شرح حدیث در کلام آیتالله العظمی خامنهای:
شرط کمال اعمال نیک و حسنات
امام خامنه ای : سه خصلت است که اگر در کسی نباشد، کار او کامل نخواهد شد، یا کار کامل و تمامی از او سر نخواهد زد. یعنی شرط کمال اعمال نیک و حسنات انسان در زندگی، وجود این سه خصلت است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، (عَنِ النَّبِیِّ صلی الله علیه وآله قَالَ ثَلَاثٌ مَنْ لَمْ تَکُنْ فِیهِ فَلَیْسَ مِنِّی وَ لَا مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ قِیلَ یَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا هُنَّ قَالَ حِلْمٌ یَرُدُّ بِهِ جَهْلَ الْجَاهِلِ وَ حُسْنُ خُلُقٍ یَعِیشُ بِهِ فِی النَّاسِ وَ وَرَعٌ یَحْجُزُهُ عَنْ مَعَاصِی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ).
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا ,سه خصلت است که اگر در کسی نباشد، کار او کامل نخواهد شد، یا کار کامل و تمامی از او سر نخواهد زد. یعنی شرط کمال اعمال نیک و حسنات انسان در زندگی، وجود این سه خصلت است. مجموعه این سه خصلت موجب میشود که فعالیت انسان، عمل انسان در طول زندگی، یک عمل کامل و تامی باشد.
,- ورع داشته باشد: که این ورع موجب میشود انسان از معاصی الهی دوری کند، ورع مانع میشود از ارتکاب معصیت، این شرط اول است.
- اخلاق داشته باشد که با مردم به وسیله این اخلاق مدارا کند، مدارا یعنی ملاطفت کردن، رفتار ملاطفت آمیز با مردم داشتن، اعم از مؤمنین و غیر مؤمن، اعم از آن کسی که انسان او را از لحاظ اعمال و رفتار میپسندد. با همه مداراکند. این مدارا... یک جنبه دیگر است، غیر از جنبه امر به معروف و نهی از منکر و غیر جنبه تکبر و متکبر است... اینها با هم منافاتی ندارند. هر کدام یک مقولهای است معنای مداراة الناس این است که در معاشرتهای متعارف زندگی، انسان با افراد با مدارا رفتار کند. این مدارا گاهی به معنای اخلاق خوش و رفتار نرم است. گاهی به معنای اغماض از بعضی از بدیهایی است که از او سر میزند.
- حلم( نیز در این روایت) به معنای ظرفیت و بردباری است، انسان روحاً دارای این ظرفیت باشد، که اگر بدیای را دید از جا در نرود، حلم در مورد شادمانیها هم میآید. انسان یک چیزی را که مایه خوشبختی و خوشحالی اوست، اگر برای او پیش آمد، از جا در نرود، حلم به این معنا است.
جلسه ( 282 مورخ سه شنبه15 اردیبهشت سال 1388)
,انتهای پیام/خ
]
ارسال دیدگاه