رئیس اداره منابع طبیعی دهگلان خبر داد

برداشت بیش از هزار کیلوگرم کتیرا دردهگلان / اجرای عملیات آبخیزداری با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد ریال

برداشت بیش از هزار کیلوگرم کتیرا دردهگلان / اجرای عملیات آبخیزداری با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد ریال
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان گفت: بیش از هزار کیلو گرم کتیرا ازمراتع دهگلان برداشت شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهزاد شریفی پور رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در گفتگو با دهگلان شیدا اظهار داشت: در اجرای طرح بهره برداری از محصولات غیر چوبی جنگلی و مرتعی سال 96  بیش از هزا و دویست و 11  کیلوگرم کتیرا در دو نوع سفید مفتولی و خرمنی از مراتع دهگلان برداشت شد که باعث اشتغال فصلی برای  86 نفر به مدت 2 ماه در منطقه گردید.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دهگلان شیدا,



 وی افزود: با هدف استفاده از پتانسیل های موجود درمنطقه، ایجاد فرصت شغلی و افزایش توان اقتصادی بهره برداران، و همچنین برنامه ریزی اصولی و علمی به منظور حفظ و توسعه رویشگاه های موجود، طرح بهره برداری از محصولات غیر چوبی جنگلی و مرتعی (کتیرا) در سال جاری طی عقد قرارداد با متقاضیان بهره بردار به اجرا در آمد.


شریفی پور گفت: در ساقه گونه های مختلف گون مواد صمغی جمع می شود که بر اثر ایجاد شکاف به خارج می ریزد و این صمغ را کتیرا مینامند. بهره برداران ابتدا اطراف ساقه گون را خالی کرده و سپس با تیغ‌های مخصوصی برش موازی با ساقه (موازی با آوندهای آبکش) ایجاد می‌کنند. شیره گون پس از چند روز به مرور بر اثر برشی که به ساقه وارد شده به بیرون تراوش می‌کند و شیره در معرض نور آفتاب، آب خود را از دست می‌دهد و سخت می‌شود. محصول کتیرا در صنایع مختلفی از جمله نساجی، دارویی، غذایی و چسب سازی بهداشتی وآرایشی مصرف می شود. شروع بهره برداری معمولاً از اواخر فصل بهار است و تا اوایل شهریور ماه ادامه دارد.

 

اجرای عملیات آبخیزداری با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد و 500 میلیون ریال

 


اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهگلان در سالجاری اقدام به اجرای 832 متر مکعب سد سنگی –ملاتی در حوزه آبخیز روستای کریم آباد و همچنین 568 متر مکعب سد گابیونی در حوزه آبخیز روستای گزگزاره علیا نمود.


وی افزود: به عقیده بسیاری از کارشناسان، بحران آب و فرسایش خاک از چالش های بسیار مهم آینده کره زمین خواهد بود بنابراین لازم و ضروری است که جهت پیشگیری مشکلات فراروی آینده، تدابیری اندیشیده شود.


شریفی پور درادامه گفت: در حوزه آبخیز کریم آباد نیز با توجه به خشکسالی‌های اخیر و حجم بالای برداشت آب از سطح سفره‌های زیرزمینی که باعث به هم خوردن توازن آب ورودی و خروجی شهرستان دهگلان شده است بهترین راه جلوگیری از روند افت سطح آب‌های زیرزمینی، اقدامات آبخیزداری است.


 رئیس اداره منابع طبیعی افزود: از اهداف طرح های آبخیزداری می توان به کاهش روان آب، افزایش نفوذپذیری آب و تغذیه سفره های زیرزمینی، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی و تقویت پوشش گیاهی و به تأخیر انداختن زمان پیک سیلاب و درنتیجه بهره وری بهینه از نزولات آسمانی اشاره کرد.


شریفی پور افزود: این طرح  با اعتباری بالغ بر2 میلیارد و پانصد میلیون ریال از محل اعتبارات طرح استانی پیشگیری و مهار سیل اجرا شده  است.


رئیس اداره منابع طبیعی دهگلان درادامه گفت:  آبخیزدار را می توان  پزشک طبیعت نامید که به تعبیری دردهای یک حوزه را شناسایی کرده و در جهت درمان آن برنامه ریزی می کند.

 


در سال جاری آتش سوزی در مراتع شهرستان دهگلان به صفر رسید


شریفی پورریس اداره منابع طبیعی شهرستان دهگلان گفت :دهگلان یکی از شهرستان‌هایی است که به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک آب و هوایی، با وقوع حریق در مراتع مواجه است ولی خوشبختانه در سال جاری هیچگونه حریقی در مراتع اتفاق نیفتاد.


وی افزود: در راستای کنترل حریق و ممانعت از وارد آمدن خسارت جبران ناپذیر به عرصه های منابع طبیعی شهرستان دهگلان با اتخاذ تمهیدات لازم و با همکاری دستگاه های اجرایی عضو ستاد مدیریت بحران و عموم مردم در سال جاری اقداماتی به اجرا درآمد که نتیجه آن عدم وقوع حریق در عرصه های طبیعی بود.

 

وی درادامه گفت: تقویت و افزایش گشت های و تشکیل گروه های آماده باش اطفا حریق به صورت کشیک تحت نظر یگان حفاظت، توزیع اطلاعیه هشداردهنده ترویجی و آموزشی، انتشار بروشور در مناطق بحرانی و پرتردد با موضوع هشدارهای آتش سوزی و اقدامات و تدابیر اجرایی و پیشگیرانه در خصوص توجیه و آموزش کشاورزان با همکاری ناظر مدیدت جهادکشاورزی جهت جلوگیری از سوراندن پسماندو بقایای اراضی حاشیه عرصه های ملی در مناطق بحرانی را از اقداماتی نام برد که در سالی جاری برای مقابله با حریق احتمالی اتخاذ شده است.

 


وی افزود با توجه به اینکه منابع طبیعی جز انفال محسوب می شود با همکاری دستگاه قضایی به دنبال رفع تصرفات غیر قانونی اراضی ملی و برخورد با عوامل تعرض به طبیعت هستیم.

 


وی در ادمه گفت: با افراد مورد اطمینان جهت دیده بانی حریق و ایجاد گشت موتوری در مناطق بحرانی ،تشکیل جلسات با حضور اعضای شورای اسلامی و دهیاران روستاهای بخش مرکزی و بلبان آباد که از لحاظ حریق در مناطق بحرانی واقع گردیده ه اند عقد قرارداد انجام شده است.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
, اجرای عملیات آبخیزداری با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد و 500 میلیون ریال,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, در سال جاری آتش سوزی در مراتع شهرستان دهگلان به صفر رسید,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه