جنگ دو دولت با یک طایفه در یمن/تصویر شیخ وهابی در جنگ با حوثی ها
حوثی ها بر این باورند که آنان اصلی ترین قبیله ای هستند که منتسب به زیدی ها هستند ، به عبارت دیگر آنها امتداد سلاله زید شهید فرزند امام سجاد علیه اسلام هستند؛ بنابراین سیادت قبیله آنها ثابت است و سلسله نسب آنها به پیامبر اکرم (ص) می رسد، این یک واقعیت پذیرفته شده در یمن است که کسی مخالفتی با آن ندارد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا سایت رهیاب نیوز به نقل از اسلام تایمز نوشت:از جمله نکات تاریخی مهم در مورد حوثی ها این است که حوثی ها هیچگاه جزو پادشاهی متوکل که در شمال یمن تشکیل حکومت داده بود و در سال1970 علیه آن انقلاب شد نبودند بلکه در آن دوران جزو خاندان های عالم و بافضیلت بودند.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,گروه " شباب المومن" که نام دیگر حوثی ها است با این پشتوانه علمی و نسبی و با این جایگاه به منصه ظهور رسید و شاخه سیاسی آن به نام " حزب الحق" به فرماندهی شهید حسین بدرالدین حوثی در سال 1992 شکل گرفت و توانست دهها هزار جوان یمنی که هویت خود را بین تبلیغات مسموم وهابیت و همچنین منافع قبیله " حاشد" گم کرده بودند به خود جذب کند.
,قبیله حاشد پس از جنگ سال 1994 یمن را ملک شخصی خود و فرزندان شیخ صادق احمر و علی عبدالله صالح قلمداد کرد و بر منافع سیاسی و اقتصادی و نظامی یمن چیره شدند.
,ظهور جنبش الحوثی با وقایع چندی در منطقه و یمن مقارن شده بود :
,1 – تشدید جنبش وهابیت در یمن که شیخ مقبل الوادعی در سال 1979 تاسیس کرد و با استفاده از اموال و تبلیغات عربستان سعودی و همچنین حمایت دولت یمن دین و عقاید مردم را هدف گرفتند.
,2 – ائتلاف نیروهای خلیج و کشورهای غربی و آمریکا در جنگ خلیج فارس و بیرون کردن صدام حسین از کویت.
,4 – ظهور اولین ریشه های القاعده پس ازپایان جنگ افغانستان و تلاش شیوخ وهابی برای جهت دهی به تروریسم در مواجهه با مذاهب غیر حنبلی و غیر وهابی.
,6 – امضای پیمان نامه های صلح برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی پس از گفتگوهای مادرید و معاهده اسلو.
,7 – پیدایش حزب الله لبنان بعنوان یک جبهه مقاومت در مواجهه با رژیم صهیونیستی .
,هدف اصلی حوثی ها همانگونه که از اسم این حزب " جوان مومن" بر می آید بازگرداندن جامعه یمنی به اصل خود و عقیده زیدی اش بود،این عقیده سالهای متمادی سرکوب می شد و معتقدان به آن از شرکت در فعالیتهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی محروم بودند.
,دولت یمن و همچنین عربستان سعودی در برابر این بیداری زیدی موضع گرفتند و این مخالفت را به جنگ نظامی مبدل کردند، سید حسین بدرالدین در سال 2004 به دست نیروهای یمنی به شهادت رسید و این جنبش شش جنگ را در دفاع از خود تجربه کرد که ششمین جنگ شدیدترین درگیری ها را دربرداشت.
,نیروهای مخالف حوثی ها در یمن غیر از نیروهای دولتی شامل شبه نظامیان قبیله آل احمر و سلفی های اخوان المسلمین یمن و نیروهای عربستان و اردن و مغرب به همراه پشتیبانی های اطلاعاتی و لجستیکی آمریکا و فرانسه بودند. مستندات ویکیلیکس گویای نتیجه جنگ و شکست فاضح این ائتلاف بود. (RIYADH 1687)
,,
عبدالرحمن العریفی از شیوخ وهابی در جنگ علیه حوثی ها
,,
پس از آغاز اعتراضات ضد علی عبدالله صالح در میدان های تغییر در فوریه 2011 حوثی ها نیز دو هدف را دنبال کردند،اول بازپس گیری مواضع و شهرهایی بود که در ششمین جنگ با نیروهای یمنی از دست داده بودند و دوم شرکت در تظاهرات و اعتصابات مردم یمن ، آنان توانستند استان صعده و قسمت بیشتر استان جوف و حجة و عمران را به کنترل خود درآورند.
,
پس از اینکه انقلاب یمن توسط کشورهای خلیجی و نیروهای سلفی تحت الشعاع قرار گرفت حوثی ها تلاش کردند تا مطالبات خود را اعلام کنند. حوثی ها که اکنون نام " انصار الله " بر خود نهاده اند در خواست های زیر را اعلام کرده اند: پایان دادن به سرکوب و عمران شمال یمن و برپایی نظام آزاد که حقوق تمام یمنی ها را تضمین کند و متوقف ساختن فعالیتهای سلفیت در یمن و همچنین توقف تجاوزات ارتش عربستان به استان صعدة و دیگر استان ها و همچنین شرکت در فعالیتهای سیاسی و قانون گذاری...
,
حوثی ها در راه تمامیت ارضی یمن و صیانت از تمدن و فرهنگ آن و عزت ساکنانش هزاران قربانی دادند از این رو حق آنهاست که طالب ضمانت های اجرایی در عدم محاصره سیاسی و فرهنگی باشند و کنترل مناطق خودش را به دست گرفته و عوامل ایجاد نزاع مذهبی را از مناطقش دور کند ..اینها خواسته حوثیان است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه