اخبار داغ

مجید گودرزی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

انتظارات تورمی موجب افزایش قیمت زمستانی اجاره مسکن شد

انتظارات تورمی موجب افزایش قیمت زمستانی اجاره مسکن شد
یک کارشناس مسکن گفت: در حوزه اجاره مشکلات همچنان پابرجاست و اجاره چیزی نیست که مردم بتوانند به تعویق بیندازند و هیچ مانعی هم برای جلوگیری از افزایش اجاره سر راه مالکان نیست.

مجید گودرزی، کارشناس اقتصاد مسکن، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، در خصوص افزایش بهای اجاره در بازار مسکن زمستانی و انتظارات تورمی که به دنبال افزایش نرخ ارز در کشور به وجود آمده اظهار کرد: "متاسفانه با یک مجموعه از بی‌نظمی و بی‌قانونی در حوزه مسکن مواجه هستیم. این وضعیت از گذشته شکل گرفته و تبدیل به یک عرف غلط شده است که تقریباً تمام بخش‌های آن از هیچ اسلوب و روش خاصی پیروی نمی‌کند."

تلاش‌های دولت سیزدهم و ناکامی‌ها

وی افزود: "تلاش‌هایی در دولت سیزدهم برای ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره انجام شد، اما در عمل اتفاق خاصی نیفتاد. اگر هم کاهشی در بخش قیمت‌ها در بازار اتفاق افتاد، بیشتر به خاطر این بود که قدرت خرید مردم دیگر کفاف زیاده‌خواهی‌های مالکان را نداشت."

مشکلات اجاره و مافیای مسکن

گودرزی ادامه داد: "در حوزه اجاره نیز مشکلات همچنان پابرجاست و مافیای مسکن تقریباً هر کاری که دلشان خواست انجام دادند. اجاره چیزی نیست که مردم بتوانند به تعویق بیندازند و متاسفانه هیچ مانعی هم سر راه مالکان قرار ندارد."

نگرانی از شورش‌های اجتماعی

وی تأکید کرد: "این رویه‌های غلط باعث شده که بازار مسکن کاملاً آسیب ببیند و مردم به شدت تحت فشار هستند. در دنیا معمولاً اجاره مسکن کمک هزینه است، اما در ایران مالکان می‌خواهند با اجاره دادن یک واحد مسکونی معیشت خود را تأمین کنند که این ممکن نیست مگر اینکه معیشت مستاجران را ویران کنند."

افزایش قیمت در زمستان

گودرزی با اشاره به افزایش قیمت مسکن در زمستان گفت: "ما چنین تجربه‌ای در سال‌های قبل نداشتیم که زمستان بیاید و افزایش قیمت رخ دهد. متاسفانه بازار رها شده است و نگرانی از دولت‌های اصلاح‌طلب این است که در حوزه مسکن نه تنها اقدام موثری انجام نمی‌دهند، بلکه اقداماتی که باعث تشدید بحران می‌شود را نیز انجام می‌دهند."

بیشتر بخوانید:
تورم بخش مسکن از تورم عمومی پیشی گرفت/ بررسی افزایش اجاره بها از دیدگاه کارشناسی

کمبود عمدی در عرضه زمین

وی افزود: "دولت باید پاسخگو باشد. اقدامات دولت در حوزه مسکن مصداق واقعی خرابکاری عمدی است. حدود یک میلیون و هشتصد هزار زمین در حریم شهرها وجود دارد که سازمان ملی زمین و مسکن آن را به بازار عرضه نمی‌کند. حتی برای طرح‌های ملی مثل طرح نهضت ملی مسکن نیز این زمین‌ها عرضه نشده است."

راهکارهای کوتاه‌مدت برای کنترل قیمت مسکن

گودرزی در پاسخ به این پرسش که آیا راهکاری برای کنترل قیمت مسکن در کوتاه‌مدت وجود دارد، گفت: "ما کمبودی در حوزه مسکن و زمین نداریم. اگر زمان بر هم باشد و بخواهد تا زمان ساخت واحدهای جدید یک زمانی طی شود، بخش بزرگی از واحدهای مسکونی خالی است. اگر قانون مالیات بر خانه‌های خالی به درستی اجرا شود، این بازار را خواهد شکست و قیمت‌ها کاهش خواهد یافت."

اهمیت اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی

وی تأکید کرد: "حدود سه میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد. اگر این قانون به درستی اجرا شود، قیمت‌ها کاهش خواهد یافت. اما مجموعه‌ای از اعمال خلاف و رفتارهای غلط باعث شده که مردم باید حدود ۱۰۰ درصد درآمدشان را برای داشتن سقفی بالای سرشان بپردازند."

گودرزی در پایان گفت: "اینکه مالکان فکر کنند اجاره دادن یک واحد مسکونی باید معیشت‌شان را تأمین کند، از اساس غلط است. حداقل سه واحد باید اجاره داده شود تا بتوانند معیشت خود را تأمین کنند. معمولاً اجاره در دنیا حول و حوش ۱۸ تا ۲۲ درصد هزینه‌های سبد خانوار است."

بیشتر بخوانید:
ساماندهی بازار اجاره بها؛ وعده‌ای که پس از ۴۰سال محقق نشد

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه