ابوالحسنی فعال اجتماعی بسیجی؛
فعالیت های مشاوره ای و اجتماعی با پشتیبانی بسیج در مساجد استان قم
از دوران دانشجوی دغدغهام این بود تا خدمات روانشناختی فراگیر شود چراکه خدمات مشاوره هزینه زیادی دارد و معمولا اقشار کمدرآمد و آسیب پذیر جامعه از این ظرفیت محروم هستند؛ اما با کمک بسیج امکان ارائه این خدمات در مساجد به لطف خدا فراهم شد.
محسن ابوالحسنی، کارشناس ارشد روانشناسی و مشاور کودک و نوجوان، در گفتوگویی، به توضیحاتی درباره فعالیتهای خود در زمینه مشاوره و روانشناسی پرداخت.
وی که هماکنون مسئول اداره جمعیت معاونت اجتماعی سپاه امام علی بن ابی طالب(ع) است، بیان کرد که در خانوادهای مذهبی بزرگ شده و دارای ۵ برادر و ۲ خواهر بزرگتر از خود است. ابوالحسنی در خصوص فعالیتهای مشاورهای خود گفت: "از زمان دانشجویی همیشه دغدغهام این بود تا خدمات روانشناختی فراگیر شود، چراکه این خدمات هزینه زیادی دارد و معمولاً اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر جامعه از این ظرفیت محروم هستند.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۷ و با مطرح شدن بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری و توجه به بحث سبک زندگی، ما با دوستان حوزه و دانشگاه طرحی را نوشتیم که خدمات مشاورهای را بهصورت فراگیر در محلهها و مساجد و پایگاههای بسیج راهاندازی کنیم."
رویدادها و اتفاقات
وی افزود: "در حال حاضر بیش از ۶۰۰ جلسه کارگاه آموزشی در ماه و بیش از ۵۰۰ جلسه مشاوره فردی در سطح محلات استان قم برگزار میشود. همچنین سمینارها، همایشها و جلسات متعدد با موضوعات مختلف از جمله تحکیم خانواده، ازدواج، کودک و نوجوان برگزار شده است. ما در مرکز مشاوره خانواده مهر استان قم مشغول به خدمت هستیم."
ابوالحسنی توضیح داد: "مخاطب ما عموم مردم استان قم بدون هیچ محدودیت سنی هستند، البته نگاه ویژهای به مردم مناطق محروم و حاشیهای شهر نیز داریم."
وی ادامه داد: "حدود ۸۰ درصد از خدمات ما به صورت رایگان انجام میشود و همه مردم میتوانند از آن استفاده کنند. هسته اصلی تیم ما ۵ نفره است، اما یک تیم گسترده با ۱۹۰ نفر مشاور متخصص داریم. در حال حاضر یکی از فعالیتهای شناختهشده و اصلی بسیج در قم، مرکز مشاوره خانواده است."
موضوعات و مشکلات مراجعهکنندگان
ابوالحسنی بیان کرد: "بیشتر مراجعین در حوزه مهارت ارتباطی مشکل دارند و این شامل ارتباط زوجین و پدر و مادر با فرزندان میشود. هدف ما اصلاح روابط و آموزش درست و اسلامی ارتباط با یکدیگر است."
وی افزود: "وقتی افراد با روحیه درمانده و مستاصل به ما مراجعه میکنند و مشکلشان برطرف میشود، حس لذتبخشی برای ما ایجاد میشود. لبخند رضایت بیماران بهترین دلیل برای ادامه کار ماست."
ابوالحسنی تأکید کرد: "دشمن با تمام توان ایستاده تا سبک زندگی و نظام خانواده را دچار تزلزل کند. اینگونه فعالیتها در جهت رفع آسیبهای اجتماعی بهویژه آسیبهای مرتبط با خانواده موثر خواهد بود."
مشکلات و چالشها
وی گفت: "در ابتدای کار، هماهنگی مناسبی بین دستگاههای حاکمیتی و گروههای مردمی وجود نداشت، اما بعد از تأسیس قرارگاه ۱۹ دی قم در سال ۱۳۹۷، هماهنگی خوبی بین دستگاههای استانی ایجاد شد و چالشی در حال حاضر نداریم."
ابوالحسنی افزود: "همیشه خانوادهام مرا تشویق و حمایت کردهاند. برخی دوستان و نزدیکان پیشنهاد فاصله از این سبک فعالیتها را به دلیل کسب درآمد بیشتر دادهاند، اما حمایت خانواده و نیت و انگیزهای که داشتم، مرا برای ادامه مسیر سرپا نگه داشته است."
وی گفت: "تنها نکتهای که میگویم این است که در این مسیر خسته نشوند و هر زمانی ناراحتی داشتند، هدف اصلی خود را مرور کنند."
خواستهها از مسئولان
ابوالحسنی اظهار داشت: "دستگاهها از ما حمایت میکنند، اما خواستار حمایت بیشتر مسئولان هستیم تا خدمات به لحاظ کمی و کیفی افزایش یابد. بسیاری از مردم از این خدمات خبر ندارند و باید این خدمات به اطلاع همه مردم استان برسد."
وی در پایان گفت: "از همه افراد و دستگاههایی که در این مسیر از ما حمایت کردهاند، بهویژه قرارگاه ۱۹ دی و معاونت اجتماعی سپاه، گروههای تبلیغی تخصصی دفتر تبلیعات، ادارهکل بهزیستی و اداره بهداشت استان قم تشکر میکنم."
ارسال دیدگاه