یک تحلیلگر سیاسی بیان کرد
موضع گیری قطر؛ چرخش استراتژیک یا تحرک تاکتیکی
تحلیلگر مسائل سیاسی استان مرکزی گفت: کشورهای کوچک حاشیه خلیجفارس از سیطره بیش از حد عربستان در منطقه ناراحتند بنا براین عکس العمل خود را در موضع گیری نزدیک با ایران نشان می دهند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حیدر جهانبخشی از تحلیلگران مسائل سیاسی استان مرکزی در گفتگو با اراک امروز؛ در مورد قطع روابط چند کشور عربی با قطر اظهار داشت: در باره اختلافات پیش آمده بین عربستان و قطر دو دیدگاه وجود دارد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اراک امروز,جهانبخشی اظهار کرد: از دیدگاه اول جمهوری اسلامی ایران توانسته است با رایزنی سردار سلیمانی مسئولین قطر را همانند پوتین در روسیه از جبهه تکفیریها جدا کرده و در مقابل آنان قرار دهد.
,وی ادامه داد: علائم این موضوع را می توان در مواضع اسراییل علیه قطر و جابجایی خالد مشعل در فلسطین مشاهده کرد که با موافقت قطر انجام شده است.
,این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: دیدگاه دوم در خصوص این اختلاف به این موضع بر می گردد که قطر و کلا کشورهای کوچک حاشیه خلیجفارس از سیطره بیش از حد عربستان در منطقه ناراحتند، بنابر این عکس العمل خود را در مواضع نزدیک با ایران نشان می دهند.
,وی ادامه داد: البته به دلیل عمق کم استراتژیک خود پس از مدتی ممکن است با فشار آمریکا مجبور به حرف شنوی از عربستان شوند و خیلی جای خوشحالی و امیدواری ندارد.
,جهانبخشی با اشاره به اینکه علایمی درباره صحت دیدگاه اول وجود دارد خاطرنشان کرد: دیدگاه دوم از سابقه تاریخی برخوردار است پس باید صبر و تامل کرد و دید که آیا قطر به دنبال یک چرخش استراتژیک در روابط خارجی خود است یا مشغول یک سری تحرکات تاکتیکی است.
,جمهوری اسلامی ایران همواره بر سیاست اصولی خود مبنی بر ضرورت حفظ امنیت جمعی منطقهای-بدون مداخلات خارجی- تأکید میورزد.
,عربستان،مصر،امارات و بحرین در یک اقدام مشترک با ادعای حمایت قطر از تروریسم و افراط گرایی، روابط سیاسی خود را با قطر قطع کردند و به دنبال آن گذرگاه های زمینی و هوایی و دریایی خود را بر روی این کشور بستند.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه