استاد حوزه:
لزوم بسیج دستگاههای تربیتی برای نهادینه کردن سبک زندگی نبوی/امروزه طبالرسول مورد توجه محققین علوم پزشکی است
استاد حوزه با بیان اینکه امروز طبالرسول، طبالصادق و طبالرضا دست مایه بسیاری از پژوهشها و راههای پیشگیری و درمان بیماریها است، گفت: پیامبر اسلام 1400 سال پیش لباسهای خود را در آب گرم میجوشاند و مسواک ایشان، پشت گوششان بود تا بعد از هر تناول دندانهای خود را مسواک بزنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، حکیمه فرخی استاد حوزه در گفتوگو با خبرنگار طنین یاس اظهار داشت: هفته وحدت فرصتی مناسب برای مطالعه، آشنایی و نهادینه کردن اخلاق و مکارم محمدی(ص) در بین آحاد مردم و فراهم کردن شرایط اجرای سبک زندگی اسلامی در سطح جامعه است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, طنین یاس,,
وی با بیان اینکه وجود پربرکت پیامبر اسلام (ص) الگو و نمونه حسنه الهی برای جامعه مسلمین است، گفت: در سه آیه از قرآن کریم به ویژه آیه 21 سوره احزاب ایشان صراحتا اسوه حسنه معرفی شده اند. در آیه 4 سوره قلم ایشان از نظر اخلاقی و در آیه 29 سوره فتح از نظر برخوردهای اجتماعی و سیاسی به دوستان و دشمنان به عنوان الگو، معرفی شده اند.
,,
فرخی با استناد به حدیث امام صادق (ع) که فرمایند «سزاوار است، هر مسلمانی در طول عمر خود به سیره جد ما عمل کند» ادامه داد: این حدیث مشخص می کند که تأسی از سیره نبوی، شایسته مسلمانان است و نباید از این شایستگی دور بود.
,,
وی با تأکید بر اینکه صرفا از شیوه و سبک ابعاد مختلف زندگی پیامبر اکرم(ص) گفتن کافی نیست، تأکید کرد: برای نهادینه شدن سبک زندگی اسلامی که در واقع همان سبک زندگی نبوی است، باید تمام دستگاههای تربیتی، فرهنگی و در رأس آن خانواده وارد عمل شوند. به طور مثال میتوان یکی از واحدهای دانشگاهی را تدریس کتاب "سنن النبی" علامه طباطبایی قرار داد و حتی در سطوح مختلف آموزش و پرورش آن را ارائه داد.
,,
فرخی تأکید کرد: آشنایی زوجین با سبک زندگی خانوادگی پیامبر اکرم(ص) و نحوه برخورد ایشان با همسرانشان در رفع اختلافات خانوادگی و پیشگیری از طلاق بسیاری مؤثر است و باید زوجهای جوان در کلاسهای قبل از ازدواج با این مهم آشنا شوند.
,,
این استاد حوزه در خصوص کتاب "سنن النبی" افزود: این کتاب به بخش عظیمی از شیوه و روش زندگی پیامبر، نحوه عبادت، رفتارهای اجتماعی، نگرشها و موضعگیریهای سیاسی، اقتصادی، خانوادگی و ... را ترسیم میکند و مطالعه آن برای هر مسلمانی حائز اهمیت است.
,,
فرخی در ادامه با بیان اینکه در دنیای امروز غرب، با تمام پیشرفت های علمی و صنعتی و ... که آن را در بوق و کرنا کرده است، جای یک الگوی الهی خالی است و مسلمین به خصوص شیعیان باید از این امتیاز و الگوی آسمانی پیشرفت در علوم مختلف و در مسیر منور و متعالی بهره برند.
,,
این استاد حوزه افزود: امروزه سبک زندگی پیامبر اسلام(ص) در حوزه سلامت بسیار مورد نظر اساتید و محققین علوم پزشکی قرار دارد، چرا که تحقیقات نشان می دهد، سونامی بیماری های خطرناکی چون سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی و حتی بیماری های روحی و روانی که بشر امروزی را با توجه به پیشرفت های بزرگ علمی به کام مرگ می کشاند، عدم رعایت شیوه مناسب تغذیه و بهداشت فردی است.
,,
وی با بیان اینکه امروز طب الرسول، طب الصادق و طب الرضا دست مایه بسیاری از پژوهش ها و راه های پیشگیری و درمان بیماری ها است، گفت: پیامبر اسلام 1400 سال پیش لباس های خود را در آب گرم می جوشاند و مسواک ایشان، پشت گوششان بود تا بعد از هر تناول دندانهای خود را مسواک بزنند و حتی در روایتی از ایشان داریم که اگر برای امتم سخت نبود، مسواک زدن را واجب میکردم و سبک غذا خوردن و سفره غذای ایشان، امروزه از سوی متخصصین تغذیه توصیه میشود.
,,
این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام(ص) به سلامت روان و رفتار مسلمانان بسیار اهمیت میداد، اظهار داشت: توصیه های پیامبر اکرم(ص) به ابوذر غفاری مهمترین مصداق است آنجا که میفرمایند «ای اباذر هر طور که دوست داری در دنیا زندگی کن اما بدان یک روز میمیری، هر عملی را انجام بده ولی بدان، یک روز عملت را مشاهده میکنی، هر کسی را هر قدر که میخواهی دوست بدار، اما بدان یک روز از او جدا میشوی ...» و اینگونه صحابه مورد اعتماد خود را به مکارم اخلاقی و سلامت روانی توصیه می کردند.
,,
فرخی در ادامه به شیوه های رفتاری پیامبر اکرم(ص) با خردسالان و کودکان اشاره کرد و افزود: پیامبر اکرم با کودکان هم بازی می شدند، به آنها احترام می گذاشتند، خواست آنها را مورد نظر قرار می دادند، روش های زیبا و نکات ریزی را در نصیحت کردن کوکان به کار می بردند که توجه و الگوبرداری از هر کدام می تواند ما را در راه تربیت درست و اسلامی کودکان راهنما باشد.
,,
وی تأکید کرد: کاشتن بذر عشق و محبت به پیامبر اسلام(ص) در قلب کودکان و ایجاد انگیزه برای شناخت بیشتر آنها از پیامبر اسلام (ص) از مهمترین کارکردهای تربیتی – معنوی خانوادهها و متولیان امور تربیتی چون آموزش و پرورش است که میتواند نسل مسلمان را عاشقتر و انگیزههای آنها را برای اجرای فرامین اسلامی قویتر سازد.
,,
این استاد حوزه، افزود: این کار نیاز به منابع مالی زیادی ندارد بکله خرید شیرینی برای خانه و تقسیم آن را برعهده فرزندان گذاشتن، برگزاری جشنهای زیبای مدرسهای به مناسبت میلاد پیامبر و هدیه دادن به فرزندان به این مناسبت میتواند، بسیار مؤثر باشد.
,,
فرخی در پایان خاطرنشان کرد: سبک زندگی نبوی، چراغ هدایت جوامع اسلامی برای رسیدن به وحدت و قرار گرفتن در مسیر صحیح زندگی است.
,,
انتهای پیام/خ
]
ارسال دیدگاه