اخبار داغ
  1. آغاز عملیات اجرایی۶۰۰مگاوات نیروگاه بادی در میل نادر/افتتاح شبکه فاضلاب و ایستگاه‌های پمپاژ
  2. بارش برف و باران در تهران از یکشنبه
  3. پزشکیان در فرودگاه کنارک: فقر و بی‌عدالتی را ریشه‌کن می‌کنیم
  4. سرلشکر سلامی: برای دفاع از ملت و تمامیت ارضی از هر زمان آماده‌تریم
  5. آئین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد
  6. قالیباف: علاقه‌ای به هیچ گروه سیاسی ندارم
  7. پزشکیان: یاد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی هیچگاه از خاطره‌ها نمی‌رود
  8. دولت متعهد به گسترش صادرات و ارتقای معیشت مردم در بازارچه‌های مرزی است
  9. رونمایی از جدیدترین پهپاد انتحاری نیروی زمینی سپاه + جزئیات
  10. رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر فجر / نشان جشنواره عنوان دار می شود
  11. به دنبال فرصت به زنان برای شبکه‌سازی آنان هستیم
  12. طلای جهانی باز هم از دلار عقب ماند
  13. پزشکیان: منیت‌ها عامل بی‌عدالتی‌هاست
  14. جابه‌جایی حاشیه نشینان در چابهار بر اساس نظر خود آنها خواهد بود
  15. ادامه استقرار هوای ناسالم برای گروه‌های حساس در پایتخت
  16. رئیس‌جمهوری به‌دنبال ایجاد عدالت آموزشی است
  17. بارش برف و باران در استان‌های کشور/ افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای صنعتی
  18. دشمن به دنبال ناامید کردن مردم و ایجاد اختلاف و دودستگی است
  19. وزارت خارجه از هیچ کوششی برای مساعدت به فعالان اقتصادی فروگذار نخواهد کرد
  20. نگرانی‌ غرب از توسعه یافتن ایران در حوزه هسته‌ای است/ نمی‌خواهند ایران از مزایای برجام در سال دهم بهره‌مند شود

آئین رونمایی از کتاب «علی صیاد شیرازی» برگزار شد

آئین رونمایی از کتاب «علی صیاد شیرازی» برگزار شد
آئین رونمایی از کتاب روایتی از زندگی و زمانه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی امروز در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آئین رونمایی از کتاب روایتی از زندگی و زمانه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی نوشته میلاد موحدیان صبح امروز (یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳)  در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در این مراسم، امیر سرتیپ «کیومرث حیدری»، فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر سرتیپ «ناصر آراسته»، رئیس هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، امیر سرتیپ «سید حسام هاشمی»، مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، امیر سرتیپ «اسدالله حیدری»، معاون هماهنگ‌کننده هیئت معارف شهید سپهبد صیاد شیرازی، امیر دریادار «حمزه‌علی کاویانی»، جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش، حجت‌الاسلام والمسلمین «سعید نصیرالاسلامی»، معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، خانواده گرامی شهید صیاد شیرازی و جمعی از فرماندهان، مسئولان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس حضور داشتند.
​​​​​​

ترسیم چشم‌انداز آینده جوانان توسط شهید صیاد شیرازی

در این مراسم امیر سرتیپ اسدالله حیدری معاون هماهنگ‌کننده هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی با تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، روز مادر و همچنین تولد حضرت امام خمینی (ره)، اظهار داشت: ۳۰ سال پیش، در سال ۱۳۷۳، شهید بزرگوار سپهبد صیاد شیرازی چشم‌انداز آینده جوانان این کشور را ترسیم کردند. ایشان باران‌ها را می‌دیدند و احساس می‌کردند که برای پیدا کردن وسایل علمی و تجربی باید معارف جنگی پیاده‌سازی شود. این امر با شروع آموزش در دانشگاه افسری امام علی (ع) آغاز شد.

وی افزود: در تاریخ دوم دی‌ماه ۱۳۷۶، در چنین روزی، بنده در خدمت مقام معظم رهبری و فرماندهان گزارش داشتم و نهایتاً مقام معظم رهبری فرمودند که تبلیغ معارف جنگ کار بسیار خوبی است و باید ادامه یابد. ایشان همچنین تاکید کردند که این مسیر برای ارتش مفید است و باید به آن ادامه داده شود.

وی ادامه داد: در روز بیستم فروردین ۱۳۷۸، که شهید صیاد شیرازی به شهادت رسید، دفتر مقام معظم رهبری تاکید کردند که کلاس‌های معارف جنگ تعطیل نشود. فردای آن روز برنامه‌های آموزشی در دانشگاه افسری امام علی (ع) ادامه یافت. حتی قبل از انجام تشییع جنازه شهید، به‌طور مکرر تقدیر و تشکر از این اقدامات انجام می‌شد.

امیر سرتیپ اسدالله حیدری با بیان اینکه در حال حاضر، بیش از ۲۲۰ عنوان کتاب در زمینه آموزش عملیاتی و خاطرات جنگ توسط نویسندگان، پیشکسوتان و فرماندهان دوران دفاع مقدس منتشر شده است، تصریح کرد: این گنجینه علمی و تجربی امروز به آموزش در پنج دانشگاه افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه علوم پزشکی افزوده شده است. همچنین، بیش از یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفر از پایوران، دانشجویان دانشگاه‌های افسری و کارکنان وظیفه از این دوره‌ها بهره‌مند شده‌اند.

وی ادامه داد: امروز، در مراسمی به نام رونمایی از کتاب، آخرین کتابی که منتشر شده است، به نام “زندگی و زمانه شهید سپهبد صیاد شیرازی” معرفی خواهد شد. این کتاب، نمونه‌ای از ۲۲۰ عنوان کتاب منتشرشده است که در سال ۱۴۰۰ در مزار شهید سپهبد صیاد شیرازی توسط مقام معظم رهبری رونمایی شد.

به گفته معاون هماهنگ‌کننده هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی ؛ این کتاب‌ها نتیجه تحقیقات و پژوهش‌های مختلف است. در سال ۱۳۹۹، جوانی به نام آقای موحدیان از ستاد کل ارتش برای انجام پژوهشی درباره شهید صیاد شیرازی به من مراجعه کردند. ایشان که در آستانه دریافت دکترا بودند، علاقه‌مند به تحقیق در این زمینه شدند و درخواست کردند که من استاد راهنمای این پژوهش باشم. این پژوهش در ابتدای سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در ادامه به انتشار این کتاب‌ها انجامید.
 

ویژگی‌های بارز شهید سپهبد علی صیاد شیرازی از زبان سردار اسدی

در ادامه سردار سرتیپ پاسدار محمدجعفر اسدی معاون قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص)، با تبریک سالروز ولادت حضرت زهرا (س) اظهار داشت: هیچ‌کس نمی‌تواند جایگاه واقعی شهدا را به درستی توصیف کند و افزود: شهید صیاد شیرازی چهار ویژگی بارز داشت؛ او به خدا، راهی که انتخاب کرده بود، یارانش و عاقبت کارش ایمان کاملی داشت و تمامی اقداماتش در این چارچوب بود. اگر همه ما به سیره این شهید بزرگ تفکر کنیم، مسیر صحیح را خواهیم یافت.

وی همچنین به روایتی از یکی از بزرگان اشاره کرد، گفت: ما نمی‌توانیم در این دنیای محدود، شهدا را به درستی معرفی کنیم؛ به همین دلیل خداوند شهدا را در پس پرده استتار می‌کند. آنچه از شهدا به ما می‌رسد، تنها نوری است که از این استتار عبور کرده و نه تمام نور آنها. بنابراین، هیچ تعریفی از شهدا وجود ندارد که شایسته مقام آنها باشد.

 

روایتی جامع از زندگی شهید صیاد شیرازی در کتابی تازه

«میلاد موحدیان» نویسنده کتاب نیز با بیان اینکه تلاش کرده‌ام کتابی جامع درباره زندگی شهید صیاد شیرازی تدوین کنم؛ اظهار داشت: فصل اول با عنوان «ارتشیِ انقلابی»، به زندگی شهید از تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی می‌پردازد. فصل دوم روایتی از حضور شهید در کردستان است که مقطع زمانی از آغاز انقلاب تا مهر ۱۳۶۰ را شامل می‌شود.

وی افزود: فصل سوم و چهارم به دوران فرماندهی شهید بر نیروی زمینی ارتش اختصاص دارد و نقطه عطف این دوران، آزادسازی خرمشهر در خرداد ۱۳۶۱ است که این دو فصل را از یکدیگر متمایز می‌کند. فصل پنجم، به دوره پایانی زندگی شهید مربوط می‌شود که از مرداد ۱۳۶۵ با استعفای وی از فرماندهی نیروی زمینی ارتش آغاز شده و تا شهادت در فروردین ۱۳۷۸ ادامه دارد.

وی ادامه داد: فصل ششم با عنوان «صیاد دل‌ها»، شامل خاطرات خانواده و همراهان شهید از منش و روش زندگی او است. فصل هفتم نیز به اسناد و دست‌نوشته‌هایی اختصاص دارد که برای نخستین بار منتشر می‌شوند.

موحدیان در پایان گفت: بخش ضمائم کتاب نیز بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی و مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره شهید صیاد شیرازی، شعرهای شاعران انقلاب در وصف او و مجموعه‌ای از تصاویر را شامل می‌شود.
 

شهید صیاد شیرازی در تمام مقاطع زندگی تنها و تنها با خدا معامله می‌کردند

دختر شهید صیاد شیرازی در این مراسم اظهار داشت: از همه کسانی که تلاش می‌کنند سیره شهدا را برای جوانانی که در آن دوره زندگی نکرده‌اند و درکی از این شهدا ندارند، بازگو کنند، صمیمانه تشکر می‌کنم. این اقدام واقعاً رسالتی بسیار ارزشمند است و ان‌شاءالله اجر آن هم در دنیا و هم در آخرت برایشان جاری باشد. امروز نیز به نوبه خود، میلاد حضرت صدیقه طاهره (سلام‌الله علیها) را به همه عزیزان تبریک عرض می‌کنم.

وی افزود: از ابتدای جلسه که صحبت از شهدا بود، یاد کنیم از کسانی که کنار این شهدا بودند، پشت سنگرها همراهی کردند و همسفر این شهدا بودند. همچنین یاد مادرم را نیز گرامی می‌دارم، چرا که شاید اگر صبوری و تحمل ایشان در طول این سال‌ها نبود، این مسیر دشوار نمی‌توانست به این شکل طی شود.

وی ادامه داد: با وجود تمام تلاش‌هایی که برای ساخت فیلم، نوشتن کتاب یا به تصویر کشیدن زندگی شهدا صورت گرفته، دوستان پدرم نیز احتمالاً با من هم‌عقیده باشند که جنبه‌هایی از زندگی شهدا، چه در بعد خانوادگی و چه در ابعاد اجتماعی، وجود دارد که قابل بازگو کردن در هیچ کتاب یا فیلمی نیست و شاید برای همیشه در بستر تاریخ مخفی بماند.

به گفته دختر شهید صیاد شیرازی؛ آنچه از تلاش‌ها و خدمات این شهدا باقی مانده، به‌وضوح در رفتار صادقانه و خالصانه‌ای دیده می‌شود که مردم در موقعیت‌های مختلف از خود نشان می‌دهند. در این لحظات که نه دوربینی حضور دارد و نه نمایشی در کار است، آن ارادت خالصانه‌ای که افراد نسبت به این شهید بزرگوار ابراز می‌کنند، برای من گواهی است بر اخلاص بی‌نظیر در سیره و روش این شهید والامقام.

وی با بیان اینکه در تمام مقاطع زندگی ایشان، تنها و تنها با خدا معامله می‌کردند، تصریح کرد: حتی در منزل، بارها این موضوع را به‌عنوان خاطره مطرح کرده‌ام که وقتی به مادرم در امور خانه کمک می‌کردند یا به ما درس می‌دادند، قبل از هر کاری وضو می‌گرفتند و نماز می‌خواندند. ما می‌گفتیم: "بابا، درس دادن که دیگر نماز و وضو گرفتن نمی‌خواهد!" اما ایشان می‌فرمودند: "می‌خواهم همان زمانی که برای شما صرف می‌کنم، صرفاً برای خدا باشد." این خلوص نیت را من به‌جرأت در تمام طول زندگی‌ام، و حتی بعد از شهادتشان، در وجود مردم مشاهده کرده‌ام. همان اخلاص و صداقتی که در تمام سال‌های خدمتشان داشتند، گویا ایشان هنوز در همان روز اول خدمتشان هستند.

وی خاطر نشان کرد: همیشه وقتی به وضعیت کنونی و دغدغه‌های جوان‌ها نگاه می‌کنم، با خود می‌گویم چیزی که از زندگی ایشان به‌عنوان دستاورد من باقی مانده، اهمیت مسیر و هدفی است که ایشان برای خود ترسیم کرده بودند. حفظ قداست این مملکت و خاک برایشان بسیار اهمیت داشت و هیچ‌گاه ذره‌ای بی‌انگیزگی، ناامیدی یا گله و شکایت در رفتار و گفتارشان مشاهده نمی‌شد. ایشان با نشاط و پرانرژی، در بستر خانواده‌ای معمولی از دل همین جامعه رشد کردند.

دختر شهید صیاد شیرازی گفت: شاید ایشان فقط ۵۵ سال عمر کردند، اما زندگی‌شان چنان پربرکت بود که بستری برای رشد و کمالات انسانی خود و دیگران فراهم ساختند. این راهی که طی کردند، با توکل به خدا و عنایات پروردگار همراه بود و توفیقاتشان نیز حاصل همین اعتماد به مسیر الهی بود.این مسیری است که به نظر من می‌تواند برای جوانان ما یک الگو باشد؛ مسیری که به آن نقطه‌ای می‌رسد که شاید آرزوی هر انسانی است: مرگی باعزت و ارزشمند.

بیشتر بخوانید:

ولایت‌مداری و اعتقاد راسخ به اصول انقلاب از ویژگی‌های برجسته شهید صیاد شیرازی بود
اندیشه نظامی صیاد مبتنی بر قرآن بود/ صیاد آمریکا را دشمن و «اسرائیل» را شیطان می‌دانست

تجلیل

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه