logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

آخرین وضعیت تولید برنج در اراضی شالیزاری؛

وضعیت مطلوب تولید برنج در مازندران و افزایش 3 هزار هکتاری اراضی شالیزاری

وضعیت مطلوب تولید برنج در مازندران و افزایش 3 هزار هکتاری اراضی شالیزاری
استان مازندران قطب تولید برنج کشور است، به گونه‌ای که 40 درصد تولید این محصول ارزشمند را به خود اختصاص داده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، این روزها شالیکاران در مقطع داشت برنج هستند و شرایط آب و هوایی نیز مطلوب به نظر می‌رسد و این امیدواری را نوید می‌دهد که امسال تولید کمی و کیفی خوبی در تولید برنج داشته باشیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,

بیش از 210 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران به کشت برنج اختصاص داده شده است، برابر آمار به دست آماده نیمی از آنها با حمایت‌های دولتی تجهیز و نوسازی شده‌اند که موجب مدیریت بهتر آب و تولید کیفی برنج خواهند شد.

افزایش 3 هزار هکتار به اراضی شالیزاری مازندران

امسال کشاورزان استقبال خوبی از کشت برنج داشتند، به گونه‌ای که بخشی از اراضی بایر که آب داشت و برخی از اراضی باغی که در سرمای سال گذشته خسارت دیده بود امسال به کشت برنج روی آورند.

خوشبختانه امسال 3 هزار هکتار به اراضی شالیزاری افزوده شده است و پیش‌بینی شده 95هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت دوم برنج برود. همچنین پیش‌بینی شده است یک میلیون و 150 هزار تن شلتوک تولید شود که با احتساب کشت دوم برنج، این مقدار به یک میلیون و 300 هزار تن خواهد رسید.

به گزارش گروه اقتصادی بلاغ، جالب آنکه بیش از 60 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران به کشت ارقام پرمحصول روی آوردند که نشان از افزایش رغبت شالیکاران به ارقام پر محصول دارد.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران 100هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان نیازمند تجهیز و نوسازی است که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی یک پروژه 5 ساله بیش از 105 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران تجهیز و نوسازی خواهند شد.

توجه به منابع آبی با مدیریت مصرف

مسئولان امر می‌بایست برای حفظ این دستاورد به منابع آبی استان توجه بیشتری داشته باشند تا در سال‌های بعد کمبود آب موجب روی گردانی کشاورزان از کشت برنج نشود. البته افتتاح سد گلورد در شرق استان پس از چند دهه موجب شده تا بخشی از ریسک آب این منطقه تا حدودی چشمگیری کاهش یابد و مراحل پایانی ساخت سد البرز آمل نیز خطر کم‌آبی مزارع کشاورزی چند شهرستان را بسیار کاهش می‌دهد.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد مصرف حداکثری منابع آبی پشت سدها در کشاورزی است. مصرف 90 درصد آب پشت سدها در کشاورزی نیازمند به مدیریت و کنترل دارد چون احیای منابع آبی زمان‌بر و هزینه‌بردار است و می‌بایست منابع موجود را بی‌رویه در کشاورزی و به خصوص در فصل داشت برنج مصرف نکنیم، این‌گونه می‌توانیم به حفظ تولید پایدار و افزایشی برنج در استان امیدوار باشیم.
,
,
,
, افزایش 3 هزار هکتار به اراضی شالیزاری مازندران, افزایش 3 هزار هکتار به اراضی شالیزاری مازندران,
,
,
,
,
,
, بلاغ,
,
,
,
, توجه به منابع آبی با مدیریت مصرف, توجه به منابع آبی با مدیریت مصرف,
,
,
,
,
 
,
 
,
انتهای پیام/
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه