اخبار داغ

«کیفیت» در تنور بی‌توجهی می‌سوزد؛

مردم لرستان در حسرت نان مرغوب

مردم لرستان در حسرت نان مرغوب
مردم لرستان از بی‌کیفیتی نان گلایه‌مندند؛ موضوعی که مربوط به دیروز و امروز نیست و سال‌هاست نان بی‌کیفیت مهمان سفره‌های‌شان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» نان، قوت غالب اصلی مردم محسوب می‌شود و طبخ مناسبت آن سبب خواهد شد تا برکت خدا بر سر سفره‌ها به خوبی مصرف شود؛ اما بی‌کیفیتی نان باعث می‌گردد که بخشی از آن به ضایعات تبدیل شده و در کیسه‌های نان خشک قرار گیرد.

مردم بارها و بارها گلایه خود را از بی‌کیفیتی نان بیان کرده‌اند اما هر بار، خبازان دلیل آن را آرد بی‌کیفیت اعلام می‌کنند و از طرفی مسئولان هم کیفیت آرد مورد نیاز را تائید می‌کنند، از همین رو در بسیاری از موارد، نان‌هایی که به دست مشتری می‌رسد از کیفیت بالایی برخوردار نیست.

فقط کافیست چند ساعتی از نانِ تازه خریداری شده بگذرد تا بی‌کیفیتی آن نمایان شود و این در حالی‌ست که بخش زیادی از نان‌های تازه خریداری شده هم، یا سوخته هستند یا خمیر و همین سبب شده تا قسمت‌های زیادی از نان دورریز شود.

بدون شک برای تهیه یک نان مرغوب، عوامل زیادی از جمله آرد، دستگاه‌های طبخ نان، توانایی و مهارت خباز برای طبخ نان دخالت دارند و خلاء یکی از این موارد سبب می‌شود تا در کیفیت نان اثرگذار باشد؛ اما برخی از شهروندان هم، کمبود نظارت کافی را دلیل مهمی برای بی‌کیفیتی نان می‌دانند که در مجموع حدود ۳۰ درصد نان‌های تولیدی به ضایعات تبدیل می‌شود.

لزوم نظارت بیشتر بر پخت نان

امیر میرزایی یکی از شهروندان لرستانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: برخی از نانوایی‌ها واقعاً برای نان باکیفیت تلاشی ندارند و نانی که به دست مردم می‌دهند آن‌قدر سوخته و خمیر است که بخش زیادی از آن قابل خوردن نیست.

وی افزود: وقتی به نانوا اعتراض می‌کنیم، می‌گوید آرد کیفیت ندارد و نمی‌دانیم مشکل کیفیت نان را چه کسی باید حل کند؛ از طرفی برخی از خبازان با مهارتی که دارند، نان باکیفیت را دست مردم می‌دهند که قابلیت نگهداری برای چند روز را دارد.

شهروند لرستانی تصریح کرد: به نظر می‌رسد اگر نظارت بر کیفیت نانوایی‌ها افزیش یابد، نان‌ها باکیفیت‌تر از همیشه تهیه و بر سر سفره‌ها قرار می‌گیرند و انتظار مردم این است وقتی قیمت نان افزایش پیدا می‌کند، کیفیت آن هم افزایش یابد، ولی چندان به کیفیت نان توجهی نمی‌شود.

وی یادآور شد: به نظر می‌رسد باید متولیان و مسئولان، کیفیت آرد را بررسی کنند و سپس در اختیار خبازان قرار دهند تا در نهایت نان باکیفیت به دست مردم برسد و سبب خواهد شد تا از دورریز نان هم کاسته شود.

 

مردم لرستان در حسرت نان مرغوب

 

فعالیت ۲ هزار نانوایی در لرستان

سعید دارابی سرپرست اداره‌ کل غله و خدمات بازرگانی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، گفت: بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ نانوایی در سطح استان وجود دارد که انواع نان را طبخ می‌کنند و با توجه به اینکه قوت اصلی مردم نان است، تلاش می‌شود تا به صورت مستمر، بازرسی از نانوایی‌ها انجام شود.

وی با اشاره به گلایه مردم از بی‌کیفتی نان، افزود: وقتی موضوع کیفیت نان مطرح می‌شود، خبازان آرد را مولفه اصلی بر کیفیت نان می‌دانند از همین رو در برنامه‌ریزی که صورت گرفته، دسترسی خرید خبازان برای تهیه آرد باز شده تا از بین ۱۳ کارخانه آردی که در استان وجود دارد، خودشان آرد را انتخاب کنند.

سرپرست اداره‌ کل غله و خدمات بازرگانی لرستان تصریح کرد: نانواها باید توجه داشته باشند که انتخاب آرد از هر کارخانه آرد، بر قیمت حمل اثری ندارد و هزینه اضافی هم به دنبال ندارد و فقط بحث تنوع است که از هر  جایی در استان مایل باشند و به نظر خبازان کیفیت بهتری دارد، آرد را تهیه کنند.

دارابی بیان کرد: سال گذشته ۵۴۰ هزار تُن گندم باکیفیت از کشاورزان خریداری شد که در مجموع بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان بابت خرید گندم پرداخت شد و امسال پیش‌بینی خرید گندم با توجه به شرایط آب و هوایی و بارندگی‌ها، حدود ۴۰۰ هزار تُن است.

 

مردم لرستان در حسرت نان مرغوب

 

هر ماه ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن آرد مصرف می‌شود

وی با بیان اینکه هر ماه ۲۲ هزار و ۵۰۰ تُن آرد در استان مصرف می‌شود، گفت: سالانه ۲۷۰ هزار تُن آرد در اختیار خبازان قرار می‌گیرد که آردها براساس درجه یک و دو تقسیم‌بندی شده و مازاد آرد و گندم هم به استان‌هایی که تقاضا داشته‌اند، داده می‌شود.

سرپرست اداره‌ کل غله و خدمات بازرگانی لرستان مهارت طبخ نان را یک ضرورت برشمرد و افزود: آموزش مهارت پخت نان با همکاری فنی و حرفه‌ای انجام می‌شود و هر نانوایی که در خبازی مشغول به کار است باید کارت مهارت داشته باشد و آموزش لازم سبب می‌شود تا نان به بهترین شکل و باکیفیت عالی به دست مصرف‌کننده برسد.

دارابی از ضایعات ۳۰ درصدی نان‌ها خبر داد و یادآور شد: نان‌هایی که دورریز می‌شوند، همان نان‌هایی هستند که با کیفیت لازم تولید نمی‌شوند از همین رو مشتری پس از خرید نان بخشی از نان را که قابلیت مصرف ندارد را در کیسه نان خشک قرار می‌دهد.

تشکیل ۱۲۵۷ پرونده تخلفاتی در نانوایی‌های لرستان

وی عنوان کرد: در نیمه دوم سال گذشته ۱۴ هزار و ۲۹۶ بازرسی از نانوایی‌های استان انجام شده که در پی این بازرسی‌ها، یک‌هزار و ۲۵۷ تخلف ثبت شد که شامل ۴۶۷ مورد تخلف کم‌فروشی، ۸۸ تخلف گران‌فروشی، ۱۸ مورد خام فروشی و ۶۴۰ مورد هم تخلفات دیگری بوده است که منجر به تشکیل پرونده برای متخلفان شده است.

سرپرست اداره‌ کل غله و خدمات بازرگانی لرستان عنوان کرد: در نیمه دوم سال گذشته یک‌هزار و ۹۸ فقره پرونده تخلفاتی در حوزه خبازی‌های استان به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده تا بررسی لازم را انجام دهند.

دارابی اظهار داشت: از دیگر اقداماتی که صورت گرفته، ۱۰۲ مورد بازرسی از کارخانه‌های آرد استان بوده که برای این بازرسی‌ها تیم‌هایی تشکیل شده و برخی دستگاه‌ها همکاری لازم را داشتند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه