اخبار داغ

حجت‌الاسلام ثمری مطرح کرد

توصیه امام‌رضا(ع) به شاه‌ عبدالعظیم

توصیه امام‌رضا(ع) به شاه‌ عبدالعظیم
یک کارشناس مذهبی گفت: امام رضا(ع) در نامه‌ای اشاره داشتند که کسانی که محبت ما در دل دارند باید هوای یکدیگر را داشته باشند یعنی در جامعه علوی و دینی نباید مردم نسبت به یکدیگر بی‌تفاوت باشند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از تهران پرس، حجت الاسلام علی ثمری در خصوص سبک زندگی امام رضا (ع) در شب شهادت آن حضرت عنوان کرد: یکی از مطالباتی که ائمه معصومین از شیعیان خود داشتند شناخت بیشتر سبک زندگی اسلامی بود و شناخت سبک زندگی اسلامی برای شیعیان و محبان اهل بیت از اهمیت بالایی نزد ائمه اطهار برخوردار بود. برای شناخت بیشتر سبک زندگی امام رضا (ع) در شب شهادت آن حضرت می توان مجموعه ارزشمند "عیون اخبار الرضا " که مرحوم شیخ صدوق به رشته تالیف در آوردند را معرفی کرد و کتاب هایی امثال این کتاب وجود دارد که در آن مسائل مهمی که مورد توجه ائمه اطهار در شیوه زندگی بوده است نگاشته شده است. از جمله موضوعات مهمی که کتاب " عیون اخبار الرضا"  آورده شده است و برای بهتر شدن زندگی بسیار با ارزش است متن نامه ای است که امام رضا (ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی می فرستند که برای مرکزیت شیعیان آن روز یعنی شهر ری بیاورد .

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

در این نامه حضرت رضا (ع) آورده اند که هرکسی اظهار محبت و علاقه به خاندان ما دارد سلام من را به آنها برسان و از قول من به آنها بگویید : سبک زندگی و مدل منش و گفتار خود را به شیوه ای قرار دهند که شیطان به آنها طمع نکند و روزنه هایی برای جلوه های ظهور شیطان در آن نباشد که البته درباره همین یک جمله حضرت رضا (ع) می توان ساعت ها صحبت کرد. به طور مثال پوششمان به گونه ای باشد که در خور شیعیان و عاشقان اهل بیت باشد و جلسه ها و مهمانی هایی که برگزار می کنیم و همچنین در ارتباطات اجتماعی و خانواده به گونه ای باشید که شیطان بر شما طمع نکند. بحث های مختلفی در ذیل این جمله امام رضا (ع) قرار می گیرد مانند ارتباط بین محرم و نا محرم ، استفاده از پوشش مناسبی که ترویج فرهنگ بیگانه نباشد و بحث مجالس و مهمانی هایی که در آنها اصراف نباشد و اینکه نگذارید هیچ روزنه ای در زندگی شما ایجاد شود که شیطان بتواند با استفاده از آن روزنه شما را در حزب و گروه خود بکشاند.

,

در ادامه این نامه امام رضا (ع) می فرمایند که همیشه سعی کنید در زندگی با یکدیگر رو راست باشید و از دو رنگی و نیرنگ در زندگی خود دوری کنید.  پیرو مکتب ما باید به صداقت و رو راستی در زندگی توجه بیشتری داشته باشند و به برکت این صداقت انسان می تواند صفا و صمیمیت و وحدت کلمه را در جامعه خود ایجاد کند.

,

جمله ای دیگری که از حضرت رضا (ع) در این نامه آورده شده است این است که تا ضرورت ایجاد نکرده سعی کنید لب به سخن نگشایید.  خیلی از مشکلات و سو ظن هایی که ایجاد می شود به دلیل همین سخنان بی جایی است که انسان به زبان می آورد . این همان تقوای در کلامی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده و این تقوای در کلام زمانی ایجاد می شود که به این جمله امام رضا (ع) در جامعه عمل شود .

,

نکته بعدی که حضرت امام رضا در نامه خود به حضرت عبدالعظیم حسنی می فرمایند این است که سعی کنید در زندگی امانت داران خوبی باشید. که البته این موضوع امانت داری دامنه وسیعی دارد و گاهی امانت آن شیئی است که کسی در اختیار ما قرار می دهد و گاهی جلسه ای است که ما در آن شرکت می کنیم و فی ما بین ما و مخاطب ما برقرار شده است و امانت است و گاهی نیز نعمت های خدا امانت خدا در دست ما محسوب می شود و امروزه یکی از بزرگترین امانت های الهی ، امام راحل و شهدا همین  نظام مقدس جمهوری اسلامی است که امروز به دست ما است .

,

در زیر مجموعه این امانات می توان به نعمت بزرگ ولایت فقیه اشاره کرد که به دست ما امانت است. اما رضا (ع) می فرماید محبین ما اهل بیت دارای ویژگی امانت داری هستند و امانت های الهی را می شناسد و در تلاش برای حفظ آنها است . امام رضا در حدیث معروف سلسله الذهب می فرمایند : "کلمة لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی " و در ادامه آورده اند: به شرطها و شروطها که برخی نقل کردند امام می فرماید : و ولایت علی ابن ابی طالب من شروطها و نقلی دیگر است که می فرماید: من از شرایط آن هستم که این فرموده امام نیز اشاره دارد به پیروی از ولی خدا ، امام و کسی که بر زمامت امت اسلام نشسته است که همان ولی فقیه هستند و به عنوان اماناتی هستند که وظیفه ما پاسداری و صیانت از این امانات الهی است.

,

نکته ای دیگر که امام رضا در این نامه آورده اند این است که کسانی که محبت ما در دل دارید هوای یکدیگر را داشته باشید و در جامعه علوی و دینی نباید اینطور باشد که مردم نسبت به یکدیگر بی تفاوت باشند و همسایه ها ، اعضای یک خانواده و اعضای کلی جامعه باید نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت داشته باشند که باز هم در این موضوع امر به معروف و نهی از منکر قرار دارد و باید مراقب یکدیگر باشیم تا زمانی که یک ضعف ، گمراهی و یک نافهمی و درک نادرستی متوجه ما می شود اطرافیان با لحنی خوب و به دور از کدورت به ما تذکر دهند و در ارتباطات خود سنت ائمه  را زنده نگهدارند . امید واریم خدا به ما کمک کند تا بتوانیم این چند جمله امام رضا (ع) که دریای از علم و معرفت زندگی در آن نهفته هست درک کنیم و در زندگی به کار ببریم و همچنین انشاءلله از احادیث ائمه اطهار در زندگی خود استفاده کنیم تا بتوانیم یک زندگی علوی و فاطمی داشته باشیم.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه