اخبار داغ
  1. اولویت اتصال ریلی مهران-کربلا برای تسهیل زیارت اربعین و توسعه اقتصادی
  2. برنامه‌های دهه کرامت با یک روز تأخیر آغاز می‌شود/ عناوین روزهای دهه کرامت اعلام شد
  3. گفتگوی تلفنی عراقچی با همتای سعودی درباره تحولات منطقه
  4. نیمی از پرداخت‌های فیش‌های برق مصرفی کجا هزینه می‌شود؟
  5. حباب خودروهای دست‌دوم خارجی/ دلایل اجباری شدن قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی
  6. ایران بستر خوبی برای سرمایه‌گذاران، تاجران و گردشگران است
  7. رسولی: سرباز دوومیدانی شده‌ام؛ برای دست‌گرمی به جام امام رضا (ع) آمدم!
  8. سریال آبان و ترویج زیرپوستی آسیب های اجتماعی/ نهادهای نظارتی نسبت به قصه و محتوا بی توجهند
  9. آنچه در مسقط می گذرد مورد علاقه صهیونیست ها نیست/ تلاش برای روایت غیرواقعی از حادثه بندر شهید رجایی هستند
  10. سم پاشی رسانه های صهیونیستی در جریان بندر «شهید رجایی» به ضرر غرب خواهد بود
  11. خرسندی صهیونیست ها از حادثه بندر «شهید رجایی»/ لاشخورها به دنبال چه می گردند!
  12. طرح صلح ترامپ در بن‌بست اوکراین؛ از وعده تا واقعیت
  13. آمدم تا از نزدیک حادثه بندر شهید رجایی را بررسی کنیم
  14. تجاوز جنایتکاران از زیاده طلبی است که دارند
  15. حذف یارانه؛ پرسش‌هایی که بدون پاسخ مانده/ پیش از حذف یارانه، دهک‌بندی را اصلاح کنید
  16. تحلیل آخرین وضعیت شاخص‌های تورم در گزارش فروردین مرکز آمار
  17. سکوت سکاندار فرهنگی دولت در برابر حواشی یک جشنواره/ در ماجرای بوشهر باید یقه چه کسی را گرفت؟
  18. وزیر ارشاد نباید از جشنواره ای که توانایی کنترل حواشی آن را ندارد حمایت کند
  19. ملت ایران مذاکره در سایه تهدید را نمی پذیرد/ مذاکره کنندگان کشورمان به دنبال توافقی به نفع ملت هستند
  20. ترامپ و موقعیت استراتژیک مذاکره با ایران!/ چرا گفتگوهای ایران و آمریکا برای ایالات متحده اهمیت دارد؟

حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول مناطق نفت‌خیز

حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول مناطق نفت‌خیز
معاون علمی رئیس‌جمهور، در ادامه سفر یک روزه به اهواز ضمن اشاره به حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول، گفت: دو سال متمادی است که مناطق نفتی جنوب پیشتاز میزبانی از پروژه‌های ساخت بار اول هستند. از این رو، آمادگی داریم تا با حمایت از این پروژه‌ها، مسیر نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ همچون نفت و گاز را هموار کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین افشین، معاون علمی رییس‌جمهور، همچنین با حضور در شهرک صنعتی شماره ۳ از دستاوردها و محصولات دو شرکت دانش‌بنیان مستقر در این شهرک صنعتی بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید، با اشاره به حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول، عنوان کرد: دو سال متمادی است که مناطق نفتی جنوب پیشتاز میزبانی از پروژه‌های ساخت بار اول هستند. از این رو، آمادگی داریم تا با حمایت از این پروژه‌ها، مسیر نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ همچون نفت و گاز را هموار کنیم.

افشین، یکی از ظرفیت‌های استان خوزستان را صنایع پیشرفته دانست و افزود: علاوه بر ظرفیت بسیار خوبی که در صنایع خوزستان وجود دارد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور  فعالی هم در این استان فعالیت دارند که در بخش‌های بالادستی و پایین دستی صنایع نفت و گاز، به دستاوردهای خوبی رسیده‌اند.

وی ادامه داد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان، مسیر پیوند فناوری با صنایع بزرگ را تسهیل کرده است و شرکت‌ها با استفاده از تسهیلات اعتبار مالیاتی، می‌توانند در توسعه زیرساخت‌های نوآورانه و فناورانه استان، ایفای نقش کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور تصریح کرد: با توجه به حرکت جدی مناطق نفت‌خیز جنوب در دو سال پیاپی در استفاده از قانون ساخت بار اول، حمایت‌های ویژه‌ای برای توسعه این نقش‌آفرینی پیش‌بینی و خط ویژه‌ای برای این تولیدات، در نظر گرفته شده است.

افشین خاطرنشان کرد: می‌کوشیم تا از رهگذر قانون تولید بار اول، مسیر حرکت شرکت‌هایی که به رفع نیازهای راهبردی صنعت اهتمام دارند را هموار کنیم و امیدواریم در سال جاری با تقویت این قانون، حمایت‌های لازم  برای شرکت‌های توانمند نفتی صورت بگیرد.

از تولید تجهیزات پیشرفته نفتی تا سامانه‌های کنترلی هوشمند

این مقام مسئول، همچنین از دستاوردهای شرکت دانش‌بنیان «بهسازان جنوب» در شهرک صنعتی شماره ۳ اهواز بازدید کرد.

تولید «بال ولو ۵۶ اینچ» برای اولین بار در ایران توسط شرکت بهسازان جنوب، یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای مهندسی و صنعتی کشور در حوزه تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می‌آید. این دستاورد، نقطه عطفی در مسیر بومی‌سازی تجهیزات فوق‌سنگین با فناوری پیشرفته است.

ساخت «ولهد کنترل پنل هوشمند» با PLC برای اولین بار در ایران توسط شرکت بهسازان جنوب، با هدف هوشمندسازی و ارتقای سطح اتوماسیون صنعتی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی صورت گرفت. این تجهیز پیشرفته، به‌صورت کامل توسط تیم‌های مهندسی این شرکت طراحی و تولید شده و نقش کلیدی در کنترل دقیق، ایمن و سریع جریان سیالات ایفا می‌کند.

همچنین ساخت تجهیز هیپس (HIPPS – High Integrity Pressure Protection System) برای اولین بار به‌صورت کامل در ایران توسط اسن شرکت، یک گام مهم در خودکفایی صنعتی و ارتقاء سطح فناوری‌های بومی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می‌آید.

سیستم حفاظت فشار با یکپارچگی بالا  (HIPPS)که یک سیستم ایمنی حیاتی در تأسیسات نفت و گاز محسوب می‌شود، برای جلوگیری از افزایش فشار غیرمجاز در خطوط لوله و تجهیزات فرآیندی طراحی شده است. این سیستم با شناسایی فشار بیش از حد، بلافاصله اقدام به بستن مسیر جریان می‌کند تا از وقوع انفجار، نشت یا آسیب به تجهیزات جلوگیری شود.

پیش از این، تجهیز HIPPS عمدتا از کشورهای خارجی وارد می‌شد که به‌دلیل تحریم‌ها، هزینه بالا، زمان‌بر بودن واردات و مشکلات پشتیبانی، چالش‌برانگیز بود.

شرکت بهسازان جنوب با طراحی، مهندسی و ساخت کامل این سیستم در داخل کشور، توانسته است وابستگی به خارج را کاهش داده، هزینه‌های ارزی پروژه‌ها را به‌طور چشمگیری کم و سرعت اجرای پروژه‌ها را افزایش دهد، قابلیت سفارشی‌سازی مطابق با نیاز پروژه‌های داخلی و رعایت استانداردهای بین‌المللی ایمنی و کیفیت در طراحی از دیگر مزایای محصولات این شرکت است.

 

ساخت تجهیزات پیشرفته حفاری نفتی 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، افشین، در ادامه این بازدید، با دستاوردهای شرکت دانش‌بنیان سدید خوزستان هم آشنا شد.

این شرکت دانش‌بنیان، تجهیزات سیمان‌زنی و اسیدزنی دو قلو نوع تریلر با توان 900 تا 1000 اسب بخار و توان اعمال فشار تا محدود 15 هزار پام را تولید و تجاری‌سازی کرده است.

 این دستگاه، در مراحل مختلف حفاری چاه‌های نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین در عملیات اسیدکاری و بهره‌ور ساختن چاه‌های کم‌بهره و همچنین شستشوی مخازن بزرگ نفت کاربرد وسیعی دارد.

خرید دستگاه از منابع خارجی بین  1.2 تا 1.4 میلیون یورو هزینه در بردارد این در حالی است که هزینه تولید این دستگاه در داخل کشور با حفظ کیفیت استاندارد و قابل رقابت صد در صدی با تولیدات خارجی، حدود  65 درصد کل هزینه نمونه وارداتی است.

شایان ذکر است با تولید هر دستگاه، حداقل 20 نفر نیروی انسانی با تخصص‌های مختلف به صورت مستقیم و بیش از این تعداد نیز در کارهای برون‌سپاری و تولید سایر قطعات مصرفی به شکلی غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه