علامه مصباح یزدی: اطاعت از ولی فقیه، اطاعت از ابیعبدالله(ع) است
عضو خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: ما معتقدیم در این عصر، ولیفقیه نسبت به ولیعصر(عج)، حکم مسلم(ع) نسبت به سیدالشهدا(ع) را دارد که اطاعت از او در واقع اطاعت از امام حسین(ع) است و این معنای «کل یوم عاشورا» است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیتالله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در جمع تعدادی از دانش آموختگان طرح ولایت در همایش نسیم بهشتی، با اشاره به اینکه بسیاری از افراد حاضر در این همایش قصد شرکت در پیاده روی اربعین ابی عبدالله(ع) از نجف تا کربلا را دارند، اظهار داشت: کسانی که توفیق تشرف نیز ندارند باید بدانند نوری که از حرم امام حسین(ع) و حضرت معصومه(س) میتابد، از یک آفتاب است و بدون مبالغه میتوان گفت در هرجایی و در هر حالی میتوان راهی به مرکز این نور باز کرد.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,آیتالله محمدتقی مصباح یزدی با اشاره به اینکه افراد در اعمال نیکشان با یکدیگر یکسان نیستند، اظهار داشت: چه بسا افرادی در روستاها و شهرهای محروم حضور داشته باشند که ثواب خواندن زیارت اربعین آنها کمتر از کسانی که اربعین به کربلا مشرف میشوند نباشد.
,وی با اشاره به اینکه معرفت نسبت به دین سبب افزایش ارزش اعمال افراد میشود، اظهار داشت: باید به خود نظری بیفکنیم و ببینیم تا چه میزان ائمه (ع) را میشناسیم و تا چه اندازه از نورانیتی که خداوند متعال به آنها داده است آگاهی داریم؛ نوری که میتوان در هر جا و هر حالی از آن استفاده کرد.
,علامه مصباح یزدی با اشاره به اینکه باید همواره در صدد افزایش معرفت خود باشیم، افزود: مبادا معرفت ما نسبت به امام حسین(ع) همان شناختی باشد که دوران کودکی نسبت به ایشان داشتیم و یا خدای نکرده حتی کم کم به خاطر برخی مسائل، از معرفت و محبت ما نسبت به ابی عبدالله(ع) کاسته شود و حتی به آن شک کنیم. همانطور که کسانی در بچگی ارادتمند به امام حسین(ع) بودند، اما کم کم به جایی رسیدند که در حرکت و قیام سیدالشهدا(ع) تشکیک کردند و آن را سبب اختلاف جامعه اسلامی برشمردند!
,وی با اشاره به اینکه هرنوع وحدتی مطلوب نیست، اظهار داشت: اگر چنین باشد، باید گفت اولین کسی که خشت اختلاف را بنا نهاد، پیامبر(ص) بود، چرا که مردم بتپرست باهم زندگی میکردند و پیامبر(ص) با آوردن اسلام سبب ایجاد اختلاف بین برخی قبائل و حتی اختلاف در درون برخی خانوادهها شد؛ لذا وحدت حول محور حق، مطلوب است.
,عضو خبرگان رهبری با اشاره به عدم افراط و تفریط در خصوص اهل بیت(ع) اظهار داشت: بسیار باید مراقب بود تا غلو و افراط در خصوص اهل بیت(ع) صوت نگیرد. گاه برخی مطالب غلو آمیز در قالب شعر بیان میشود، اما کم کم از زبان به دل نیز سرایت میکند. به عنوان نمونه، اعتقاد به الوهیت مسیح در بین مسیحیان، چهبسا از یک تعارف معمولی شروع شد و کم کم به جایی رسید که امروز تثلیث به عنوان رکن مسیحیت به شمار میرود.
,وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر نباید در شناخت مرتبه اهل بیت(ع) تفریط صورت گیرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه گاه حتی در بین برخی شخصیتها نیز کسانی پیدا میشوند که در عصمت اهل بیت(ع) تشکیک میکنند، و اهل بیت(ع) را همانند مردم عادی و نهایتا کمی بهتر از دیگران، و به نوعی مانند قهرمانان ملی تلقی میکنند.
,استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه معرفت ائمه(ع) نور خداست که باید خداوند آن را در قلوب مؤمنین قرار دهد، خاطرنشان کرد: محبت و معرفت اهل بیت(ع) موهبتی الهی است و برای دریافت آن باید دل را از آلودگیها پاک کرد.
,وی با اشاره به اینکه بنا بر نص قرآن شهیدان زنده هستند، اظهار داشت: وقتی شهدا زندگی میکنند و نزد خدا روزی میگیرند، این مسأله برای اهل بیت(ع) به طریق اولی روشنترخواهد بود که قطعا زندهاند، ما را میبینند و حتی به سلام ما جواب میدهند؛ اما آیا رفتار ما هم این اعتقاد را تصدیق میکند؟ آیا وقتی در حرم زیارت میخوانیم، باورمان است که در حضور ایشان سلام داده و با آنها تکلم میکنیم یا صرف عادت است؟
,علامه مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما در شرایط و موقعیت اجتماعی ممتازی به سر میبریم، اظهار داشت: اینکه آروز میکنیمای کاش با شهدای کربلا محشور میشدیم، امروز نیز شرایطی وجود دارد که بتوان با امام حسین(ع) بیعت کرد و در رکاب او بود.
,وی با اشاره به اینکه بیعت مردم کوفه با مسلمبنعقیل در واقع بیعت با امام حسین(ع) بود، چون حضرت مسلم نماینده امام(ع) بود، اظهار داشت: اگر امام حسین(ع) برای 1400 سال بعد نیز نمایندهای تعیین کند، آیا بیعت با نماینده او، بیعت با امام(ع) نخواهد بود؟
,عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: ما معتقدیم ولیفقیه در این عصر، حکم مسلم(ع) در زمان سیدالشهدا(ع) را دارد، که اطاعت از او در واقع اطاعت از امام حسین(ع) است و این معنای «کل یوم عاشورا» است.
,علامه مصباح یزدی با اشاره به اینکه ما در شعار دادن به نفع ولایتفقیه آمادهایم، اما گاه در عمل به دستورات ایشان، سست هستیم، اظهار داشت: اگر واقعا اعتقاد داریم او نائب الامام(ع) است و اطاعت از او اطاعت از امام معصوم (ع) است، باید بیشتر در این مسیر ثابت قدم باشیم. حتی اگر ولیفقیه در موردی اشتباه کند - که البته در طول این چند ده سال حتی یک نمونه را نمیتوان یافت– به ما ضرری نمیزند و ما مکلف به اطاعت هستیم، همانگونه که اگر مرجع تقلیدی اشتباه فتوا داده باشد، به مقلد ضرری نمیزند و او مکلف به انجام وظیفه خود است.
,عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه اطاعت از حکم ولیفقیه اوجب از عمل به فتوای مرجع تقلید است، افزود: فتوای هیچ مرجعی برای مرجع دیگر حجیت ندارد، اما حکم ولیفقیه برای همه مراجع حجیت دارد و حتی دیگر مراجع نیز باید به حکم ولیفقیه عمل کنند.
,وی در پایان با تأکید بر اخلاص در کارها اظهار داشت: باید همواره در کارهای خود به انگیزهمان دقت کنیم که اگر سخنی میگوئیم و یا موضعی میگیریم، آیا تنها به خاطر عمل به تکلیف و اجرای احکام الهی است و یا نفع و انگیزه شخصی و گروهی در آن دخیل است؟
,عضو خبرگان رهبری در پایان با اشاره به حدیثی که در آن خداوند خود را بهترین شریک میداند، اظهار داشت: در واقع اگر بخشی از انگیزه فرد برای انجام کاری برای خدا و بخشی نیز انگیزه دیگری باشد، خداوند سهم خود را به شریک میدهد و عمل را نمیپذیرد و از این رو بهترین شریک است، لذا باید توجه داشته و کار را تنها و تنها برای خدا انجام دهیم.
,گفتنی است همایش نسیم بهشتی با حضور جمعی از دانش آموختگان طرح ولایت امروز پنجشنبه 21 آذر ماه در سالن همایشهای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه