استاد تاریخ و تمدن ملل اسلامی:
آقای روحانی حکومت و ولایت مترادف هم نیستند
استاد تاریخ و تمدن ملل اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) گفت: اشتباه آقای رییس جمهور در اینجاست که ولایت و حکومت را مترداف با هم تلقی کرده در صورتی که حکومت یکی از شئونات ولایت است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدحسین رجبی دوانی در گفتگو با ائل با انتقاد از اظهارات رییس جمهور در خصوص ولایت و وحکومت، اظهار کرد: به اعتقاد من برداشت آقای روحانی از حدیث مولا علی (ع) خلاف اعتقادات شیعیان و به گونه ای تحریف حدیث است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ائل,وی ادامه داد: بر اساس آنچه اعتقادات شیعیان است، خداوند ولایت امیرالمومنین را تعیین کرده و تعیین ولی و صاحب ولایت به دست خداست و پیامبر تنها ابلاغ آن را عهده دار بودند.
,این مورخ تاریخ اسلام افزود: آقای روحانی در شرایط زمانی حال حاضر اقدام به تقطیع فرمایش امیرالمومنین (ع) کرده اند و این اظهارنظر که مبنای ولایت و حکومت نظر و انتخاب مردم است، کاملا اشتباه بوده و به نوعی مغلطه است.
,وی با بیان اینکه ولایت همانا حکومت نیست، گفت: اشتباه آقای رییس جمهور در اینجاست که ولایت و حکومت را مترداف با هم تلقی کرده در صورتی که حکومت یکی از شئونات ولایت است.
,رجبی دوانی در ادامه سخنان خود، تصریح کرد: اگر به گفته آقای روحانی، مبنای امیرالمومنین (ع) در امر ولایت و حاکمیت بر مردم، نظر و انتخاب خود مردم باشد، چرا خود امام علی (ع) بارها خلافت خلفای پیشین را که بر اساس نظر مردم بوده، نقد می کند و خلافت آنان را باعث انحطاط جامعه اسلامی می داند؟
,وی در پایان با بیان اینکه علما و مراجع عظام تقلید بایستی در برابر این تفسیر به رای ها واکنش نشان دهند و اجازه ندهند تا این تفسیر به رای ها به ساحت قدسی ائمه معصومین ضربه بزند، خاطرنشان کرد: باید در برابر این تحریف ها ایستاد و اجازه نداد برای پیشبرد اهداف و امیال دنیوی شاهد تحریف در سیره معصومین باشیم.
,گفتنی است حسن روحانی در حاشیه مراسم ضیافت افطار جمعی از پزشکان و اساتید دانشگاه، طی سخنانی درباره شخصیت امیرالمؤمنین علی (ع) با اشاره به روایتی از ایشان گفت: «امیرالمؤمنین (ع) مبنای ولایت و حکومت را نظر و انتخاب مردم میداند، هر کسی شما او را برگزید به عنوان ولیّ خودتان و رهبر جامعه، من هم اطاعت میکنم، من هم میشنوم و اجرا میکنم». این بخش از اظهارات روحانی در محافل سیاسی - مطبوعاتی بازتاب گستردهای یافته است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه