هشدار سازمان ملل درباره احتمال بروز قحطی در شمال غزه طی روزهای آتی
مسوولان سازمان ملل درباره احتمال قریبالوقوع بروز قحطی در شمال نوار غزه هشدار داده و اقدام فوری در روزها و نه هفتههای آتی را خواستار شدند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دستیار سخنگوی دبیرکل سازمان ملل هشدار داد، در صورتی که طبق گزارش اخیر کمیته بررسی قحطی که در آن نسبت به احتمال بروز قطحی در شمال غزه ابراز نگرانی شده بود، در روزهای آتی اقدامی برای نجات جان افراد در پیش گرفته نشود، احتمال بروز قحطی قریبالوقوع در این منطقه وجود دارد.
طبق گزارش این کمیته، به دلیل شرایط رو به وخامت، قحطی در شمال غزه در حال وقوع بوده و یا در بخشهایی از شمال غزه قریبالوقوع است.
«سیندی مککین» مسؤول برنامه جهانی غذا در اولین واکنش رسمی به گزارش کمیته یاد شده در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس» اعلام کرد: قحطی در شمال غزه به احتمال زیاد اکنون رخ داده و یا در آستانه وقوع است و اکنون باید اقدامات فوری انجام شود تا امکان انتقال ایمن کمکها برای جلوگیری از وقوع فاجعهای گسترده فراهم شود.
به گزارش وبسایت «العربی الجدید»، در این گزارش هشدار داده شده «شرایط انسانی در نوار غزه بسیار خطرناک بوده و با سرعت رو به وخامت است، احتمال قریبالوقوع بودن قحطی در شمال غزه وجود دارد.» همچنین در این گزارش از تمامی طرفهایی که در این درگیری مستقیم مشارکت داشته و یا بر روند آن تاثیر دارند خواسته شده برای جلوگیری از این شرایط فاجعهبار و کاهش احتمال وقوع آن طی روزهای آتی و نه هفتههای آتی، اقدامات فوری را در پیش بگیرند.
همینطور این کمیته در بیانیه خود اعلام کرد که این هشدار را برای آگاهیبخشی و ابراز نگرانی درخصوص احتمال وقوع قحطی قریبالوقوع و بزرگی در شمال غزه به دلیل وخامت سریع اوضاع در آنجا صادر کرده است، با توجه به اینکه بهروزرسانی رتبهبندی یکپارچه امنیت غذایی به زودی انجام خواهد شد، هدف از این هشدار، توجه فوری به نیاز برای اتخاذ اقداماتی فوری برای کاهش شدت این فاجعه انسانی در شمال نوار غزه است.
پیش از این کمیته یاد شده در گزارشی که ۱۷ اکتبر منتشر کرد، هشدار داده بود در صورتی که اقدامی در پیش گرفته نشود، خطر قحطی در ماههای نوامبر تا مه آتی کل نوار غزه را در برخواهد گرفت و کل این منطقه را در ماههای سپتامبر و اکتبر ۲۰۲۴ در مرحله اضطراری (مرحله سوم) رتبهبندی و تاکید کرد که ۱۳۳ هزار فلسطینی در غزه با ناامنی غذایی فاجعهباری روبهرو هستند.
بر اساس هشدار روز جمعه این کمیته، از زمان صدور آخرین تحلیل آن، چندین اتفاق مهم رخ داده که به وخامت بیشتر و فاجعهبار اوضاع منجر شد و در راس آن طبقهبندی انجام شده از سوی رژیم صهیونیستی در تاریخ ششم اکتبر ۲۰۲۴ است که کل منطقه شمال نوار غزه را به عنوان منطقه جنگی طبقهبندی کرده و به غیرنظامیان ساکن آن هشدار داد آنجا را تخلیه کنند. پس از آن محاصره شمال نوار غزه توسط این رژیم و عدم امکان خروج غیرنظامیان آنجا از خانههایشان از دیگر تحولات مهم اخیر هستند.
همچنین سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داد که تعدادی از نیروهایش در جبالیا محاصره شدند و به هیچ کسی اجازه ورود یا خروج داده نمیشود و هرکسی چنین کاری کند، هدف تیراندازی قرار میگیرد.
در گزارش یاد شده با اشاره به دادههای سازمان ملل و به صورت مشخص دفتر هماهنگی امور بشردوستانه این سازمان، آمده است: تعداد کامیونهای حامل کمکها که اجازه ورود به نوار غزه را پیدا کردند، در حال حاضر از اکتبر ۲۰۲۳ کمتر از هر زمانی است و بر اساس اعلام برنامه جهانی غذا، میانگین تعداد کامیونهایی که وارد نوار غزه میشوند، به ۵۸ کامیون در روز کاهش پیدا کردند در حالی که پیش از جنگ میانگین روزانه آنها نزدیک به ۵۰۰ دستگاه بود، همچنین در این گزارش آمده است تعدادی که از ابتدای ماه گذشته اجازه ورود مییایند، از این میزان کمتر است.
همچنین در گزارش یاد شده آمده است: کاهش ورود کمکهای بشردوستانه بر افزایش قیمت غذا که بیش از این نیز بالا بود، افزوده و در فاصله ماههای سپتامبر و اکتبر ۷۷ درصد افزایش داشته و از زمان آغاز جنگ قیمت غذاها ۳۱۲ درصد افزایش داشته و قیمت گاز پختوپز در بازار سیاه ۲۶۱۲ درصد، گازوئیل ۱۳۱۵ درصد، هیزم ۲۵۰ درصد و پوشک ۶۲۰ درصد افزایش داشته و این در کنار افزایش شدید و روبهفزونی قیمت کالاهای اساسی و فروپاشی مشاغل است به طوری که خرید و یا مبادله غذا و سایر نیازهای اصلی بسیار دشوار شده و فرصتهای کار و کسب به شدت کاهش پیدا کرده است.
در ادامه این گزارش با اشاره به استمرار و افزایش شدت و میزان حملات به زیرساختهای بهداشتی و غذایی و زیرساختهای غیرنظامی از جمله بازداشت کادر پزشکی توسط ارتش رژیم صهیونیستی، افزایش حملات این رژیم به منابع آب و تاسیسات فاضلاب، درباره پیامدهای تصویب قانونی در کنست (پارلمان این رژیم) برای ممانعت از فعالیت آژانس آنروا هشدار داده وتاکید شده که جایگزینی برای این آژانس و کادر آن وجود ندارد.
در پایان این گزارش نیز آمده است: تحولات مهمی که به آنها اشاره شد، نشان میدهد که لازم است یک بررسی و رتبهبندی جدید امنیت غذایی انجام شود و با این حال روشن است سناریوی بدتری که تیم بررسی ارائه کردند، اکنون در مناطق شمال غزه در حال وقوع است، بر این اساس میتوان فرض کرد که قحطی، سوءتغذیه و مرگومیر و بیماریهای ناشی از آن با سرعت در این مناطق روبهافزایش بوده و چه بسا از آستانه این قحطی عبور کرده و یا به زودی به آن خواهد رسید.
ارسال دیدگاه