وزیر رفاه تاکید کرد
لزوم توجه به پژوهشگران در سیاستگذاریها
وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی با بیان اینکه پژوهشگران چندان مورد توجه قرار نمیگیرند که یکی از مسائل و مشکلات حوزه پژوهش در کشور به حساب میآید.، گفت: موسسه «کار و تامین اجتماعی» میبایست در زمینه استفاده از نظر پژوهشگران و عالمان به صورت جدی گام بردارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمد میدری در نشست «معرفی پژوهشگران برتر حوزه کار و تامین اجتماعی»که امروز(۲۶ آذرماه) برگزار شد، اظهار کرد: هدف هفته پژوهش، بزرگداشت علم و عالمان است. بزرگداشت علم و عالمان میبایست در کانون توجه قرار گیرد و توجه به عالمان، یک مولفه ضروری در سطح جهان به حساب میآید.
وی با بیان اینکه سیاستگذاران میبایست از دستاوردهای پژوهشگران و عالمان حوزههای مختلف استفاده کنند، تصریح کرد: نکته مهم و اساسی این است که سیاستگذاران از ظرفیت حضور عالمان استفاده کنند. هنگامی «مقام عالی وزارت» معنا و مفهوم مییابد که فرصت حضور عالمان را فراهم کند. اگر مقام وزارت سبب عدمحضور عالمان در عرصه سیاستگذاری شود و از حضور عالمان جلوگیری کند، هیچ کاری را به سرانجام نرسانده است.
وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی با بیان اینکه پژوهشگران چندان مورد توجه قرار نمیگیرند، توضیح داد: این موضوع یکی از مسائل و مشکلات حوزه پژوهش در کشور به حساب میآید. بررسیها بیانگر این است که پژوهشگران فقط در زمان برگزاری همایشها مورد توجه قرار میگیرند. اگر پژوهشگران در زمان برگزاری همایشها به خوبی تقدیر شوند، تقدیر خوب به این معنا میشود که آنها در کانون توجه هستند.
میدری با بیان اینکه فاصله میان علم و سیاستگذاری میبایست کاهش یابد، خاطرنشان کرد: وزارت کار به منظور کاهش فاصله میان علم و سیاستگذاری از «موسسه کار و تامین اجتماعی» خواسته است که از ظرفیت عالمان و یافتههای آنان در سیاستگذاریها استفاده کند.
وی ادامه داد: موسسه کار و تامین اجتماعی توانسته است جلسات خوبی با حضور پژوهشگران و نماینده ایران در سازمان بینالمللی کار برگزار کند.
وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی با بیان اینکه دورههای سازمان بینالمللی کار در اسفندماه سال جاری برگزار میشود، خاطرنشان کرد: پژوهشگران میتوانند در این دورهها شرکت کنند و از دانش روز برخوردار شوند. با توجه به تحولات فناوری، حضور و شرکت در دورههای سازمان بینالمللی کار سختی نیست. موانعی برای حضور پژوهشگران در دورههای سازمان بینالمللی کار وجود دارد که میتوان آنها را برطرف کرد.
میدری در پایان با بیان اینکه مسائل و مشکلات حوزه روابط کار بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: مسائل و مشکلاتی مانند افزایش ایمنی، قرارداد کار در حوزه روابط کار مطرح میشود. بهطور مثال قراردادهای کار به صورت رسمی ثبت نمیشود که سبب بروز مشکلات فراوانی است. در گذشته، سازمانی در خصوص «چک» وجود نداشت که سبب مشکلات فراوانی در زمینه چکهای مشکلدار شده بود. پس از اینکه سازمانی در ارتباط با چک در کشور ایجاد شد، بسیاری از مشکلات برطرف شد. ایجاد یک مجموعه در زمینه قراردادهای کار میتواند به حل مشکلات کمک کند.
دکتر حسن طائی معاون اسبق اشتغال وزارت کار و رئیس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی نیز در سخنانی با اشاره به طرحهای پژوهشی در حوزه کار و اشتغال گفت: ۳۰ طرح طی بازه زمانی دو ساله از دانشگاهها به وزارت کار منتقل شد و به چاپ رسید. سه کتاب نیز در ارتباط با پژوهشهای انجام شده در وزارت کار به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه ۲۴ میلیون شاغل در کشور فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: به منظور حفظ نیروی کار میبایست اقداماتی در کشور انجام شود و حقوق و دستمزد، مهمترین مولفه برای حفظ نیروی کار است.
این پژوهشگر حوزه کار تصریح کرد: ما در اقتصاد چهار قیمت داریم که در اقتصاد کلان بررسی میشوند و همه با هم وابسته هستند و مستقل از هم تحرک ندارند. نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ بهره و نرخ دستمزد واقعی این چهار نرخ اصلی اقتصاد هستند که به هم وابستهاند و اگر سیاستگذاری باعث حرکت هماهنگ این چهار نرخ نشود، بحران ایجاد میشود.
وی تاکید کرد: حداقل دستمزد باید متاثر از این سه نرخ دیگر باشد. حداقل دستمزد یک وجه اخلاقی دارد، و یک وجه اجتماعی و یک وجه اقتصادی دارد که همه وجوه مادی و معنوی آن باید مورد دقت واقع شوند.
ارسال دیدگاه