اخبار داغ

تجهیزات استودیویی ضروری برای میکس موسیقی

تجهیزات استودیویی ضروری برای میکس موسیقی
اگر می‌خواهید به‌شکل اصولی و حرفه‌ای به میکس موسیقی بپردازید یا حتی قصد دارید به‌صورت تفننی یا آموزشی این حرفه را مورد آزمایش قرار دهید، باید وسایلی خاص را در اختیار داشته باشید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اگر می‌خواهید به‌شکل اصولی و حرفه‌ای به میکس موسیقی بپردازید یا حتی قصد دارید به‌صورت تفننی یا آموزشی این حرفه را مورد آزمایش قرار دهید، باید وسایلی خاص را در اختیار داشته باشید.

در حالی که اغلب تجهیزات مورد نیاز برای میکس موسیقی، با لوازم مورد استفاده در ضبط و ساخت موسیقی مشترک هستند، اما برخی از اجزای یک ستاپ بهینه برای میکس، تفاوت‌هایی جزئی اما مهم با لوازم عمومی آهنگسازی دارند که برای میکس به‌صورت تخصصی و اصولی، باید به آنها توجه داشته باشید. 

در این مطلب، قصد داریم تمامی ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای انجام میکس را به شما معرفی کنیم تا بتوانید با دانشی بالا، یک ستاپ حرفه‌ای را برای خود انتخاب کنید.

 

نرم‌افزارهای مناسب برای میکس

یک مهندس میکس بیش از آنکه در نرم‌افزار آهنگسازی خود به ویژگی‌هایی خلاقیت‌محور همچون سینت‌های نرم‌افزاری الهام‌بخش نیاز داشته باشد، نیازمند ابزارهایی کاربردی و دقیق برای پردازش و بهبود کیفیت فایل‌های ضبط‌شده دیجیتال در این محیط است. از نظر ما، یکی از بهترین نرم‌افزارهای آهنگسازی (DAW) برای انجام پروسه میکس، Steinberg Cubase است که یک DAW قدرتمند، با ابزارهای کاربردی متعدد برای میکس و ادیت فایل‌های صوتی است.

این نرم‌افزار با قابلیت پردازش صدا با عمق بیت 64 بیت float و امکاناتی همچون AudioWarp و VariAudio، می‌تواند میکس موسیقی در هر سبکی را با کیفیتی عالی و به‌شکل کاملاً حرفه‌ای برای شما ممکن کند. علاوه بر این، کیوبیس یکی از معدود نرم‌افزارهای آهنگسازی موجود با قابلیت پشتیبانی از استاندارد صوتی Dolby Atmos است و می‌توانید با استفاده از آن، به تولید و میکس موسیقی با این استاندارد نیز بپردازید.

اما اگر به دنبال یک مجموعه پلاگین برای افزایش جذابیت موسیقی‌تان و صیقل دادن به لبه‌های تیز آن هستید، مجموعه پلاگین‌های FabFilter و Waves می‌توانند تمامی ابزارهای مورد نیاز در این راستا را به شما ارائه کنند. مجموعه UAD نیز یکی دیگر از گزینه‌های عالی از این دسته است.

 

تجهیزات شنیداری لازم برای میکس

چه بخواهید از یک جفت اسپیکر مانیتورینگ برای میکس موسیقی استفاده کنید و چه استفاده از هدفون برای انجام این پروسه را به اسپیکر ترجیح دهید، بهتر است که برای انتخاب یک گزینه با صدایی بسیار دقیق و طبیعی از هر یک از این دسته‌ها، به تحقیقی بسیار بپردازید. 

در میان اسپیکرهای مانیتورینگ موجود در بازار، یک اسپیکر تقریباً بالارده با اندازه ووفر نسبتاً بزرگ، همچون Adam A7V، می‌تواند با صدای بسیار دقیق و عملکرد قابل اتکای خود، گزینه‌ای عالی برای شما باشد. A7V با ووفر 6.5 اینچی خود صدایی بسیار کامل را به شما ارائه می‌کند و می‌توان آن را در هر مکانی نیز قرار داد. علاوه بر این، این اسپیکر مانیتورینگ به سیستم‌های پیشرفته DSP و کالیبراسیون نیز مجهز است که در کنار پشتیبانی آن از نرم‌افزار Sonarworks، عملکرد عالی آن را حتی در فضاهای با وضعیت آکوستیک نامطلوب نیز تضمین می‌کنند.

اگر استفاده از هدفون برای میکس را ترجیح می‌دهید نیز هدفون‌های پشت باز حرفه‌ای همچون Beyerdynamic DT 990 Pro یا Beyerdynamic DT 900 PRO X به لطف صدای طبیعی و پرجزئیات خود، می‌توانند تصویری حقیقی از موسیقی به شما ارائه کنند و میکس به‌شکلی دقیق را برایتان ممکن سازند. شایان ذکر است که با اتصال این هدفون‌ها به یک کارت صدا یا امپ قدرتمند، می‌توانید صدای آنها را به‌شکلی کامل‌تر و دقیق‌تر تجربه کنید.

تجهیزات شنیداری لازم برای میکس

کارت صداهای مناسب برای میکس

در پروسه میکس، باید مطمئن باشید که آنچه در اسپیکرها یا هدفون خود می‌شنوید، دقیقاً همان چیزی است که مخاطبین شما در سرویس‌های استریمینگ و با اسپیکرها و هدفون‌های خود می‌شنوند.

در حالی که امروز بسیاری از کارت صداهای استودیویی، از کیفیت و مشخصات فنی عالی، خصوصاً در پری‌امپ‌های خود برخوردار هستند، اما این بخش از کارت صدا آن چیزی نیست که در پروسه میکس به آن نیاز دارید.

در واقع، آنچه یک مهندس میکس در خرید کارت صدا بیشتر به آن اهمیت می‌دهد، کیفیت بخش مبدل دیجیتال به آنالوگ یا DAC داخلی این وسیله است؛ فاکتوری که تأثیری مستقیم در کیفیت صدای خروجی این دستگاه‌ها دارد. به دنبال همین امر، کیفیت مبدل‌ها و کیفیت پخش یک کارت صدا برای میکس باید برای شما در اولویت باشد. 

کارت صداهای شرکت RME را می‌توان به لطف کیفیت پخش بی‌نظیرشان، بهترین محصولات موجود در بازار برای میکس دانست. اگر بودجه زیادی برای تهیه کارت صدا در اختیار ندارید، می‌توانید به سراغ محصولات اقتصادی‌تر شرکت‌هایی چون آدینت (Audient) و فوکسرایت (Focusrite) بروید. طبیعتاً با خرید کارت صدای Focusrite یا Audient نمی‌توانید کیفیتی در سطح یک کارت صدای هزار دلاری مانند RME Babyface Pro FS را دریافت کنید؛ اما به لطف پیشرفت چشمگیر تکنولوژی در سال‌های اخیر، امروزه حتی کیفیت تجهیزات استودیویی اقتصادی نیز پاسخگوی نیازهای اکثر کاربران است.

کارت صداهای مناسب برای میکس

کنترلرهای مناسب برای میکس

یکی از نکاتی که هنگام انجام میکس به‌صورت حرفه‌ای باید به آن توجه کنید، زمان تحویل کار به مشتری است. برای همکاری حرفه‌ای با یک موزیسین، باید با سرعتی بالا به میکس موسیقی بپردازید و نمی‌توانید در این کار وقت خود را تلف کنید.

در یک برنامه کاری فشرده برای میکس و ضرب‌الاجل‌های کوتاه این حرفه، یک ماوس و کیبورد و رابط کاربری عادی کامپیوتر نمی‌توانند سرعت کافی را برای انجام تمامی مراحل میکس به شما ارائه کنند. به همین دلیل، شما باید با استفاده از یک کنترلر مخصوص DAW، پروسه میکس را برای خود ساده‌سازی کنید. محصولاتی همچون سری کنترلرهای شرکت آیکون (Icon) با امکان ساخت آتومیشن به‌شکل آسان و ارائه امکانات اصلی DAW در قالب دکمه‌های میانبر، پیش بردن مراحل میکس را برایتان به کاری بسیار آسان‌تر و سریع‌تر تبدیل می‌کنند.

همچنین کنترلرهایی چون Softube Console 1 که امکان کنترل پارامترهای موجود در پلاگین‌ها را نیز به سبک آنالوگ در اختیارتان قرار می‌دهند، می‌توانند کار میکس را حتی از کنترلرهای مذکور هم برای شما آسان‌تر کنند.

 

ابزارهای اندازه‌گیری مناسب برای میکس

در هر قالب و با هر هدفی که به میکس موسیقی بپردازید، یک ابزار دقیق برای اندازه‌گیری شدت و سطح صدا در پروژه‌تان، می‌تواند به شما در تنظیم دقیق موسیقی با توجه به استانداردهای صنعت موسیقی و سرویس‌های استریمینگ، کمکی شایان کند. امروزه، هر سرویس استریمینگ و پلتفرم اشتراک‌گذاری موسیقی، استانداردها و قوانین خود را برای انتشار موسیقی دارد و باید در صورت همکاری با این سرویس‌ها، در میکس خود به قوانین فنی آنها توجه داشته باشید. یک ابزار اندازه‌گیری دقیق شدت صدا همچون TC Electronic Clarity M Stereo می‌تواند در این راستا به شما یاری برساند.

به‌علاوه، این دستگاه‌های اندازه‌گیری می‌توانند به شما در درک تفاوت میان بلندی حسی صدا و بلندی حقیقی آن کمک کنند؛ امری که خصوصاً اگر یک فرد مبتدی در زمینه میکس هستید، می‌تواند برایتان بسیار مفید باشد.

پس پیشنهاد می‌کنیم به‌جای این که تمام مرحله لولینگ و تنظیم شدت صدای پروژه میکس خود را به پلاگین‌هایی با مرکزیت هوش مصنوعی بسپارید، از ابزارهای اندازه‌گیری، همچون پلاگین‌هایی مخصوص این کار یا SPL Meter‌های دستی همچون دستگاه نام‌برده استفاده کنید تا به این شکل، گوش خود را نیز برای برقراری توازنی بهینه میان عناصر مختلف حاضر در موسیقی‌تان تمرین دهید.

 

 

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه