مدیر جهاد کشاورزی سرایان خبرداد

مبارزه بیولوژیکی علیه آفت کرم گلوگاه انار با رهاسازی زنبور تریکوگراما

مبارزه بیولوژیکی علیه آفت کرم گلوگاه انار با رهاسازی زنبور تریکوگراما
مدیر جهادکشاورزی شهرستان سرایان از شروع طرح مبارزه آفت کرم گلوگاه انار بصورت بیولوژیکی با رهاسازی زنبور تریکوگراما خبر داد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ موسی سلیمانی مدیرجهادکشاورزی سرایان در گفتگو با سرایان بیدار، گفت: طرح مبارزه بیولوژیکیعلیه آفت کرم گلوگاه اناردرراستای کاهش مصرف سموم و موادشیمیایی ، حفظ حشرات مفید مزرعه ، تولید محصول سالم و ارگانیک و حفاظت از محیط زیست در سطح 3 هکتار ازباغات شهرستان سرایان اجرامی شود .

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سرایان بیدار,

وی افزود : اناربه عنوان یکی از مهمترین محصولات باغی شهرستان سرایان است وبزرگترین آفتی که محصول انار سرایان را تهدید می کند کرم گلوگاه انار می باشد که به 30-20 درصد محصول خسارت وارد می کند .

,

مدیرجهادکشاورزی شهرستان سرایان اظهارکرد : آفت کرم گلوگاه در قسمت گلوگاه انار اقدام به تخمگذاری می کند و لارو آن وارد میوه می شود و با تغذیه از تخم انار محیط مناسبی را برای رشد قارچ ها ، باکتری ها و مخمرها ایجاد می کند که باعث پوسیدگی و گندیدگی انار می شود .

,

سلیمانی در خصوص روش مبارزه با آفت کرم گلوگاه گفت : روش مبارزه با این آفت به دو صورت مبارزه مکانیکی از طریق رعایت بهداشت با جمع آوری انارهای آلوده و پوسیده و آتش زدن آنهاومبارزه بیولوژیکی که همان رهاسازی زنبور تریکوگراما  می باشد انجام می شود .

,

وی در خصوص مبارزه مکانیکی اظهار نمود : مبارزه مکانیکی بر اساس جدول زمانی صورت می پذیرد که اولین جمع آوری انارهای پوسیده و آلوده را دراوایل تیرماه و دومین جمع آوری رادراواخر تیرماه و سومین جمع آوری را دراواخر مرداد ماه خواهیم داشت . و برای دستیابی به نتیجه بهتر و مطلوب تر در کنترل آفت و کاهش جمعیت آن جمع آوری میوه های باقی مانده از سال قبل بر روی درختان در فصل پاییز و زمستان باید مدنظر قرارداده شود .

,

مدیرجهادکشاورزی شهرستان سرایان دربیان دستورالعمل مبارزه بیولوژیکی با کرم گلوگاه انارعنوان نمود : بهترین زمان رهاسازی نسل اول زنبور تریکوگراما اواسط خرداد ماه می باشد و فاصله رهاسازی 15-10 روز و تعداد دفعات رهاسازی 10 نوبت همراه با مدار آبیاری  و 600 عدد تریکوکارت برای هر هکتار استفاده می شود . و بهترین زمان برای نصب کارت هنگام صبح یا غروب و همراه با آبیاری می باشد . در این عملیات تریکوکارتها که هر یک حاوی 600-500 تخم زنبور تریکوگراما است بر روی درخت نصب می شوند و 12 ساعت پس از نصب تریکوکارتها نوزادان زنبور تریکوگراما از تریکوکارتها خارج می شوند و پس از چند روز تبدیل به زنبور می شوند و این زنبورها روی تخم کرم گلوگاه انار تخمگذاری می کنند و نوزادان این حشره با تغذیه از تخم های کرم گلوگاه موجب از بین رفتن آنها می شوند .

,

سلیمانی با اشاره به وقوع پدیده سرمازدگی درباغات انار شهرستان و از بین رفتن 80 درصد باغات بیان نمود : در سال جاری فقط در سطح 3 هکتار از باغات مبارزه بیولوژیکی اجرا می شود و تاپایان مهر ماه و بعد از 10 مرحله رهاسازی 18 هزار عدد تریکو کارت نصب خواهد شد و تاکنون2 مرحله رهاسازی انجام گردیده است .

,

وی در پایان گفت :نظارت کارشناسان گیاهپزشکی در طول اجرای عملیات از مراحل رهاسازی و ارزیابی به صورت مستمر انجام می شود و  امید است با انجام این مبارزه بیولوژیک و نظارت کارشناسان خسارت وارده از این آفت به محصول انار کاهش چشمگیری داشته باشد. 

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه