یادداشت/

دوربین‌ها وارد زندگی مردم همدان نشوند

دوربین‌ها وارد زندگی مردم همدان نشوند
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل‌ونقل، ترافیک و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر همدان از کنترل ساخت‌وسازهای غیرمجاز توسط دوربین‌های مرکز کنترل ترافیک شهرداری همدان خبر داده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از صبح الوند، کامران گردان با ارائه توضیحاتی، کنترل ساخت‌وسازهای غیرمجاز از طریق مرکز کنترل ترافیک را بسیار موثر دانسته و اظهار کرده؛ شورا و شهرداری در صدد افزایش تعداد دوربین‌های این مرکز در نقاط مختلف شهر هستند تا فیلم تخلفات احتمالی برای ارائه به مقامات قضایی ضبط و تهیه شود.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,  , صبح الوند,

نصب دوربین با عناوین گوناگون در سطح شهر با نگاه مثبت حقوقدانان و مردم همراه نیست. احساس اینکه زندگی انسان، زیر نظر دوربین‌های مختلف است و در هر لحظه انسان در حال کنترل شدن است، احساس خوبی نبوده و نشاط را از زندگی انسان دور می‌کند.
اجبار افرادی که از دوربین در حریم خصوصی خود و با کاربری پیشگیری از بزه‌هایی مانند ضد سرقت و زورگیری استفاده می‌کنند، به اطلاع‌رسانی از این موضوع در آن حریم به افراد وارد شونده، راهکار قانونگذار برای پیشگیری از بروز برخی بزه‌ها توسط همین دستگاه‌های به ظاهر ضد فساد بوده است.
البته در موضوع ترافیک با توجه به نقش این دوربین‌ها در سلامت و امنیت جامعه، کمتر به این دستور قانونی توجه شده و فقط در برخی جاده‌های خارج از استان، تابلوهایی مبنی بر تحت پوشش و کنترل شدن جاده‌ها با دوربین، نصب شده است.
حال تغییر کاربری این دوربین‌ها از ترافیک به کنترل ساخت‌وساز غیرمجاز، این نگرانی را ایجاد می‌کند که این دوربین‌ها بیش از این بخواهند به زندگی مردم وارد شوند و غیرقانونی مشکلاتی را برای مردم ایجاد کنند.
در قانون مشخص نشده است که فیلم این دوربین‌ها به جز در مواردی که به صورت قانونی مجوز کاربرد دارند و با آگاهی فرد از نصب دوربین فیلم گرفته‌اند، برای مقامات قضایی چه ارزشی دارد.
به نظر می‌رسد این اقدام بی‌ارزش باشد و در حکم نهایی که اکنون بدون مشاهده فیلم صادر می‌شود، تأثیری نداشته باشد.
موضوع حاشیه و ساخت‌وساز در آن، موضوع تازه‌ای نیست و این حاشیه در شرایطی به وجود آمده که عامل انسانی باید از به وجود آمدن آن پیشگیری می‌کرده اما اینچنین نشده است، حال روش فیلمبرداری هم که غیرمستقیم‌تر از روش مستقیم قبلی است، در صورت نبود شبهه قانونی، پاسخگو نخواهد بود.
در ابتدای حضور نیکبخت در استانداری، شهرداری همدان اقدام به برگزاری همایش یک‌روزه سکونتگاه‌های غیررسمی کرد و در انتهای همایش، دو معاون وزیر راه‌وشهرسازی را به دیدار استاندار برد تا با امضای یک تفاهم‌نامه، همدان پایلوت مقابله با سکونتگاه‌های غیررسمی شود.
این تفاهم‌نامه که شامل بهسازی ورودی‌های همدان، زیباسازی میدان و شش خیابان منشعب از آن و موارد مربوط به سکونتگاه‌های غیررسمی بود، امضا شده و هر دو طرف تعهداتی را بر عهده گرفته‌اند.
شورای شهر و شهرداری بهتر است به جای فکر کردن به روش‌هایی مانند فیلمبرداری از تخلفات احتمالی مردم که نگرانی آنها را از احتمال ورود غیرقانونی و کنترل زندگیشان بیشتر می‌کند، توان خود را برای اجرای آن تفاهم‌نامه بسیج کنند تا با کمک وزارت راه‌وشهرسازی و استانداری همدان شاید برخی مشکلات همیشگی همدان کمتر شود.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

نویسنده : رضا ولیان‌تابش

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه