اخبار داغ

فرمول‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب

فرمول‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب
مقام معظم رهبری در بیانات‌شان بارها با اشاره به‌ آیات متعدد قرآن کریم به خصوص آیه شریفه 139 سوره مبارکه «آل‌عمران» فرمول پیروزی مسلمانان بر دشمنانشان را چیزی به غیر برتری تسلیحاتی و مالی نسبت به آنها عنوان کرده‌اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، خداوند در آیات بسیاری از قرآن کریم درباره پیروزی حق بر باطل و اهمیت حفظ وحدت مسلمانان سخن به میان آورده است اما آنچه بیش از سایر آیات قرآن کریم به مسلمانان امید می‌بخشد تا در برابر سختی‌ها استقامت ورزند، آیه 139 سوره مبارکه «آل‌عمران» است. 

, شبکه اطلاع رسانی دانا,
 
,
خداوند در این آیه فرموده است: «وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن کُنتُم مُؤمِنینَ؛ و سست نشوید و غمگین نگردید و شما برترید اگر ایمان داشته باشید». همان‌طور که خدای متعال در قرآن وعده داده است تا زمانی که مردم به خداوند متعال ایمان واقعی داشته باشند، هیچ قدرتی نمی‌تواند کمترین آسیبی به مردم آن جامعه بزند بنابراین ایمان شاه‌کلید پیروزی در مقابل دشمنان است. 
,
 
,
مقام معظم رهبری نیز در بسیاری از بیانات خود به اهمیت توجه و عمل به این آیه و همچنین نتایج ایمان واقعی به خداوند اشاره کرده‌اند. 
,
 
,
دشمن در زمینه تحریم و تهدید نظامی دست خالی است 
,
 
,
در دیدار مسئولان نظام با رهبری، ایشان در بخشی از بیانات خود درباره ناتوانی دشمن در زمینه تحریم و تهدید نظامی فرموده‌اند: «هم در زمینه‌ تحریم، هم در زمینه‌ تهدید نظامى، دست دشمن خالى است: وَ لاتَهِنوا وَ لاتَحزَنوا وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ اِن کُنتُم مُؤمِنین؛ اگر ما [مؤمن باشیم‌]، دشمن در میدان واقعى کارى نمی‌تواند بکند. خب، حالا که کارى در میدان واقعى نمی‌تواند انجام بدهد و دستش از تأثیرگذارى خالى است، راه علاج دشمن چیست؟ راه علاج این است که دستگاه محاسبه‌ طرف مقابل را دچار اختلال کند؛ دستگاه محاسباتى من و شما را؛ این کار را هم با تبلیغات، با کار سیاسى، با تماس‌هاى گوناگون دنبال می‌کنند؛ می‌دانند که جمهورى اسلامى براى رسیدن به هدف‌هاى خود داراى توان است؛ باید نخواهد؛ اگر «خواست» می‌تواند». (16/4/1391) 
,
 
,
شروط تحقق اعتلای علمی و مدنی ملت اسلامی 
,
 
,
رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغاز هشتمین اجلاس سران کشورهای اسلامی، ایمان و مجاهدت و پرهیز از تفرقه را شروط تحقق اعتلای علمی و مدنی امت اسلامی عنوان کردند و فرمودند: «اسلام ثابت کرده است ظرفیت آن را دارد که امّت خود را به اعتلای مدنی و علمی و عزّت و قدرت سیاسی برساند. ایمان و مجاهدت و پرهیز از تفرقه، تنها شرط‌های تحقّقِ این هدف بزرگ است و قرآن به ما می‌آموزد: «وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ اَنْتُمُ الْاعْلِوْنَ اِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» و می‌آموزد: «وَ الَّذِینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ اَنَ‌ّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ» و می‌آموزد: «وَ اَطِیعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَب رَیْحُکُمْ وَ اصْبِرُوا اِنَ‌ّ اللَّهَ مَعَ الْصَّابِرِینَ» ضعف این سه عامل، امت اسلامی را امروز در وضع تأسف‌باری قرار داده است». (18/9/1386) 
,
 
,
عامل برتری مؤمنان در مقابل دشمن 
,
 
,
رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم مشترک نیروهای نظامی استان سمنان، ایمان به خدا را عامل برتری در مقابل دشمن دانستند و فرمودند: «از حرکت در راه خدا خسته و سست نشوید. هرگز از دشمنانی که از دین و اخلاق و انصاف تهی هستند، ترس در دلتان راه ندهید؛ «وَ لا تَهِنوا وَ لا تَحزَنوا» این دستور قرآن است «وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ اِن کُنتُم مُؤمِنین» ایمان شما[نظامیان]، شما را برترین‌ها قرار داده است. این ایمان را حفظ کنید؛ آن را در عملِ سازمانی، عمل فردی و در اجرای تعهدات و مسئولیت‌های خود به کار گیرید». (20/8/1385) 
,
 
,
دلیل برتری مؤمنان در کلام رهبری 
,
 
,
ایشان در در دیدار کارگزاران حج نیز فرمودند: «امّت اسلامی همان چیزی خواهد بود که قرآن برای او خواسته است: «فلا تهنوا و تدعوا الی السّلم و انتم الاعلون» یا «وَ لاتَهِنوا وَ لاتَحزَنوا وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ»؛ شما برترین هستید. البته نه برترین به خاطر نژاد، نه برترین به خاطر این‌که با خدا خویشاوندی‌ای دارید - هیچ‌کس از آحاد آفرینش، نسبتِ ویژه‌ای با خدا ندارد - اما شما برترین هستید، به خاطر انتساب به مکتبی که می‌تواند بشریت را در عصر حیرتش نجات دهد». (25/10/1381) 
,
 
,
در مقابل وسوسه‌ شیطان، مقاومت کنید 
,
 
,
در دیدار جمعی از فرماندهان بسیج، رهبر معظم انقلاب اسلامی به بالاتر بودن مؤمنان نسبت به سایر افراد اشاره کردند و فرمودند: «قرآن به ما می‌گوید: «وَ لاتَهِنوا وَ لاتَحزَنوا وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ» یعنی سست نشوید، غمگین نشوید، شما بالاتر از دیگران هستید. به دنبال این جمله، قیدی دارد: «اِن کُنتُم مُؤمِنین» اگر مؤمن باشید. همه‌ این حرف‌هایی که زدیم، مربوط به آن ‌وقتی است که رابطه‌ ما با خدا خوب باشد.... و شما زن و مرد، سعی کنید دینتان را حفظ کنید؛ در مقابل جاذبه‌های گناه، تسلیم نشوید و در مقابل وسوسه‌ شیطان، مقاومت کنید». (28/7/1371) 
,
 
,
در مقابل دشمن احساس ضعف نکنید 
,
 
,
ایشان در سفر به قم در بین مردم این شهر نیز به آیه 139 سوره مبارکه «آل‌عمران» اشاره کردند و فرمودند: «وعده‌ الهی است که بغض استکبار، هیچ کاری نخواهد توانست بکند؛ «اَنتُمُ الاَعلَونَ اِن کُنتُم مُؤمِنین». قرآن کریم در دو جا می‌فرماید: «وَ لاتَهِنوا وَ لاتَحزَنوا»، «فلاتهنوا و تدعوا الی السّلم» هرگز از مواضع خودتان پایین نیایید و در مقابل دشمن احساس ضعف نکنید. او که بنای کار را بر دروغ و فریب و زورگویی گذاشته، ضعیف است؛ اما شما که به خدا متکی هستید، قوی هستید». (30/11/1370) 
,
 
,
شرط پیروزی بر قدرت‌های بزرگ 
,
 
,
معظم‌له در دیدار جمعی از ائمه‌ جمعه‌ کشورهای نامیبیا، موزامبیک، آفریقای جنوبی و لسوتو نیز ایمان به خدا را شرط پیروزی بر قدرت‌های بزرگ دانستند و افزودند: «بعد از وحدت مسلمین، عظمت آنها در عالم است و ما در جمهوری اسلامی، مقابله با قدرت‌ها را امتحان کرده‌ایم. ما بر قدرت‌های بزرگ غالب شدیم؛ با این‌که آنها بیش از ما مسلح بودند و بیش از ما پول داشتند. این، به برکت ایمان به خدا بود. ایمان به خدا، به یک انسان و یک ملت قوّت می‌بخشد و همه‌ مشکلات را در مقابل آنها آسان می‌کند. در صدر اسلام، رسول مکرّم اسلام(ص) و صحابه و نیز جانشینان بزرگوار ایشان توانستند با اتکای به خدا، یک تمدن عظیم تاریخی را پایه‌گذاری کنند. آنها هم در برابر قدرت‌های بزرگ زمان خود، علی‌الظاهر کوچک بودند؛ اما ایمان به آنها قدرت بخشید و توانستند برای چندین قرن، عظمتی را در تاریخ ایجاد کنند. ما چرا نتوانیم؟ «وَ لاتَهِنوا وَ لاتَحزَنوا وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ اِن کُنتُم مُؤمِنین». شرطش ایمان است». (3/12/1368) 
,
 
,
با خدا باشیم تا پیروزی را همواره داشته باشیم 
,
 
,
رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم بیعت اقشار مختلف مردم با اشاره به عوامل سربلندی بشر، فرمودند: «نباید یادمان برود که دستگاه الهی، دستگاه بی‌حساب و کتابی نیست. با خدا باشیم، تا پیروزی را همواره داشته باشیم و ملت سربلند و آبرومندی در دنیا محسوب شویم؛ اَنتُمُ الاَعلَونَ اِن کُنتُم مُؤمِنین». (19/4/1368) 
,
 
,
وحدت و احساس تکلیف را در خود حفظ کنید 
,
 
,
ایشان در مراسم بیعت اقشار مختلف مردم می‌افزایند: «آمریکا و اذناب او هرچه تلاش کنند، نخواهند توانست این ملت را از رسیدن به قله‌‌ای که امام عزیزش همه را به آن سمت هدایت می‌کرد، باز بدارند .... فقط مواظب باشید وحدت و شور و احساس تکلیف را در خود حفظ کنید. قرآن به مسلمان‌ها خطاب می‌کند و می‌گوید: اگر مؤمن باشید، نه از کسی بترسید و نه سست شوید. مظهر ایمان، همین شور و نشاط و تلاش و وحدت و حضور در صحنه است؛ دشمن هم از همین می‌ترسد». (18/4/1368) 
,
 
,
ایشان در بیست‌وسومین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) یعنی در سال 1391 و همچنین دیدار با کارگزاران حج در 25 دی‌ماه 1381 نیز به آیه 139 سوره مبارکه «آل‌عمران» اشاره فرموده‌اند بنابراین شایسته است امت‌های اسلامی با الگوگیری از این آیه شریفه ضمن تقویت ایمان به خداوند، وحدت را حفظ کرده تا بتوانند دشمنان اسلام را سرکوب کنند.
,
منبع: فارس
,
انتهای پیام/
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه