مخالفت‌های گسترده جهانی از انتقال سفارت آمریکا به قدس

مخالفت‌های گسترده جهانی از انتقال سفارت آمریکا به قدس
هفته گذشته دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با جنجال خبری دیگری در راس اخبار رسانه‌های جهان قرار گرفت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، هفته گذشته دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با جنجال خبری دیگری در راس اخبار رسانه‌های جهان قرار گرفت. وی با بیان اینکه آمریکا قصد انتقال سفارتخانه خود در رژیم صهیونیستی به قدس را دارد، اعلام کرد که به یکی دیگر از شعارهای انتخاباتی خود عمل کرده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,

این در حالی است که تا پیش از این سفارتخانه آمریکا از زمان تاسیس در تل آویو بوده است. بنا بر مصوبه کنگره آمریکا که در سال 1995 میلادی تصویب شدقانونی مبنی بر «وجوب اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی» وجود دارد. در این قانون آمده است که «از سال 1950 میلادی، شهر قدس پایتخت اسرائیل بوده است» و رژیم صهیونیستی خواستار انتقال سفارت آمریکا به این شهر است.

این قانون با وجود اینکه الزام‌آور است اما بندی در آن وجود دارد که به روسای جمهوری آمریکا این اجازه را می‌دهد که برای حمایت از منافع امنیت ملی، انتقال سفارت را 6 ماه به تاخیر بیندازند. از همان سال تاکنون، بیل کلینتون، جرج بوش و باراک اوباما رئیسان جمهور پیشین آمریکا به طور منظم، انتقال سفارتخانه این کشور به شهر قدس را دو بار در سال به تعویق انداخته‌اند تا اینکه نوبت به ترامپ رسیده و وی تاکید کرده که زمان اجرای این مصوبه در دولت او فراهم شده است.

این در حالی است که سفارت اکثر کشورهایی که با رژیم اسرائیل رابطه سیاسی دارند در تل‌‌آویو واقع است، هر چند برخی از کشورها در بیت‌المقدس کنسولگری تأسیس کرده‌اند. تاکنون 3 کشور جمهوری چک، تایوان و یک جزیره کوچک در اقیانوس اطلس از این اقدام آمریکا حمایت کرده‌اند و می‌خواهند به مانند آمریکا سفارتخانه خود را به بیت‌المقدس منتقل کنند.

گفتنی است بنا بر نظر آگاهان سیاسی، این تصمیم ترامپ تحت تاثیر دامادش جرد کوشنر گرفته شده است. کوشنر یک یهودی صهیونیست فوق افراطی است و حتی یک روز تجربه حضور در سیاست خارجی را نداشته است لیکن از حمایت قوی‌ترین حلقه‌های ثروت و قدرت در ایالات متحده برخوردار است. ترامپ خطاب به دامادش گفته است: «اگر تو نتوانی این کار را انجام دهی (سازش فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها)، هیچ کس دیگر هم نمی‌تواند.»

این اقدام ترامپ با مخالفت‌های گسترده کشورهای جهان مواجه شده است. بسیاری از مردم مسلمان منطقه این اقدام را محکوم کرده و به انجام تظاهرات‌هایی گسترده پرداخته‌اند. کشورهای مسلمان معتقدند این کار زمینه‌های اسلامی‌زدایی از قدس شریف و تصرف آن توسط رژیم صهیونیستی را فراهم می‌کند. دولت‌ها و مردم کشورهای اروپایی نیز این اقدام ترامپ را موجب افزایش خشونت‌ها و درگیری‌ها دانسته‌اند.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان در سخنانی بیت‌المقدس را «شهری منحصر به فرد، مقدس برای یهودیان، مسیحیان و مسلمانان» خواند و خواستار آن شد که حفظ موقعیت این شهر طبق مصوبات سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی شد.

سایر کشورهای جهان نیز نسبت به عواقب این عمل به دولت آمریکا هشدار داده‌اند و خواستار متوقف کردن این طرح شده‌اند. کشورهایی همچون روسیه، چین، فرانسه، انگلستان، آلمان و غیره مخالفت خود را با این تصمیم ترامپ اعلام کرده‌اند.

باید منتظر ماند و دید که این اجماع جهانی علیه ترامپ به کجا خواهد انجامید و ترامپ چقدر به حماقت‌های خود در این زمینه ادامه خواهد داد و هزینه‌های این اقدام را تا چه اندازه تحمل خواهد کرد.

مطمئنا هرچقدر مخالفت بیشتر با این تصمیم در عرصه بین‌المللی مطرح شود، موجب عقب‌نشینی بیشتر ترامپ خواهد شد، چون وی به عنوان یک تاجر فقط به فکر سود و منفعت یک عمل سیاسی است.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
 
,
انتهای پیام/
,
 
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه