مدیر سرا موزه رهگشای بادرود:
عروسک های محلی سفیران صلح و دوستی/ طرح پکیج فرهنگی بادرود برای مسافران خارجی اجرا می شود
به گفته میریام گوتس اجرای طرح پکیج فرهنگی بادرود برای مسافران خارجی و راه اندازی کارگاه صنایع دستی برای بانوان بادرودی و همچنین کار بر روی چوب، مس، چرم و عروسک دوزی از مهم ترین برنامه های این سراموزه در تابستان خواهد بود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آوای نطنز، سراموزه رهگشای بادرود به عنوان بزرگترین گنجینه تاریخ و فرهنگ این شهر کهن و تاریخی محسوب می شود که در عهد قاجار بنا شده و به همت فرزندان و همسر محمد رهگشا، اکنون به عنوان یکی از بی نظیرترین مجموعه موزه سرای استان اصفهان به حساب می آید.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,این خانه تاریخی میزبان بیش از دو هزار قطعه شی تاریخی از نحوه آداب و رسوم مردمان حاشیه کویر است که به طرز بسیار زیبا و متقارنی چیده شده اند و با بازدید از آن دریچه ای از تاریخ و فرهنگ بادرود بر روی بازدید کنندگان گشوده می شود.
,این اثر تاریخی که پس از بررسی در شورای ثبت کشور در تاریخ نوزدهم خرداد سال ۹۵ به شماره ۳۱۵۱۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید در سال گذشته موفق شد نشان طلای موزه دار برتر کشور را به خود اختصاص دهد.
,خبرنگار پایگاه خبری آوای نطنز در زیر گفتگویی با میریام گوتس همسر فرانسوی محمد رهگشای و مدیر این سراموزه انجام داده است که در زیر می خوانید.
,چند سال از تأسیس سراموزه رهگشا می گذرد؟
, چند سال از تأسیس سراموزه رهگشا می گذرد؟,پس از فوت پدر همسرم در هجده سال پیش، تصمیم گرفتیم کاری کنیم که درب این خانه قدیمی همواره باز بماند و جایی باشد برای گفتگوی نسل ها و کشف انگیزه کودکان و نوجوانان، و بر این اساس تصمیم به تاسیس این موزه برای تحقق این اهداف گرفته شد.
,فعالیت های اولیه پس از تأسیس موزه چه بود؟
, فعالیت های اولیه پس از تأسیس موزه چه بود؟,برای این که درک کنیم کودکان و نوجوانان چه هنری را دوست دارند و بر اساس علایق آن ها اطلاعاتی که لازم است را در اختیارشان بگذاریم، و از آن جایی که پدر من رهبر ارکستر بود تصمیم گرفتیم آشنایی و فهم موسیقی سنتی را برای آن ها گسترش دهیم و با مدرس هایی که از تهران در این مکان حضور می یافتند این کار شروع شد و بعد کم کم خودِ این نوجوانان تبدیل به مدرس موسیقی شدند.
,چه تعداد کودک و نوجوان در این مجموعه مشغول به یادگیری موسیقی هستند؟
, چه تعداد کودک و نوجوان در این مجموعه مشغول به یادگیری موسیقی هستند؟,حدود ۱۷۰ دانش آموز در شهر بادرود با حدود ۱۵ ساز مختلف موسیقی سنتی را تعلیم می بینند.
,علت این که این موزه به عنوان موزه برتر کشور شناخته شد چه بود؟
, علت این که این موزه به عنوان موزه برتر کشور شناخته شد چه بود؟,این مجموعه به دلیل فعالیت های مختلف و دستاوردهایی که در زمینه آموزش و تعلیم به کودکان، ایجاد مشاغل برای زنان بادرودی، معرفی فرهنگ بومی بادرود و انجام فعالیت در نقش سفیر صلح و دوستی در دنیا داشته است به عنوان موزه برتر کشور شناخته شد.
,تا کنون چه جوایزی را کسب کرده اید؟
, تا کنون چه جوایزی را کسب کرده اید؟,اردیبهشت ۹۴ جایزه ایکوم که از طرف یونسکو در روز موزه داری هدیه می شود را به خاطر موزه برتر در شاخص نوآوری و خلاقیت کسب کردیم، همچنین در سال ۹۶ جایزه موزه خصوصی برتر در شاخص معرفی فرهنگ ایران با خلاقیت و ایده خاص به خاطر عروسک های محلی که در پنج موزه مختلف و ۲۵ کشور حضور یافته تا فرهنگ ایرانی و پیام صلح و دوستی را برسانند، کسب کردیم.
,انجمن مجموعه داران ایران نیز سه نفر مجموعه دار را به عنوان برترین ها انتخاب کردند که مسئولان موزه رهگشا نیز جز این سه نفر معرفی شده و نشان طلای این انجمن را دریافت کردند.
,۲۷ اردیبهشت امسال نیز این سرا موزه از طرف سازمان میراث فرهنگی به عنوان موزه برتر کشور انتخاب شد.
,سراموزه رهگشای بادرود چگونه فعالیت های خود را رسانه ای می کند؟
, سراموزه رهگشای بادرود چگونه فعالیت های خود را رسانه ای می کند؟,تارنمای اطلاع رسانی مجموعه، بهره گیری از مجله های بین المللی و همچنین خبرنگاران و سایت های خبری شهرستان از ظرفیت هایی هستند که در رسانه ای شدن مجموعه فعالیت های این سراموزه نقش چشمگیری دارند.
,چگونه با مجله بین المللی ارتباط گرفتید؟
, چگونه با مجله بین المللی ارتباط گرفتید؟,با توجه به دیدگاهی که دشمنان از منطقه به دلیل وجود نیروگاه هسته ای و ادعای کاذب ساخت بمب هسته ای در کشور در ذهن مردم دنیا ایجاد کرده بودند تصمیم بر تغییر این ذهنیت گرفتیم و با همکاری سفارت ایران در پاریس و سفارت فرانسه در تهران مجله ای راه اندازی کرده و طرح سفیران صلح و دوستی را با ساخت عروسک ها، مطرح و اجرا کردیم که با استقبال خوبی همراه شد و بر اساس آن عروسک ها و مادربزرگ های سازنده آن ها در شهر بادرود نیز شهرت بین المللی پیدا کردند.
,چرا عنوان سفیر صلح و دوستی را برای عروسک های این سرا موزه انتخاب کردید؟
, چرا عنوان سفیر صلح و دوستی را برای عروسک های این سرا موزه انتخاب کردید؟,چندین هدف از عنوان تاریخ بادرود به روایت عروسک ها دنبال می شد و هدف اول احیای فرهنگ و سنت منطقه با توجه به عروسک های بومی بود که مادرهای قدیم لباس آن ها را با پارچه معمولی درست می کردند و داخل عروسک را به خاطر اینکه زنان بادرودی قالی می بافتند با کرک قالی پر می کردند و ما همین شکل عروسک ها را با لباس بومی در نظر گرفتیم و تلاش کردیم این آداب قدیمی را احیا کنیم.
,البته ناگفته نماند که برای تعدادی از بانوان بادرودی نیز در سایه ساختن همین عروسک ها اشتغال ایجاد شد.
,این عروسک ها تا کنون در چه کشورهایی معرفی شده اند؟
, این عروسک ها تا کنون در چه کشورهایی معرفی شده اند؟,عروسک های بومی شهر بادرود ۱۰۶ سال قدمت دارند و در سال ۹۵ وارد ۲۶ کشور شده و به نمایش گذاشته شدند.
,اخیرا هم این عروسک ها به پنج کشور آفریقایی و همچنین کشور فرانسه فرستاده و در آنجا به کودکان و مردم معرفی شدند، ضمن این که در شهرهای مختلف در ایران به نمایش در آمده و در جشنواره های مختلف ایران شرکت داشتند.
,برنامه این سراموزه در تابستان چیست؟
, برنامه این سراموزه در تابستان چیست؟,درب موزه برای بازدید در تابستان هم باز است و هم چون سال پیش جشن هایی مثل جشن انار و مهرگان را نیز در آن برگزار می کنیم، اجرای طرح پکیج فرهنگی بادرود برای مسافران خارجی و راه اندازی کارگاه صنایع دستی برای بانوان بادرودی و همچنین کار بر روی چوب، مس، چرم و عروسک دوزی از مهم ترین برنامه های این سراموزه در تابستان خواهد بود.
,انتظار شما از مسئولان چیست؟
, انتظار شما از مسئولان چیست؟,انتظار ما از مسؤلان تلاش برای پررنگ کردن فعالیت موزه های خصوصی است، چرا که این موزه ها می تواند ظرفیت بزرگ برای کسب درآمد در حوزه کارگاه های صنایع دستی و مغازه های شهر بادرود و ایجاد رونق کسب و کار مردم منطقه را به فعل تبدیل کند.
,گفتگو از آیدا رضوانی
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه