حجتالاسلام محمدحسنی:
باید در فضای مجازی، محتوای متناسب با نیاز مخاطب تولید و عرضه کنیم/ فضای مجازی نیازمند دفاع هوشمندانه و همگانی است

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با بیان اینکه چه بخواهیم و چه نخواهیم، حکمرانی آینده ما در فضای مجازی رقم خواهد خورد؛ تأکید کرد: باید هم بر فضای مجازی حکمرانی کنیم و هم در آن حضور مؤثر داشته باشیم، چرا که مخاطب اصلی ما در این فضا حضور دارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجتالاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، در دومین جشنواره تولیدات فعالان فضای مجازی نیروی هوایی ارتش که صبح امروز (دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) در مرکز فرماندهی آموزش تخصصهای هوایی شهید خضرایی برگزار شد، با بیان اینکه «نیروی هوایی ارتش پای کار، شعار نمیدهد بلکه در روز عمل، اثبات میکند که مرد میدان است»، اظهار داشت: خدا رحمت کند شهید چمران را که فرمود: روزی که شیپور جنگ نواخته میشود، مرد از نامرد شناخته می شود.
وی در ادامه با اشاره به پانزدهم شوال، سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی (رضوانالله تعالی علیه)، اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم فرمودهاند: «العظیم الحسنی فی ری کمن زار الحسین علیهالسلام فی کربلا.» یعنی هر کس حضرت عبدالعظیم را در ری زیارت کند، ثواب زیارت امام حسین (ع) در کربلا را خواهد برد.
وی تصریح کرد: کربلای ما نزدیک ماست؛ در شهر ری. قبله تهران، حضرت عبدالعظیم است و ایشان قبله بچهشیعههای تهران محسوب میشوند.
محمدحسنی با تبریک آغاز سال جدید و با اشاره به سخنی از یکی از حاضران در جشنواره گفت: چقدر زیبا بیان شد که «سالی که پایانش غم و آغازش نصر بود.» امیدواریم سال آینده شاهد باشیم که مردم غزه نیز مانند مردم سراسر جهان بتوانند عید داشته باشند، سفره هفتسین بچینند، در امنیت بخوابند، نگران بمباران نباشند، به مدرسه و دانشگاه بروند و بهراحتی زندگی کنند.
وی با تأکید بر اهمیت فضای مجازی گفت: جهان تاکنون سه انقلاب صنعتی را پشت سر گذاشته و اکنون در میانه انقلاب صنعتی چهارم قرار دارد.
وی با بیان اینکه انقلاب صنعتی چهارم، حاصل پیوند دنیای دیجیتال با دنیای حقیقی است؛ گفت: ما وارد جهانی دوگانه شدهایم که متشکل از فضای حقیقی و مجازی است. امروز، فضای مجازی جذابتر از فضای حقیقی شده و این مسئله در زندگی روزمره بهوضوح قابل مشاهده است.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت فضای مجازی گفت: حضرت آقا فرمودند این صنعت بسیار جالب است و باید از همین حالا بر آن سرمایهگذاری شود. ایشان فرمودند که باید این فناوری برای جوانان جذاب باشد و میدان را برای آنها باز کنیم، درحالیکه برخی معتقد به بستن فضا هستند. این تفاوت نگاه راهبردی مقام معظم رهبری با دیدگاههای غیرراهبردی است.
محمدحسنی در ادامه با بیان اینکه چه بخواهیم و چه نخواهیم، حکمرانی آینده ما در فضای مجازی رقم خواهد خورد؛ تأکید کرد: باید هم بر فضای مجازی حکمرانی کنیم و هم در آن حضور مؤثر داشته باشیم، چرا که مخاطب اصلی ما در این فضا حضور دارد.
باید در فضای مجازی، محتوای متناسب با نیاز مخاطب تولید و عرضه کنیم
وی افزود: در مجالس حضوری مانند حسینیهها و مساجد، حداکثر صد تا دویست نفر شرکت میکنند، اما در فضای مجازی همه حضور دارند، حتی کسانی که سواد کافی ندارند نیز از محتوا استفاده میکنند. بنابراین، ما باید در فضای مجازی فعال و مؤثر باشیم.
وی خاطر نشان کرد: دشمن اکنون هم در فضای مجازی و هم بر آن حکمرانی میکند. ما نیز باید در این فضا پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم. اگر فضای مجازی را به بازار بزرگی تشبیه کنیم، افراد به فروشگاهی مراجعه میکنند که نیازشان را برطرف کند. لذا ما باید در فضای مجازی، محتوای متناسب با نیاز مخاطب تولید و عرضه کنیم.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه با اشاره به ضرورت فعالیت هدفمند در فضای مجازی اظهار داشت: امروز، ما نیز در بازار فضای مجازی غرفههایی داریم، اما غرفههایی موفقترند که کالاهای مورد نیاز مخاطب و ارباب رجوع در آنها بیشتر عرضه شود. بنابراین، باید به غنیسازی غرفهها و سکوهای خود در فضای مجازی بپردازیم.
وی با تأکید بر مسئلهمحور بودن فعالیتها در این فضا افزود: دشمن نقطه تمرکز فعالیت خود را بر القای شبهات قرار داده و ما نیز باید تمرکزمان بر پاسخ به این شبهات باشد. هر سکویی که بتواند به شبهات بیشتری پاسخ دهد، مخاطبان بیشتری جذب خواهد کرد.
محمدحسنی بیان کرد: امروز در فضای مجازی نیز همانند فضای حقیقی نیاز به مدافع داریم، زیرا مورد حمله قرار گرفتهایم. مدافعان باید بهموقع، بهاندازه و هوشمندانه وارد عمل شوند. این دفاع باید عمومی باشد؛ همانطور که جهاد در برخی مواقع بر همگان واجب است، اکنون نیز دفاع در فضای مجازی یک وظیفه همگانی است.
وی افزود: باید برای این میدان، افراد صاحب مهارت تربیت شوند و کسانی که نیازمند کسب مهارتاند، تحت آموزش و توانمندسازی قرار گیرند. هرچند بستر برای همه فراهم است، اما همه توان استفاده و مدیریت فضای مجازی را ندارند. اکنون فضای مجازی در حال مدیریت همگان است، جز کسانی که سواد آن را دارند.
وظیفه داریم به دیگران کمک کنیم تا مهارت زیست سالم در فضای مجازی را بیاموزند
محمدحسنی با تاکید بر اینکه وظیفه داریم به دیگران کمک کنیم تا مهارت زیست سالم در فضای مجازی را بیاموزند، گفت: این کار نیازمند برنامهریزی، دلسوزی، خستگیناپذیری، همدلی و پشتیبانیهای سخاوتمندانه است.
وی با انتقاد از کمتوجهی به سرمایهگذاری در ارتقاء افکار عمومی تصریح کرد: متأسفانه هزینه در حوزه افکار مردم در اولویتهای آخر قرار گرفته، در حالی که این حوزه از مهمترین و پربازدهترین عرصههای سرمایهگذاری است. با وجود فرماندهان فهیم، آگاه و بصیری همچون امیر واحدی که با تمام وجود این دغدغه را درک کردهاند، فرصت مناسبی برای فعالان فضای مجازی فراهم شده است.
محمدحسنی گفت: امروز توپ در زمین کسانی است که جغرافیای مؤثر فکری و فرهنگی را در اختیار بگیرند و عناصر نامطلوب را از آن بیرون کنند. به تعبیر مقام معظم رهبری، باید این عناصر را «بپرانیم». این امر مستلزم همدلی و انسجام نیروهای فعال در سازمانها و ادارات است.
وی ضمن اشاره به اهمیت وحدت در مقابله با دشمنان خاطرنشان کرد: نباید در تشخیص جایگاه خود و دشمن دچار اشتباه شویم. امروز دشمن ما مشخص است و همه باید با هم در برابر او بایستیم و از جغرافیای فکری جوانانمان دفاع کنیم.
در پایان، محمدحسنی از مواضع حکیمانه و آیندهنگرانه امیر واحدی، حجتالاسلام والمسلمین حاج آقای بنیادی، امیر کامیابی و دیگر مسئولان و همراهان قدردانی کرد و یادی کرد از حجتالاسلام والمسلمین حاج آقای قاضی که سالها مسئولیت فعالیتهای فرهنگی و عقیدتی در نیروی هوایی را بر عهده داشتند.
وی در خاتمه افزود: اکنون پرچم این مسئولیت در دست حاج آقای بنیادی است و همه ما موظفیم در ادامه این مسیر، ایشان را یاری کنیم.
ارسال دیدگاه