گزارش دانا از نشست خبری رونمایی از سرویس مشاوره شغلی و مهارتی سماسو؛
بانک اطلاعاتی مهارتهای سربازان با سامانه «سمامو» رونمایی شد
سرویس شغلی و مهارتی "سماسو"، با حضور سردار موسی کمالی، رونمایی شد. این طرح مبتکرانه هدفش آموزش مهارتهای متنوع به سربازان وظیفه در دوران خدمت و فراهمسازی زیرساختهای اشتغال پس از خدمت است.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری، سرویس مشاوره شغلی و مهارتی "سماسو" (سامانه مهارت آموزی سرباز وظیفه) با حضور سردار موسی کمالی، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، رونمایی شد.
اهداف و مأموریتها
سردار موسی کمالی در این نشست با اشاره به توافقات انجام شده از سال ۱۳۹۶ گفت: هدف اصلی این طرح، آموزش مهارتهای گوناگون به سربازان در دوران خدمت وظیفه است تا آنان بعد از این دوران نیز توانایی اشتغال داشته باشند. نهضت توانمندسازی سربازان در داخل نیروهای مسلح از همین رو شکل گرفت و زیرساختهای لازم برای این مأموریت مهم فراهم شد.
مراحل و تسهیلات
وی افزود: قرارگاه مهارت آموزی سربازان به دو اصل مهم توانمندسازی و اشتغالپذیری سربازان متمرکز است. در همین راستا، تفاهم نامهای با شرکت امیدبوم و بانک سپه به امضاء رسید. این تفاهمنامه، ارائه خدمات مختلفی از جمله مشاوره شغلی و مهارتی به سربازان را پیشبینی میکند.
پروژههای در دست اجرا
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح ادامه داد: اولین فاز ارائه تسهیلات شامل پرداخت تعداد زیادی تسهیلات در سال جاری است. فاز دوم شامل مشاوره شغلی به سربازان است تا آنان بتوانند براساس استعداد و تواناییهای خود، مهارتهای مناسبی را بیاموزند و در آینده شغلی مناسب انتخاب کنند. این مشاورهها از طریق سرویس "سماسو" ارائه میشوند.
مرحله آزمایشی در چهار استان
سردار کمالی خاطرنشان کرد: در راستای این تفاهمنامه، چندین پروژه با همکاری بانک سپه و شرکت امید بوم در مراحل مختلف اجراست. اولین مرحله به صورت آزمایشی در چهار استان آغاز شده است و بانک سپه مسئولیت ثبتنام و فرآیند اعطای تسهیلات را عهدهدار است.
توانمندیهای سربازان
وی افزود: این اقدامات به نیروهای مسلح این امکان را میدهد تا از علایق و تواناییهای سربازان آگاه شده و بهترین آموزشها را برای آنها در نظر بگیرند.
طرح کاریابی و بانک اطلاعاتی
سردار کمالی در ادامه تصریح کرد: سومین خدمتی که ارائه میشود، کاریابی است. ایجاد بانک اطلاعاتی از تواناییها و مهارتهای سربازان به عنوان یک پل ارتباطی بین آنها و کاریابها عمل خواهد کرد. در واقع، شرکت امید بوم و سامانه مربوطه قصد دارند بانک اطلاعاتی شامل رزومههای سربازان ترخیص شده را تشکیل دهند.
پیگیری استخدام و رفع موانع
وی افزود: کمک به استخدام و رفع موانع اخذ مجوزهای کسب و کار نیز از طریق سامانه "سماسو" قابل پیگیری است.
آمار و تسهیلات
وی اشاره کرد: سالانه حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار نفر از این برنامه بهرهمند شده و برای سه سال تحت حمایت قرار میگیرند. تا کنون ۷۰۰ هزار نفر از سربازان مهارت دیده و ترخیص شدهاند و در انتظار دریافت تسهیلاتاند.
سردار کمالی در پایان گفت: برای امسال بالغ بر ۲۷۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که در بین چهار استان توزیع شده است.
ارسال دیدگاه