دانا گزارش می دهد؛
دیابت و روش های شناسایی و درمان آن/ دیابت بارداری چگونه درمان می شود؟
دیابت نوعی بیماری مزمن است که در آن بدن نمیتواند از گلوکز استفاده و یا آن را ذخیره کند.
به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا، بیماری دیابت یکی از شایعترین بیماریهای مزمن جهان است که با افزایش قند خون و نقص انسولین در بدن همراه است. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس ترشح میشود و در کنترل سطح قند خون در بدن نقش دارد. در بیماری دیابت، بدن نمیتواند به خوبی از انسولین استفاده کند یا به اندازه کافی انسولین تولید کند، که باعث افزایش سطح قند خون در بدن میشود.
عوامل مختلفی میتواند باعث بروز بیماری دیابت شود، از جمله ژنتیک، چاقی، نارسایی کلیه، استرس، عدم فعالیت بدنی و مصرف داروهای خاص.
در این باره مهرنوش سهراب متخصص داخلی در ارتباط با روند رو به گسترش بیماری دیابت با بیان اینکه بیماری دیابت در کل دنیا رو به افزایش است، گفت: بهرهبرداری از رژیم غذایی پرکالری، استفاده از فستفود و نوشیدنیهای مصنوعی باعث کاهش سن ابتلا به دیابت شده است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از دیابتیها اطلاعی از بیماری خود ندارند، افزود: در سالهای اخیر با شروع طرحهای غربالگری تا حدودی از تعداد افرادی که نسبت به بیماری اطلاع ندارند کاسته شده است.
این متخصص داخلی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که بیماران دیابتی در سطح مراکز درمانی با آن مواجه هستند، انکار بیماری است، ممکن فرد از سه سال قبل قند مختل داشته ولی به کلی منکر بیماری میشود و همین موضوع برای درمان مشکلاتی ایجاد میکند.
این متخصص داخلی خاطر نشان کرد: درگیری بیماری دیابت به دلیل کمتحرکی و دریافت کالری زیاد در بین جامعه شهری شایعتر هست ولی در جامعه روستایی هم این بیماری به دلیل تغییر شیوه زندگی و مصرف بیش از اندازه برنج مشاهده می شود، به صورت کلی این بیماری جامعه روستایی و شهری را درگیر کرده است.
دیابتیها روزانه فقط هشت قاشق غذا خوری برنج بخورند
وی تصریح کرد: بیماران دیابتی در روز نباید از ۶ تا ۸ قاشق غذای خوری بیشتر برنج مصرف کنند، از طرفی پیاده روی مستمر، روزانه حداقل ۲۰ دقیقه باید در برنامه کاری قرار گیرد به صورتیکه فرد اندکی تعریق و طپش قلب پیدا کند.
سهراب با بیان اینکه عوارض دیابت بر روی عروق ریز و عروق بزرگ اثر میگذارد، گفت: دیابت بر روی چشم، کلیه و قلب اثر میگذارد، فردی که دچار دیابت شد در صورت مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی به لحاظ عوارض چشمی، قلبی و کلیوی مورد معاینه و آزمایش قرار میگیرد و در صورت مشاهده عوارض دیابت نسبت به کنترل و درمان آن اقدام میشود.
این متخصص داخلی در ارتباط با درمان سنتی بیماری دیابت، گفت: به بیمارانم توصیه میکنم اگر قرار است کنترل قند خون از طریق طب سنتی پیگیری شود، به مراکزی که مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی استان مراجعه شود. از طرفی درمان طب سنتی باید به صورت مستمر و تحت نظر طب سنتی تایید شده باشد، در کنار استفاده از داروهای گیاهی داروهای تجویزی پزشک قطع نشود تا نتیجه مطلوب در این ارتباط کسب شود.
وی عنوان کرد: یکی از مسائلی که بیماران دیابتی نسبت به روند درمانی بیماری بیتفاوت شده و سعی میکنند شیوههای مختلف درمانی را پیگیری کنند، دریافت مشاورههای نادرست از دیگر بیماران است، بیمار دیابتی ورزشکار داریم که با توجه به فعالیت ورزشی و اصرار بر درمان با طب سنتی موفق به کنترل قند خون نشد و به ناچار با استفاده از انسولین نسبت به کنترل قند خون این فرد اقدام کردیم، نوع و شیوه درمان برای افراد متفاوت است و این موضوع باید مد نظر بیماران قرار گیرد.
۹۵ درصد دیابت دوران بارداری بعد از زایمان برطرف میشود
این متخصص داخلی در ارتباط با بیماری دیابت دوران بارداری گفت: ۹۵ درصد دیابت دوران بارداری بعد از زایمان برطرف میشود ولی استعداد ابتلا به دیابت در این افراد بیشتر از سایرین است و لازم است این مادران تحت رژیم غذایی مناسب قرار بگیرند و سالانه آزمایش قند خون قرار بگیرند.
گفتنی است؛ درمان بیماری دیابت شامل کنترل سطح قند خون با استفاده از انسولین و داروهای خاص، تغییر در سبک زندگی، مصرف مواد غذایی سالم و تحرک بیشتر است. همچنین برای جلوگیری از بروز بیماری دیابت، باید سبک زندگی سالمی داشته باشید و از مصرف مواد غذایی با قند و چربی بالا و عدم تحرک بیشتر بپرهیزید.
ارسال دیدگاه