اخبار داغ

پدرام پاک آیین در سفر به تبریز و در جمع مدیران مسئول آذربایجان شرقی عنوان کرد

عدم کفایت یارانه رسانه ها روی میز مجلس/ لزوم اعمال ضریب افزاینده در پرداخت یارانه به رسانه های استانی و شهرستانی

عدم کفایت یارانه رسانه ها روی میز مجلس/ لزوم اعمال  ضریب افزاینده در پرداخت یارانه به رسانه های استانی و شهرستانی
پدرام پاک آیین، نماینده مدیران مسئول رسانه ها در سفر به آذربایجان شرقی، ضمن دیدار با مدیران مسئول رسانه های این استان پای صحبت های آنان نشست و پاسخگوی سؤالات ایشان بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در این نشست هم اندیشی، آقایان هادی ابراهیمی سنایی، ایریلو زاده،  فرید حیدری، نوروز قاسمی، نبی نورپور و خانم ها  معصومه سالک ابراهیمی و سودابه مکوی  دیدگاه های خود را برای بهبود فضای رسانه ای کشور  با نماینده مدیران مسئول در  هیأت نظارت بر مطبوعات در میان گذاشتند.

در این. نشست پاک آیین با اعلام این که  بودجه یارانه   متناسب با   تکالیف و مسئولیت های رسانه ها نیست، گفت: گلایه هایی در خصوص رقم یارانه های دریافتی وجود دارد که  با وجود بودجه نامتناسب این بخش قابل پیش بینی بود؛ اما بنده به سهم خود  موضوع عدم کفایت یارانه را  با اعضای کمیسیون فرهنگی و تلفیق مجلس و مسئولان ارشد سازمان برنامه و بودجه مطرح کرده ام و  این اتفاق نظر ایجاد شده است که بودجه حمایت از  رسانه ها متناسب سازی و به روزرسانی شود.


پاک آیین با اشاره به تکلیف مضاعفی که آیین نامه اجرایی قانون مطبوعات برای رسانه های استانی و شهرستانی پیش بینی کرده است، گفت: رسانه های استانی و  شهرستانی مطابق ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون مطبوعات تکلیفی مضاعف به عهده دارند و آن این که  به منظور بالا بردن سطح آگاهی­های مردم مناطق مختلف کشور موظفند حداقل ۵۰ درصد مطالب خود را مرتبط با گستره توزیع مندرج در پروانه انتشار خود درج کنند.
نماینده مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات تصریح  کرد: بدیهی است که  تولید محتوای مرتبط با یک محدوده  جغرافیایی آن هم به میزان ۵۰ درصد، نیازمند بکارگیری نیروی انسانی بومی و به شدت هزینه بر است. بنابراین انتظار می رود در قبال امکانات اندک مادی و تکالیف مضاعف قانونی، یارانه آنها  با ضریب افزاینده پرداخت شود.
پدرام پاک آیین با اشاره به این که در حمایت از رسانه  باید به دو اصل  «آمایش رسانه ای» و «عدالت سرزمینی» توجه شود، ادامه داد: در  پرداخت یارانه  نباید شاخص هایی همچون شمارگان سنتی و تعداد صفحات ،  تعداد خبرنگاران بیمه شده، تعداد مشترکان و  یا طول و عرض ساختمان رسانه مبنا قرار گیرد؛ بلکه در الگوی حمایتی روزآمد، تولید محتوای حرفه ای معیار است؛  آن هم با اعمال ضریب افزاینده دو تا چند برابری برای رسانه های استانی و شهرستانی و رسانه هایی که برای مخاطبان خاص همچون بانوان، کودکان، نوجوانان و مردم مناطق محروم و مرزی منتشر  می شوند.  

وی گفت : اجرای هر الگویی جز این موجب می شود تا یارانه  کارایی خود را از دست بدهد؛ چنان که در حال حاضر هم تا حد زیادی از دست داده است.

نمایتده مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات در پایان این نشست عنوان کرد: نهادهای صنفی و مدنی   همکار سودمندی برای  هیأت نظارت بر مطبوعات به حساب آیند؛ زیرا اگر دست کم بخشی از حق نظارت بر رسانه ها به نهادهای صنفی اعطا شود، هم بار سنگینی از دوش دولت بر داشته می شود و هم به دلیل تخصص این نهادها، تصمیمات آنها از مفبولیت بیشتری در بین روزنامه نگاران برخوردار خواهد شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه