گفتوگو با یک چهره انقلابی در دلوار/ مدافعان انقلاب هنوز بیدارند
استان بوشهر همگام با تحرکات انقلابی در سراسر کشور، توسط دلاوران انقلابیاش در تغییر رژیم پهلوی نقش به سزایی داشت.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازسپاس؛ اولین تحرکات مسلحانه در بوشهر و دلوار به مهرماه سال 57 بر میگردد، جایی که که بخشی از انقلابیون با حمایتهای روحانیت استان و با دریافت حکم جهاد از سوی مجتهدین وقت، دست به شورآفرینی زدند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سپاس,در ادامه، پای صحبت یکی از این افراد گمنامی مینشینیم که تعریف انقلاب برایش، فقط انجام وظیفه و اطاعت از دستورات امام خمینی(ره) بدون هیچ چشمداشتی بوده است. صحبتهای "حاج احمد رضا نعمتی" را در مورد آن روزهای خاطرهانگیز و نبردهای مسلحانه که با شور و هیجان خاصی از آنها یاد می کند را مرور میکنیم:
,آقای نعمتی، از چگونگی وارد شدن به گروه انقلابیون بگویید.
, آقای نعمتی، از چگونگی وارد شدن به گروه انقلابیون بگویید. ,پس از فرمان حضرت امام خمینی(ره) در باب مبارزه با رژیم پهلوی، هر گونه سکوت را جایز ندانسته و به دنبال حضور در تشکیلات انقلابی اصیل در منطقه برآمدم. خوشبختانه در آن زمان حضرات آیات آقایان حاج سید آقا احمد دلواری، سید فخرالدین و نورالدین رحیمی، شیخ عباسعلی زارعی از روحانیت انقلابی پیشرو بودند که دستورات امام را در منطقه پیگیری میکردند. این عزیزان به عنوان رابط میان مردم منطقه به دنبال افرادی بودند که در صدد پیوستن به مبارزین بودند و از این طریق بنده هم به نیروهای انقلاب در استان بوشهر- دلوار پیوستم.
,از مهمتریین تحرکات انقلابی پس از ورود به گروه انقلابیون برای خوانندگان ما توضیح دهید.
, از مهمتریین تحرکات انقلابی پس از ورود به گروه انقلابیون برای خوانندگان ما توضیح دهید.,پس از ورود به گروه انقلابیون اولین اقدامی که به ذهن من رسید مبارزه مسلحانه با نیروهای گاردی و ساواک استان بود، چون که بشدت برخورد بدی با انقلابیون داشتند و مبارزین و مردم عادی را اذیت و آزار میکردند. به همین دلیل این پیشنهاد مورد تایید روحانیت به عنوان رهبران انقلاب در استان واقع شد که البته برای این درگیری مسلحانه درخواست حکم از سوی رهبران اصلی انقلاب کردیم. خوشبختانه 10 روز طول کشید تا حکم جهاد از سوی آیتالله سید محمود طالقانی برای آقا احمد طاهری فرستاده شد و همان حکم جهت انجام عملیات برای ما فصلالخطاب شد.
,

, پس از دریافت حکم جهاد برای اولین حرکت مسلحانه انقلابی در بوشهرو دلوار چه اتفاقاتی افتاد؟
, پس از دریافت حکم جهاد برای اولین حرکت مسلحانه انقلابی در بوشهرو دلوار چه اتفاقاتی افتاد؟ ,پس از دریافت حکم، حاج احمد زارعی و حاج علی دلواری به عنوان رابطان انقلابیون در میان مردم دلوار درآمدند و با 18 نفر از این منطقه برای اجرای عملیات بیعت کردند. با توجه به این که نیروهای گاردی در استان بیشتر از نیروهای کشور عمان و اسرائیل بودند، به طرز فجیعی با انقلابیون برخورد میکردند که همین موضوع باعث شده بود راحتتر بتوانیم عملیات مسلحانه را انجام بدهیم. در نهایت 18 نفر برای انجام عملیات بیعت کردند و منتظر روز اجرای شبیخون ماندیم.
,از روز انجام حمله مسلحانه برای ما بگویید و این که چه اتفاقی افتاد؟
, از روز انجام حمله مسلحانه برای ما بگویید و این که چه اتفاقی افتاد؟ ,بعد از تحرکات شدید نیروهای ساواک و گاردیها در استان تعداد زیادی از نیروهایی که برای انجام عملیات بیعت کرده بودند از انجام آن کنار رفتند و در روز آخر فقط 3 نفر پای کار ماندند که بنده و آقای "ملک اسکینی" و مرحوم "عیدی بیرانوند" با حمایتهای شکراله چراغی و حاج علیرضا رحمانسالاری مامور انجام عملیات شدیم. قابل توجه این که بعد از کنار رفتن 15 نفر از افرادمان تصمیم بر این شد که عملیات کنسل شود ولی بنده مصرانه ایستادم و گفتم حتی اگر فقط یک نفر باشم این دستور و حکم جهاد را عملیاتی خواهم کرد. خوشبختانه به لطف پرردگارهمین طور هم شد.
,در زمان انجام حمله مسلحانه به یکباره نزدیک 4 نفراز نیروهای ارتش، شهربانی، ژاندارمری و ساواک به تعقیب ما پرداختند و با نورافکنهای متعدد ما را تعقیب کردند که خوشبختانه موفق به دستگیری ما نشدند.
,

, بعد از انجام این حمله مسلحانه چه اتفاقاتی روی داد؟
, بعد از انجام این حمله مسلحانه چه اتفاقاتی روی داد؟ ,بعد از این حمله، ماموران گاردی کمپ خود را عوض کرده و از منطقه خارج شدند. صدای این حمله تا مدتها در صدر اخبار مهم انقلابی کشور بود و روحانیت با افتخار از این حرکت ما یاد میکردند. به عنوان کلی میتوان گفت بعد از این ماجرا ساواک شروع به دستگیری روحانیون و سران انقلاب در استان کردند که البته همین ماجرا در کنار سایر اتفاقات آن روزها، جاده را برای انجام انقلاب صاف کرد.
,حرف اخرتان چیست؟
, حرف اخرتان چیست؟,یک وصیت و نصیحت میکنم به همه مردمان با بصیرت بوشهر و دیار شهید رئیسعلی دلواری که هیچ وقت از امام و انقلاب فاصله نگیرند چون که اگر از این دو فاصله گرفتید از دین فاصله خواهید گرفت.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه