مسئول میراث فرهنگی شهرستان سرایان:
آب انبار پایین سرایان یکی ازدیدنی ترین مکان برای مسافرین نوروزی
مسئول میراث فرهنگی شهرستان سرایان گفت: آب انبارپایین سرایان (کاروانسرا،فاضل خانی) یک مجموعه بسیار دیدنی وزیبا می باشد که گردشگران ومسافرین نوروزی می توانند درایام نوروز از آن دیدن کنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد عرب مسئول میراث فرهنگی شهرستان سرایان امروز صبح در گفت وگو با سرایان بیدار گفت :آب انبارپایین سرایان بهمراه کاروانسرا،حمام و بازاریک مجموعه فرهنگی را تشکیل می دهند و با شماره 8736 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است که مسافرین وگردشگران نوروزی می توانند درایام تعطیلات نوروز ازآن بازدیدداشته باشند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سرایان بیدار,وی افزود: عناصر معماری بنا شامل سردر ورودی،پلکان،پاشیر و مخزن است. سردر ورودی دارای طاق جناغی با تزئینات رسمی بندی است.
,مسئول میراث فرهنگی شهرستان سرایان اظهارکرداین بنا مربوط به دوره صفوی است و عمده ترین مصالح مورد استفاده در آن آجر است.مهمترین ویژگی اثر،تزئینات آجری به شیوه خفته و راسته و رسمی بندی گچی زیر طاق سر در ورودی است.
,عرب گفت: لازم به ذکر است این آب انبار میرتونی به سفارش فاضل تونی احداث گردیده است و درسنگ لوح بناذکر امام حسین(ع) و لعن یزید آمده است .متن سنگ لوح به شرح ذیل می باشد:
,این بو که میدهد ز نسیم سروش زمزم شده از آب زلالش مدهوش
,تاریخ بناش از خرد جستم دوش بر یاد حسین بن علی آب بنوش
,چون گشت پدید بی گفت و شنید از غیب رسید گو لعن یزید
,وی خاطرنشان کرد:مسجدجامع سرایاندرمجاورت این آب انبار بعنوان شاخص ترین و بارزترین اثر تاریخی شهرستان شامل یک ایوان با دو گنبدخانه درطرفین آن می باشد.
,مسئول میراث فرهنگی سرایان ابیان داشت :ایوان دارای طاق جناغی است که با کمک تویزه و گنبد پوشش یافته است.در طرفین ایوان طاق نماهایی در دو طبقه قرار دارد.در هر یک از طاق های پایینی دری تعبیه شده که به فضای گنبد خانه راه دارد.
,عرب تصریح کرد: ایوان اصلی بنا از نظرمعماری و تزئینات مهمترین بخش محسوب می شود.تزئینات بکار رفته در ایوان عبارتند از:مقرنس کاری های انتهای ایوان ،رسمی بندی های زیر گنبد،رنگ آمیزی تویزه ها با رنگ اخرایی،اجر کاری به شیوه خفته-راسته در نمای ایوان و تزئینات محراب که عبارتند از:تزئینات مقرنس کاری،گچ بری با طرح های اسلیمی و سوره مبارکه حمد که دو بار در حاشیه طاق محراب به خط نستعلیق و تلفیق طرح های اسلیمی اجرا شده است.این بنا مربوط به دوره صفویه و با شماره 8734 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه