اخبار داغ
  1. روند مذاکرات به شکل عادی جریان داشته و امور کشور معطل این مباحث نیست
  2. برگزاری جلسه مجمع تشخیص مصلحت درباره پیوستن ایران به CFT
  3. ارتش و سپاه حصار مستحکم ایران اسلامی هستند
  4. درآمدهای مالیاتی صددرصد تحقق یافت
  5. تابستان بهتری پیش رو داریم
  6. هدف از سفر به روسیه انتقال پیام مکتوب رهبری به پوتین است
  7. تحقق شعار سال نیازمند نگاه عملیاتی، نظارت دقیق و حمایت از سرمایه‌گذاران است
  8. صدور مجوز بی‌قانونی از سوی متولی قانون؛ دورزدن آزاد!
  9. کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند انسجام و عزم ملی است/ حکم اعدام تتلو صادر شد
  10. هشدار به رئیس جمهور؛ حذف ارز دولتی دارو استنکاف از قانون است
  11. بازار مسکن در دام بی‌برنامه‌گی و تورم!/ وام‌ها، تورم و ودیعه؛ مثلث نابسامانی بازار مسکن
  12. خلع سلاح ایران بهانه تشدید فشارهاست/ جدیدترین تسلیحات آمریکا در اختیار رژیم صهیونیستی است
  13. خلع سلاح ایران در مقابل تجهیز رژیم صهیونیستی به جدیدترین تسلیحات نظامی/ بهانه ای آمریکایی برای اعمال تحریم های شدیدتر!
  14. بی‌قراری کرونومتر برای پایان درویش؛ آقا رضا و خطر برکناری از پرسپولیس!
  15. مسائل کشور را به گفت‌وگوها گره نزنیم/ به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم
  16. جنگ افروزان همیشه منفورند/از جنگ بیزاریم اما در دفاع از کشور لحظه‌ای غفلت نمی کنیم
  17. وعده صادق ۱ عملیاتی کاملاً مشروع، قانونی بود
  18. ورود به مسائل غیر قابل مذاکره، انحراف مسیر گفتگوهاست/ مذاکرات صرفاً درباره هسته‌ای و رفع تحریم‌
  19. وزیر مسکن دولت چهاردهم فاقد انگیزه و مدیریت مناسب است
  20. خواسته های غیرمنطقی آمریکا مذاکرات را نمایشی خواهد کرد/ پاسخ تهدید را باید با تهدید داد نه مذاکره

تأثیر کود شیمیایی کشاورزی در روند تولید گندم

تأثیر کود شیمیایی کشاورزی در روند تولید گندم
شهرستان بیجار با پیشرفت‌های حاصل از اصلاح قوانین خرید تضمینی محصولات کشاورزی و تعیین قیمت مناسب برای گندم، توانسته است به تداوم خودکفایی خود در این حوزه پرداخته باشد اما همچنان با مشکلاتی مواجه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، طی یکی ۲ سال اخیر وجود چالش‌هایی مانند کمبود کود شیمیایی، یکی از اساسی‌ترین دغدغه کشاورزان شده است و به‌ویژه کودهای اوره و فسفات تأثیرات زیادی بر میزان تولید گندم در سطح هکتار زیر کشت داشته است.

کود شیمیایی علاوه بر نقشی کلیدی در افزایش عملکرد زراعتی، به‌عنوان یکی از نهاده‌های اصلی کشاورزان به شمار می‌آید، هر کمبودی در عرضه این محصولات به طور مستقیم بر تولید محصولات کشاورزی، به‌ویژه گندم، تأثیر می‌گذارد.
در حال حاضر شهرستان بیجار به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مناطق تولیدکننده گندم در استان کردستان، با مشکلاتی مانند کاهش تولید کود شیمیایی و عدم تأمین میزان مورد نیاز واقعی کشاورزان، عدم توزیع عادلانه و به‌موقع آن، مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

کمبود کود شیمیایی، به‌ویژه اوره و فسفاته، به‌وضوح به تولید گندم در شهرستان بیجار تأثیر می‌گذارد. این موضوع نه‌تنها به خودکفایی گندم در این منطقه بلکه به امنیت غذایی کشور تهدید می‌کند. کشاورزان بیجاری، به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و خاک‌های غنی، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین

تولیدکنندگان گندم کشور شناخته می‌شوند، اما این وضعیت نیازمند توجه بیشتر دولت و مقامات مرتبط است.

باتوجه‌به دیدگاه‌های کشاورزان و کارشناسان، راهکارهایی مانند تأمین گاز لازم برای تولید کود شیمیایی، تخفیف در قیمت کودها، و تشویق به استفاده از کودهای آلی، می‌تواند به حل این مشکل کمک کند. امیدواریم که مسئولان مربوطه با اقدام سریع، این چالش را برطرف کنند و تداوم خودکفایی گندم در بیجار را تضمین کنند.

از دیدگاه علمی، کود شیمیایی به‌ویژه اوره و فسفاته، نقش کلیدی در افزایش عملکرد گندم دارند، اوره به‌عنوان منبع نیتروژن و فسفاته به‌عنوان منبع فسفر، به رشد و تولید محصول کمک می‌کنند، کمبود این کودها، به‌خصوص در مرحله‌های اولیه رشد گندم، منجر به کاهش عملکرد می‌شود.
استفاده از کودهای آلی می‌تواند در کوتاه‌مدت راه‌حلی باشد، اما در بلندمدت، این کودها به‌عنوان جایگزین کامل کود شیمیایی عمل نمی‌کنند، کودهای آلی به دلیل محدودیت در تولید و عرضه، نمی‌توانند نیازهای کشاورزان را برآورده کنند.
علاوه بر این، کودهای آلی نیازمند زمان بیشتری برای تجزیه و اثرگذاری هستند که این موضوع، به‌ویژه در فصل‌های کوتاه مثل زمستان، مشکل محسوب می‌شود.

خودکفایی در تولید گندم حاصل تعیین قیمت متناسب با هزینه تولید است

علیرضا زندیان، نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی گفت: رسیدن به خودکفایی در تولید گندم حاصل تعیین قیمت متناسب با هزینه تولید و درنظرگرفتن سود متعارف است.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر قیمت مناسب، سایر نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان، به‌ویژه بذر و کود، نیز باید برای تداوم خودکفایی مدنظر قرار بگیرد، ادامه داد: تجربه‌های اخیر نشان می‌دهد که کاهش تولید کود شیمیایی به دلیل قطع گاز پتروشیمی‌ها، باعث شده است کشاورزان بیجاری با کمبود این نهاده اساسی مواجه شوند.

زندیان ادامه داد: این موضوع، نه‌تنها به تولید گندم؛ بلکه به امنیت غذایی کشور نیز تهدید می‌کند، باتوجه‌به اینکه گندم به‌عنوان یکی از کالاهای استراتژیک کشور محسوب می‌شود، تأمین کود شیمیایی برای کشاورزان به‌ویژه در مناطق تولیدکننده گندم، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به لحاظ شرایط کردستان به کود نیاز داریم

سید حسن رحیمی رئیس صنف کشاورزان کردستان گفت: کردستان به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید گندم، همواره به کود شیمیایی نیاز دارد، در سال‌های گذشته، کود باقیمت مناسب و به‌موقع در اختیار ما قرار داشت، اما امروزه شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت هستیم.

وی افزود: قیمت اوره اکنون به بیش از دوبرابر این مقدار رسیده است، بدون کود شیمیایی، تولید گندم، کاهش خواهد یافت، در سال گذشته، تولید گندم من حدود ۴۰ تا ۵۰ کیلو در هکتار بود، اما امسال، به دلیل کمبود کود، تولیدم کاهش‌یافته و به ۳۰ کیلو در هکتار رسیده است، این کاهش، به دلیل هزینه‌های بالای دیگر نهاده‌ها نیز برای ما مشکل بزرگی ایجاد کرده است.

رحیمی ادامه داد: راهکار اصلی، تأمین کود شیمیایی باقیمت مناسب و به‌موقع است، دولت باید به این موضوع اهمیت بدهد و اقدام به تأمین گاز لازم برای تولید کود شیمیایی کند، همچنین، می‌توان از طریق وام‌های کشاورزی، کشاورزان را در تأمین کود کمک کرد.

کمبود کود شیمیایی بر کشاورزان جوان تأثیر می‌گذارد

سید اکبر زمانی کشاورز نمونه سال ۱۴۰۳ گفت: برای کشاورزان جوان، کمبود کود شیمیایی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هاست، ما که به‌عنوان نسل جدید کشاورزی، به فنّاوری و نهاده‌های حرفه‌ای بیشتری نیاز داریم، با این مشکل مواجه هستیم.

وی افزود: کمبود کود باعث می‌شود ما به دنبال راه‌حل‌هایی مثل کود آلی باشیم که در این منطقه به‌صورت کافی موجود نیست.

زمانی توضیح داد: این کمبود فقط بر گندم تأثیر نمی‌گذارد، محصولات دیگر مثل جو و عدس نیز به کود شیمیایی نیاز دارند، اما به دلیل قیمت بالای کود، ما مجبور شده‌ایم تولید این محصولات را کاهش دهیم و به محصولاتی مثل چغندرقندهایی که به کود کمتری نیاز دارند، روی‌آوریم.

وی ادامه داد: این وضعیت ادامه خودکفایی گندم را تهدید می‌کند، ما در بیجار، همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین منابع تأمین گندم کشور شناخته شده‌ایم، اما اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، مطمئناً تولید ما کاهش خواهد یافت و خودکفایی ما در خطر خواهد بود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه