حال ناخوش روستای سهند سفلی:
روستای سهند سفلی آب ندارد+تصاویر
سهند سفلی از توابع بخش مرکزی ماهنشان، روستایی با جمعیت بیش از۷۴۶ نفر در ۲۱ کیلومتری ماهنشان قرار دارد که این روزها مشکلات عدیده ای گریبانگیر اهالی این روستا بوده و به شدت از کمبود آب در وضعیت بحرانی هستند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شمیم ماهنشان، بیشتر جوانان این روستا تحصیلات عالی دارند اما به دلیل نداشتن شغل و نبود امکانات، عدم توجه مسئولین به این روستاها و … مهاجرت را به سمت شهرهای بزرگتر در پیش گرفته اند.
مردم این روستا با مشکلات عدیده ای روبرو هستند بطوریکه وقتی وارد این منطقه می شوید کمبودها کاملا محسوس و قابل مشاهده است.
,
ما که تقریبا به هر کجای روستاهای شهرستان ماهنشان سفر می کنیم، برایمان قابل مشهود است که مشکلات این روستا نسبت به سایرین حادتر به نظر می رسد، روستایی که در یک نگاه کلی متوجه می شوید مردم آن چقدر مظلوم واقع شده و چطور زندگی سختی را می گذرانند.
,روستای سهند سفلی که قبلا هم گزارش کلی از آن رفته بودیم اما این بار باز در یک سفر نیم روزی به این روستا متوجه مشکلات بارزتری از جمله کمبود و بحرانی بودن آب و عدم اجرای طرح هادی کامل شدیم، طوری که مردم با دیدن ما دردهای خود را طوری بازگو می کردند که معلوم می شد چقدر دارند درد و رنج می کشند.
,روستای سهند سفلی با بیش از ۱۶۰ خانوار و ۷۴۶ نفر جمعیت در فاصله ۲۱ کیلومتری بخش مرکزی ماهنشان از امکانات آب شرب ، گاز و.. برخوردار نبوده و عدم اجرای طرح هادی و مقاوم سازی منازل، و نبود شغل پایدار برای جوانان معضلات و مشکلات اساسی آنهاست و مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند.
,خیابانها و کوچه های این روستا که سراشیبی های تندی هم دارد بر اثر بارش باران پر از گل هستند و تابستانها گرد و خاک مشکلات زیادی برای خانواده ها بوجود آورده است، طوریکه خودروی ما به سختی می توانست از کوچه های این روستا عبور کند، گرد و خاک نشسته بر سر روی کودکان و اهالی هم نشان از اوضاع بد کوچه های این روستا است.
,بانوان این روستا در گفت و گو با خبرنگار شمیم ماهنشان چنان نارضایتی از اوضاع این روستا داشتند که قابل درک بود چه سختی هایی در زندگی دارند، بانوان که برای پخت و پز، شست و شو نیاز مبرم برای آب سالم دارند و برای شست و شوی لباس ها و ظروف خود راه طولانی را تا سر آب چشمه طی می کردند،از بیماری فرزندان خود دم می زدند و ناراحتی و نارضایتی از چهره های انها مشخص بود.
,جوانان این روستاهم در گفت و گو می گفتند: اکثر جوانان این روستا دارای تحصیلات عالی هستند و دوست دارند در روستا و زادگاه خود سرمایه گذاری و اشتغال ایجاد کنند، اما با ذکر مشکلات و کمبود امکانات آنها برای زندگی در این روستا بی انگیزه بودند، برخی از آنها اظهار می کردند با مشاهده پس رفت اوضاع روستاها و اکثر جوانان مهاجرت را ترجیح می دهند.
,مشکل کمبود آب به گفته مسئولان در استان زنجان هم به نقطه بحرانی خود رسیده و سال هاست زنگ خطر این بحران نیز به صدا درآمده است، اما با توجه به گفت و گو هایی که با مهندس لطفی رییس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان ماهنشان صورت گرفته حل برخی از مشکلات آبی روستاهای ماهنشان با تامین اعتبار درست می شود اما خود این مسئولین هم ابراز می کنند که عدم تامین اعتبار بیشترین معضل برای این اداره هست تا در صدد مشکلات آبی برخی از روستاها برآید.
,با در نظر داشتن چنین مشکلات و کمبودهایی آیا سرمایه گذار، در چنین جاهایی هزینه می کند؟ آیا جوانان که امروزه دسترسی به تکنولوژها پیدا کردند با در نظر داشتن امکانات رفاهی در شهر های بزرگ، آیا زندگی در چنین روستاها را انتخاب می کنند؟
,موضوع تامین آب شرب و کشاورزی و کمبود آن یکی از عوامل اساسی مهاجرت روستاییان به شهرها است و کمبود آب، آلودگی و گل آلود بودن آن از مهمترین دغدغه های مردم در روستاها و شهرهای کوچک است.
, موضوع تامین آب شرب و کشاورزی و کمبود آن یکی از عوامل اساسی مهاجرت روستاییان به شهرها است, کمبود آب، آلودگی و گل آلود بودن آن از مهمترین دغدغه های مردم در روستاها و شهرهای کوچک است.,گفتنی است مردم روستای سهند سفلی مثل سایر روستاهای ماهنشان در همه عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضوری فعال داشته و ۱۴ شهید به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است، لذا شایسته و در خور شان اهالی این روستا نیست که با وضعیت اسفناکی زندگی کنند، مسئولان نگاه ویژه ای به روستاهای محروم داشته باشند.
,

,

,

,

,

,

,

,

,

, انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه