گزارشی از وضعیت معیشتی در آستانه سال جدید؛

بازار تفرجگاهی برای جیب های خالی مردم در روزهای پایانی سال 95

بازار تفرجگاهی برای جیب های خالی مردم در روزهای پایانی سال 95
متاسفانه طبق گفته برخی از بازاریان و فروشندگان کرمانی این روزها که بازار باید محلی برای خرید شب عید باشد تفرجگاهی برای جیب های خالی مردم شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از   آرمان کرمان؛ تنها چند روز دیگر تا پایان سال باقی مانده است و جنب جوش ها برای خرید عید آغاز شده و اسفند نقل بازار شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آرمان کرمان,

در خیابان ها آکواریوم ماهی های قرمز برای سفره هفت سین  همراه با سبزه می بینی، وقتی به بازار بزرگ نزدیک می شوی میوه فروشان، پوشاکی ها جار می زنند و قیمت را با صدای بلند اعلام می کنند و سعی دارند تا مشتری را به طرف خود بکشانند، هر کدام عدد و رقمی را می گوید،از این عدد و رقم های معیاری که  حسن روحانی رئیس جمهور درست وسط تابستان 92 در نخستین نشست خبری خود از آن گفت : کم و بیش مردم و نخبه گان از آمار و ارقام خبر دارند من همیشه می گویم تورم را جیب مردم بهتر از بقیه می فهمد نه بانک مرکزی و مرکز آمار. بیکاری را هم لازم نیست آمار داده شود هرکس در خانه اش می داند چطور است.

, را جیب مردم بهتر از بقیه می فهمد نه بانک مرکزی و مرکز آمار. بیکاری را هم لازم نیست آمار داده شود هرکس در خانه اش می داند چطور است., را جیب مردم بهتر از بقیه می فهمد نه بانک مرکزی و مرکز آمار. بیکاری را هم لازم نیست آمار داده شود هرکس در خانه اش می داند چطور است., جیب مردم بهتر, می فهمد نه بانک مرکزی, می, است.,

وی با اشاره به اهمیت ایجاد ثبات و آرامش در عرصه اقتصادی گفت: معتقدیم که در این زمینه باید ظرفیت اقتصادی در کشور فعال و موانعی که در این زمینه وجود دارد برطرف شود. بخش‌هایی که فعال نیستند باید فعال شوند و نقدینگی به سرعت کنترل و به سمت تولید هدایت شود.

,

روحانی با بیان اینکه "اگر این اقدام‌ها و قدم‌ها برداشته شود آثار آن را به مرور در عرصه‌های مختلف از جمله در بازار مشاهده خواهیم کرد و شاهد این خواهیم بود که تمام بازار به نوعی به تعادل برسند و در دیگر بخش‌ها نیز اثرات خود را خواهد گذاشت".

,

بنابراین ما هم به سراغ مردم رفتیم تا حالی از جیبشان در شب عید و احوالی از معیشتشان در سالی که در حال تمام شدن هست بپرسیم .

,

وارد بازار بزرگ کرمان، بزرگترین بازار خاومیانه می شوم هر چه به غروب نزدیک تر می شود تعداد جمعیت نیز زیادتر می شود نزدیک می روم از فروشنده ها و شب عیدشان می پرسم که در جواب چنین گفتند:

,

ـ وضعیت خیلی خراب است.

,

ـ نمیشه گفت بازار رونق ندارد.

,

ـ قدرت خرید مردم پایین آمده برخی از قیمت ها بالا رفته است.

,

ـ بازار شده تفریحگاه مردم  و فقط قیمت می کنند.

,

ـ همانطور که ملاحظه می کنید مردم فقط دارند می چرخند.

,

ـ قدرت خرید دو سال پیش بیش تر از امسال بود.

,

ـ برخی از قیمت ها علی الخصوص آجیل نسبت به سال گذشته پایین آمده ولی جیب مردم خالیست

,

ـ مردم فقط از ما قیمت می گیرند!!!

,

, ,

, ,

, ,

, ,

و خریداران نیز ...

, و خریداران نیز ...,

ـ الان مثل قبل توی آن شرایط نیستیم که بتوانیم خرید کنیم به همین جهت خریدهایمان را محدود کردیم.

,

ـ همسرمان کارگر است و هنوز حقوق یک ماه پیشش را هم نگرفته است.

,

ـ قیمت ها خیلی بالاست و ما قدرت خرید نداریم.

,

ـ جاهایی که حراج هست قیمت ها پایین است و جاهایی که حراج نیست قیمت ها بالاست.

,

ـ ما با کمی قرض و قوله توانستیم فقط آجیل شب عید را فراهم کنیم.

,

ـ اعلام کردند که حقوق ماه بهمن و عیدی را با هم می دهند ولی دروغ گفتند.

,

ـ ما در این سالی که تمام شد جز تورم و گرانی چیزی ندیدیم.

,

ـ فکر نمی کنم با این اوضاع امسال عید داشته باشیم.

,

ـ ما فقط آمدیم ببینیم اوضاع بازار و قیمت ها چطور است؟

,

ـ فعلا که جیب مان خالیست ، ببینیم مسئولین تا چند روز دیگر حقوق و عیدیمان را می دهند یا نه؟

,

ـ با این حقوقی که ما می گیریم و با این وضع گرانی مگر می شود چیزی خرید کرد؟

,

شب عید زمانی است که مردم به هر شکل است سعی می کنند دخل و خرج خود را با قرض و قوله جور کنند دولت هم با نمایشگاه های بهاره و کسبه هم با حراج هایشان کمک خرج مردم شدند و می شوند .

,

جدای از شب عیدی وضع اقتصادی منزل مردم در این یکسالی که گذشت چگونه بود؟

,

برخی در جواب چنین می گویند :

,

ـ خیلی داغون است شما با مردم صحبت کنید وضع اکثریت خیلی بدتر شده است.

,

ـ لوازم خانه بوده که متاسفانه نتوانستم بخرم.

,

ـ اگر بگویم ما در این یکسال حتی نتوانستیم میوه خوبی برای بچه هایم بخرم شاید باورتان نشود .

,

ـ هر روز قیمت ها بالا و بالا می رود و کسی هم نظارت نمی کند.

,

ـ باور کنید خیلی سخت گذشت.

,

ـ حرف زیاد بود و عمل اصلا.

,

ـ امسال با این اوصاف اصلا نتوانتسیم حتی یک پاپاسی پس انداز کنیم.

,

, ,

, ,

, ,

اقتصادی که  بالا و پایین رفتنش بند به دلار وقیمت نفتی باشد و پیچ بالا و پایین نرخش دست خودمان نیست می شود یک اقتصاد آسیب پذیر آسیبی که نصیب جیب مردم و سفره مردم می شود .

,

اما اقتصاد مقاومتی می گوید این آسیب نباید باشد تا هر کسی به هر نحوی نتواند دست تو جیب مردم کند به خصوص از آن سوی مرزها برای همین هم بند اول اقتصاد مقاومتی می گوید اقتصاد و تولید را باید دست خود مردم داد نه سرمایه دار  ها و وارد کنندگان و خصولتی ها شاید امتحانش برای سال آینده اقتصاد بد نباشد شب عید سال دیگر به از این سال باشد.

,

 

,

گزارش : مهین نامجو

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه