اخبار داغ
  1. برنامه‌های دهه کرامت با یک روز تأخیر آغاز می‌شود/ عناوین روزهای دهه کرامت اعلام شد
  2. گفتگوی تلفنی عراقچی با همتای سعودی درباره تحولات منطقه
  3. نیمی از پرداخت‌های فیش‌های برق مصرفی کجا هزینه می‌شود؟
  4. حباب خودروهای دست‌دوم خارجی/ دلایل اجباری شدن قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی
  5. ایران بستر خوبی برای سرمایه‌گذاران، تاجران و گردشگران است
  6. رسولی: سرباز دوومیدانی شده‌ام؛ برای دست‌گرمی به جام امام رضا (ع) آمدم!
  7. سریال آبان و ترویج زیرپوستی آسیب های اجتماعی/ نهادهای نظارتی نسبت به قصه و محتوا بی توجهند
  8. آنچه در مسقط می گذرد مورد علاقه صهیونیست ها نیست/ تلاش برای روایت غیرواقعی از حادثه بندر شهید رجایی هستند
  9. سم پاشی رسانه های صهیونیستی در جریان بندر «شهید رجایی» به ضرر غرب خواهد بود
  10. خرسندی صهیونیست ها از حادثه بندر «شهید رجایی»/ لاشخورها به دنبال چه می گردند!
  11. طرح صلح ترامپ در بن‌بست اوکراین؛ از وعده تا واقعیت
  12. آمدم تا از نزدیک حادثه بندر شهید رجایی را بررسی کنیم
  13. تجاوز جنایتکاران از زیاده طلبی است که دارند
  14. حذف یارانه؛ پرسش‌هایی که بدون پاسخ مانده/ پیش از حذف یارانه، دهک‌بندی را اصلاح کنید
  15. تحلیل آخرین وضعیت شاخص‌های تورم در گزارش فروردین مرکز آمار
  16. سکوت سکاندار فرهنگی دولت در برابر حواشی یک جشنواره/ در ماجرای بوشهر باید یقه چه کسی را گرفت؟
  17. وزیر ارشاد نباید از جشنواره ای که توانایی کنترل حواشی آن را ندارد حمایت کند
  18. ملت ایران مذاکره در سایه تهدید را نمی پذیرد/ مذاکره کنندگان کشورمان به دنبال توافقی به نفع ملت هستند
  19. ترامپ و موقعیت استراتژیک مذاکره با ایران!/ چرا گفتگوهای ایران و آمریکا برای ایالات متحده اهمیت دارد؟
  20. مجلس گزارشی دقیقی درباره حادثه انفجار بندر شهید رجایی به مردم می‌دهد

حاجی بابایی در اجلاس بین المجالس جهانی:

جمهوری اسلامی ایران قویاً متعهد به صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای است

جمهوری اسلامی ایران قویاً متعهد به صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای است
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران قویاً متعهد به صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای بوده و هیچگونه تمایلی به درگیری یا تنش افزایی ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در صد و پنجاهمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) در شهر تاشکند کشور ازبکستان به سخنرانی پرداخت که به شرح ذیل است:

خانم رییس، عالیجنابان؛

همکاران محترم، خانم‌ها و آقایان؛

در آغاز، مایلم از رئیس محترم اتحادیه بین المجالس و دبیر کل و از مجلس و دولت و ملت ازبکستان برای میزبانی سخاوتمندانه و تلاش‌های بی‌دریغ در برگزاری موفقیت‌آمیز این گردهمایی، صمیمانه قدردانی می‌کنم.

حضار گرامی؛

امروز در شرایطی گرد هم آمده‌ایم که جهان ما با چالش‌های بی‌سابقه‌ای در مسیر تحقق توسعه اجتماعی و عدالت روبه‌رو است.

ما به عنوان نمایندگان پارلمان‌های جهان، مسئولیت تاریخی در قبال ساختن جهانی عادلانه‌تر و توسعه‌یافته‌تر داریم.

 

همکاران گرامی؛

مجلس شورای اسلامی ایران، با بررسی و تصویب برنامه‌های توسعه و نظارت مستمر بر اجرای آنها، نقشی کلیدی در تحقق توسعه اجتماعی و عدالت در همه زمینه‌ها ایفا کرده است. علیرغم تلاش‌های گسترده، متأسفانه برخی موانع خارجی، مسیر توسعه اجتماعی ما را با چالش‌هایی، مواجه ساخته است. تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی، به عنوان مصداق بارز "تروریسم اقتصادی"، آسیب‌های جدی به شهروندان عادی کشور وارد کرده و فرآیند توسعه اجتماعی را در برخی حوزه‌ها با دشواری روبه‌رو ساخته است.

لازم به ذکر است که علاوه بر تحریم‌های غیرقانونی و زورمدارانه، تهدیدات مکرر مقامات آمریکایی به اقدام نظامی علیه ایران از زمان روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده در ژانویه ۲۰۲۵، تهدیدی جدی برای صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی محسوب می‌شود. این تهدیدات، نقض فاحش حقوق بین‌الملل و اصول بنیادین منشور ملل متحد، به‌ویژه بند ۴ ماده ۲ این منشور است که صراحتاً، هرگونه تهدید به زور یا استفاده از آن علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی کشورها را ممنوع می‌شمارد. ما معتقدیم، جامعه جهانی و به‌ویژه پارلمان‌های کشورها نباید در برابر این تهدیدات جنگ‌طلبانه، سکوت اختیار کنند، زیرا قصور در اقدام، خطر پیامدهای فاجعه‌بار نه تنها برای منطقه، بلکه برای صلح و امنیت بین‌المللی را در پی خواهد داشت. مایلم خاطرنشان کنم که جمهوری اسلامی ایران قویاً متعهد به صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای بوده و هیچگونه تمایلی به درگیری یا تنش افزایی ندارد. با این حال، جمهوری اسلامی ایران نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی هشدار جدی می دهد و اعلام می‌دارد که به هرگونه اقدام تجاوزکارانه از سوی آمریکا یا عامل نیابتی آن، مشخصاً رژیم صهیونیستی اسرائیل، علیه حاکمیت، تمامیت ارضی یا منافع ملی خود، سریعاً و قاطعانه پاسخ خواهد داد. مسئولیت کامل عواقب وخیم هرگونه اقدام خصمانه، به طور کامل متوجه آمریکا خواهد بود.

همچنین، جنایات بی‌سابقه رژیم جنایتکار اسرائیل علیه مردم مظلوم غزه و نسل‌کشی آشکار در این منطقه، در کنار تجاوزات مکرر این رژیم به لبنان و سوریه، نمونه‌ای دیگر از موانع جدی در مسیر تحقق توسعه اجتماعی و عدالت در منطقه ما است.

این اقدامات غیرانسانی، نه تنها حق حیات را از ساکنان این مناطق سلب کرده، بلکه هرگونه امید به آینده‌ای بهتر و فرصت‌های توسعه را نیز از آنان گرفته و شرایط زندگی را برای میلیون‌ها انسان بی‌گناه و غیرنظامی، به وضعیتی غیرقابل تحمل، تبدیل کرده است. پارلمان‌های جهان نمی‌توانند و نباید در برابر این نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین‌المللی سکوت کنند. ما معتقدیم توقف فوری این جنایات و پاسخگو کردن عاملان آن، پیش‌شرط ضروری برای بازگرداندن صلح، امنیت و امید به توسعه در منطقه است.

همچنین تاکید می کنم راه حل مسئله فلسطین، اتکا به راه حل دو دولتی نیست و درحالی که این رژیم و حامی اصلی اش؛ دولت کنونی آمریکا صراحتاً با آن مخالفت کرده‌اند، پیگیری این مسیر، رژیم غاصب، شیطانی، تروریست و کودک‌کش صهیونیستی را که وجود نامشروعش، بزرگترین لکه ننگ در تاریخ بشریت است، مشروعیت خواهد بخشید بدون اینکه نتیجه‌ای داشته باشد. مستندسازی جعلی دست‌اندرکاران صهیونیست را ملت‌های جهان، باور نکرده و نخواهند کرد. از نظر ما، تنها راه‌حل تحقق دموکراتیک حق تعیین سرنوشت مظلوم فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطینی، مراجعه به آرای کلیه مردم فلسطین از طریق برگزاری یک رفراندوم عمومی است.

خانم رئیس، حضار محترم،

از منظر ما، زمان اقدام موثر علیه یکجانبه‌گرایی فرا رسیده است و هرگونه سهل‌انگاری در این زمینه، آسیب‌های جدی به نسل‌های آینده وارد خواهد کرد. اتحادیه بین‌المجالس به عنوان یک نهاد فراگیر پارلمانی جهانی، می‌تواند نقشی محوری در هماهنگ‌سازی تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله با هر اقدام غیرقانونی که توسعه اجتماعی و عدالت را تهدید می‌کند، ایفا نماید.

بررسی مواضع و تصمیمات اتخاذ شده در نشست امسال بین المجالس نشان می‌دهد، صدای واحدی در خصوص دو موضوع مهم جهانی شنیده می‌شود اول، اجماع علیه جنایات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی و حمایت قاطع از مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین و دوم، مخالفت گسترده با اقدامات قلدرمآبانه دولت جدید آمریکا در اعمال تصمیمات زورمدارانه یکجانبه علیه دولت‌های مستقل از جمله اعمال تعرفه‌های گمرکی و تجاری ناعادلانه که نظام اقتصادی و تجاری جهانی را به شدت، تهدید خواهد کرد. از این رو، هر تبادل، هر تعامل و هر تلاش مشترک پارلمانی ما، باید در در راستای مقابله با این دو مسئله مهم و تهدید کننده جهانی برای دستیابی به توسعه اجتماعی و عدالت در جوامع بشری باشد.

 

از توجه شما سپاسگزارم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه