هرمندحوزه هنرهای محیطی وزمینی:
خاک های رنگی منبع درآمد مردم محروم جزیره هرمز/ خدمات زیرساختی متولیان میراث فرهنگی و گردشگری مطلوب نیست +تصاویر
هنرمند حوزه هنری های محیطی و زمینی گفت: در جزیره هرمز ظرفیت های بسیاری برای ایجاد اشتغال وجود دارد اما سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نتوانسته اقدامات موثری در این زمینه انجام دهد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛نام هرمز تداعی کننده نام بزرگ خداوند به زبان ایران باستان است و بسیاری از صیادان در نوشته های تاریخی ازآن یاد کردندو جزیره هرمزاین یکی از نقاط شاخص هرمزگان است که بیش از یک قرن در در تسلط بیگانگان بوده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هرمز,از جزیره هرمز میتوان به عنوان یکی از گنبد های نمکی مهم و یکی از شگفتی های زمین شناسی در جهان یاد کرد و تا کنون کوه ها وغارهای نمکی متعددی دراین جزیره کشف شده است.
,دکتر احمد نادعلیان، هنرمند حوزه هنرهای محیطی و زمینی در گفتگو با خبرنگار هرمز، اظهار کرد: من در سال 1342 در خانواده ای سنگسری به دنیا آمدم و در سال 1362 وارد دانشگاه هنرهای زیبا شدم و برای تحصیل رشته نقاشی را انتخاب نمودم و بعد از فارغ التحصیلی چند سال در فرانسه زندگی کردم و بعد از پذیرفته شدن در دانشگاه مرکزی انگلیس به این کشور رفتم.
,هنرمند حوزه هنرهای محیطی و زمینی ادامه داد: در سال 1375 پس از اخذ مدرک دکترا به ایران بازگشتم و تصمیم گرفتم مانند اجدادم در چادر و کوهپایه های دماوند زندگی کنم؛ در این سالها با ابتدایی ترین ابزار کار بر روی سنگ را شروع کردم و ماهی های حکاکی شده روی سنگ را به کف رودخانه می انداختم و با وسعت دادن به این کار به بیش از 45 کشور سفر کردم.
,نادعلیان با بیان اینکه هدف از این کار معرفی ایران به دنیا است، تصریح کرد: این افتخار من است که آثارم در کتاب هنر معاصر به زبان های مختلف چاپ شده است و آرزوی من نشان دادن بیشتر کشورم ایران به مردم دنیاست.
,, ,
وی با اشاره به نحوه علاقه مندی خود به جزیره هرمز، گفت: من دو فصل بهار و تابستان را در روستای محل زندگیم پلور می گذراندم و در فصل های سرد سال مجبور به تحمل هوای آلوده تهران بودم، در سال 1385 به جشنواره مجسمه های شنی که در هرمز برگزار می شد، دعوت شدم و بعد از آن مجذوب طبیعت بکر این جزیره شدم.
,هنرمند حوزه هنرهای محیطی و زمینی با اشاره به علاقه مندی به در ارتباط بودن با بومیان جزیره، بیان کرد: دو سال بعد از اسکان در جزیره هرمز تصمیم گرفتم برای بانوانی که تحت پوشش بهزیستی بودند، نقاشی با خاک را آموزش بدهم و بعد از عملی شدن این ایده به هنرجویان پیشنهاد دادم که از هنر خود برای کسب درآمد استفاده کنند.
,نادعلیان با تاکید بر اینکه در ابتدا از این پیشنهاد استقبال نشد، اظهار کرد: شغل زنان در هرمز ماهی فروشی بود و جز این تنها شغلی که عرف می پذیرفت، فروش تخمه بود! زمانی که از آنان درخواست کردم صنایع دستی خود را به فروش برسانند، قبول نکردند و من برای شجاعت بخشیدن به آنان خود اقدام به دست فروشی کردم.
,وی با اشاره به کند بود نرخ پیشرفت اقتصادی جزیره هرمز، تصریح کرد: جزیره هنوز شایستگی های لازم و امکاناتی که درخور اهالی و گردشگران را ندارد.هنرمند حوزه هنرهای محیطی و زمینی بیان کرد:یکی از مواردی که مردم جزیره هرمز را آزار می دهد بلاتکلیف بودن متولی اصلی میراث فرهنگی جزیره و نبود خدمات و زیر ساختی است که گردشگری را ساماندهی نماید در عمل هنوز دفتر راهنمای گردشگری در جزیره وجود ندارد و این در حالی است که اکنون گردشگری و مشاغل وابسته به آن تبدیل به شغل اول بسیاری از مردم جزیره هرمز شده است.
,نادعلیان با اشاره به اینکه مسئولان باید تلاش کنند هزینه ها را در جای مناسب صرف کنند خاطر نشان کرد: در حال حاضر همه اهالی و امام جمعه جزیره هرمز برای برداشتن موانع گردشگری رغبت نشان می دهند و قطعا مردم پیشروتر از همه در حال آماده کردن زمینه ها برای جذب گردشگر هستند اما هنوز تا شرایط آرمانی فاصله است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه