لزوم توجه به زیرساخت‌های لازم در کنار رشد جمعیت

لزوم توجه به زیرساخت‌های لازم در کنار رشد جمعیت
درنظر گرفتن زیرساخت‌های لازم در کنار رشد جمعیت امری ضروری است و در این راستا باید با توجه به وسعت سرزمینی، امکانات و معادن خود بتوانیم جمعیت را مدیریت و از پتانسیل خوبی که قدرت کشور را بالا می‌برد استفاده کنیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا فرحناز فردوسیان دکتری جامعه شناسی در گفت‌وگو با مشکات برین، درباره طرح افزایش جمعیت که در دستور کار مجلس قرار دارد، اظهار داشت: جمعیت مقوله‌ای است که از قدیم تا به حال متفکران و متخصصان در مورد آن صحبت کرده اند وجمعیت را به عنوان یک عامل قدرت و نیروزا در هردولت دانسته اند.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,  مشکات برین,


وی افزود: بسیاری از دولت ها مردم را به افزایش جمعیت تشویق کرده اند و بعد از سال های رنسانس می بینیم جوامع به سمت انقلاب صنعتی حرکت کرده و همین انقلاب باعث شده مردم از روستاها به سمت زندگی شهری کشیده شوند و به این تصمیم برسند که برای اداره زندگی باید جمعیت خانواده را محدود کنند.

فردوسیان ادامه داد: درجریان این انقلاب صنعتی زنان پایشان به کارخانه ها باز شد و در پی آن زمان کمتری برای نگهداری فرزند پیدا کردند و مجبور شدند جمعیت فرزندان خانواده را کم کنند.

این مدرس دانشگاه در مورد رشد و کاهش جمعیت در کشور، بیان کرد: در کشور ما دوران جمعیت در برهه های از زمان به صورت افسارگسیخته حرکت داشته است زمانی بالا رفتیم و زمانی هم از حداقل ممکن کمتر بوده ایم این افراط و تفریط در رشد جمعیت تاثیر منفی داشته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر کشورما به دنبال نیروی جوان است و با توجه به استعدادهای خوب جوانان و امکانات خدادای که در اختیار ما قرار دارد لازم است برای رشد جمعیت از مرحله قبل از نوزادی، نوزادی و دبستان و به بعد تشویق‌های متعددی در نظر گرفته شود، از طرفی تشویق‌هایی هم برای مادر و پدر قرار داده شود و موانعی را که در گذشته موجب می‌شده است افراد انگیزه خود را نسبت به افزایش موالید از دست بدهند را برطرف کنیم.

 فردوسیان گفت: مسله ای که هست باید ببینیم آیا ما در کنار رشد جمعیت، زیرساخت های لازم را داریم؟ زیرا لازمه قبل از آن فراهم بودن امکانات رفاهی، تفریحی، دارویی و بهداشتی و ... است تا برای رشد و شکوفایی افراد متولد شده فراهم شود.

وی ادامه داد: ما باید با توجه به وسعت سرزمینی، امکانات و معادن خود بتوانیم جمعیت را مدیریت کنیم و از پتانسیل خوبی که قدرت کشور را بالا می برد استفاده کنیم.

فردوسیان، خانواده به عنوان کوچکترین هسته مرکزی زندگی اجتماعی دانست و گفت: خانواده باید به خوبی حمایت شود و نکات تربیتی را به خوبی آموزش ببیند و در همین راستا دولت هم باید تسهیلاتی برای آن در نظر بگیرد.

این جامعه شناس و مدرس دانشگاه تصریح کرد: اصل افزایش جمعیت اقدام درستی است که در آن باید نوزاد سالم داشته باشیم و در این بستر بتوانیم خدمات خوب را ارائه کنیم حتی شغل آینده، تربیت کودک و سیاست‌های تشویقی برای مادران و پدران هم دیده شود.

وی در پایان خاطر نشان شد: اگر حمایت های لازم از خانواده ارائه شود و مشکلات اشتغال فرزندان برطرف شود و شرایط ازدواج آسان در کشور رواج پیدا کند آن وقت جمعیت به عنوان عامل قدرت در کشوربه حساب می آید.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه