرژی و نیازهای سرمایه‌گذاری در این زمینه شد.

رویکرد آینده در مدیریت مصرف

مظلومی همچنین تأکید کرد که اولویت اول باید تأمین نیازهای خانگی باشد، اما نقش صنعت در تولید و کسب و کار نیز نباید نادیده گرفته شود. وی به تفاهم‌نامه‌های مبادلاتی و سوآپ گاز با کشورهایی مانند روسیه و ترکمنستان اشاره کرد و گفت: این توافق‌ها می‌تواند به تأمین نیازهای داخلی و رفع ناترازی گاز در زمستان کمک کند.

چالش‌های جذب سرمایه‌گذار

این نماینده مجلس در پایان فت: با توجه به چالش‌های تأمین منابع و نیاز به جذب سرمایه‌گذار، به ظرفیت‌های موجود در سازمان‌های بین‌المللی باید توجه ویژه داشت و از ظرفیت‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران خارجی نیز استفاده کرد و خواستار ایجاد روابط مؤثر با کشورهایی مانند چین و روسیه شد.

به گزارش راه دانا، ناترازی انرژی در ایران یک چالش جدی است که نیازمند توجه فوری و اقدامات مؤثر است. بهبود زیرساخت‌ها، افزایش تولید، مدیریت صحیح مصرف و جذب سرمایه‌گذار از جمله راهکارهایی است که می‌تواند به کاهش ناترازی کمک کند. با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی، همکاری بین‌المللی و استفاده از ظرفیت‌های موجود می‌تواند در این راستا مؤثر باشد.

بخشی از این گفتگو از زبان محمدطلا مظلومی نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی
 

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه