مسئول موزه مردم شناسی و محلی سراوان:
عدم تاثیر تهاجم فرهنگی در سنت های قوم بلوچ/دُر بلوچی اسطوره ای در کُنج معاصر
مسئول موزه محلی سراوان با بیان اینکه شهرستان سراوان در نزدیکی پاکستان قرار دارد و حکام سراوان بر بلوچستان اشرافیت داشته اند، گفت: تهاجم فرهنگی نتوانسته است بر آداب و سنت های قوم بلوچ تاثیر بگذارد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شستون، سیستان و بلوچستان مهد هنرهای فراوانی بوده که یکی از آنها هنر زرگری یا همان طلاسازی است و شهرستان سراوان با 100 سال سابقه در هنر زرگری به عنوان نخستین زادگاه این هنر در ایران مطرح است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شستون, .,محمدعظیم بارک زایی مسئول موزه محلی و فرهنگی شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون با بیان اینکه شهرستان سراوان در مجاورت کشور پاکستان قرار دارد و حکام سراوان بر بلوچستان اشرافیت داشته اند، گفت: تهاجم فرهنگی نتوانسته است بر آداب و سنت های قوم بلوچ تاثیر بگذارد.
, شستون,وی با بیان اینکه سراوان در ساخت زیورآلات تاثیر زیادی از کشور پاکستان گرفته است، افزود: در موزه تخت جمشید دُر یا گوشواره وجود دارد که در وزن های مختلف با توجه با بضاعت مالی افراد تهیه شده است.
,مسئول موزه سراوان دور فله ای، کوهاپک و ریدوجن را نمونه از دُرهای بلوچی عنوان کرد و اظهار داشت: دُر فله ای به صورت یکپارچه است و در وزن های 20 تا 40 سهری ساخته می شود.
,وی با بیان اینکه در فاصله 20 کیلومتری سراوان تپه ماسه ای در روستایی به نام مرگوک وجود دارد و در آن ریگ زرگر استفاده می شود، تصریح کرد: در گوشواره کوهاپک که تو خالی است از ریک زرگر پر می شود.
,بارک زایی با اشاره به اینکه دُر را با اجسام مدور سیقل می دهند ودر آن از فیروزه و مروارید استفاده می کنند، اظهار داشت: گوشواره ریدوجن هم مانند فله ای یکپارچه و توپر است.
,وی در پایان با بیان اینکه برای خنثی کردن سنگینی دُر از کید استفاده می شود، گفت: کید در واقع محافظ گوش است که با گیره هایی به سر وصل می شود.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه