دغل‌بازی شرکت‌های خدمات پرداخت الکترونیکی

دغل‌بازی شرکت‌های خدمات پرداخت الکترونیکی
زمانی که تبلیغات شرکت‌های پی اس پی (psp) تنها چهره آرمان‌گرای و خودنمای به خود می‌گیرد، حضور هکرها و برخی از دزدان اینترنتی در فضای ناآگاهی مردم در خصوص استفاده درست از خدمات پرداخت الکترونیکی فراهم می‌شود که این تبالات را ناامن می‌کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از شبکه خبری تهران نیوز ؛ همین چندسال پیش بود که برای دریافت پول، واریز آن، پرداخت قبوض و هزاران کار دیگر به بانک‌ها مراجعه می‌کردیم و ساعت‌ها منتظر می‌ماندیم تا شاید نوبتمان بشود، تقریبا در شهری مثل تهران باید یک روز کامل را صرف تنها چندکار بانکی می‌کردیم. با ورود دستگاه‌های خودپرداز و کاربردهای اولیه آن، بخشی از فعالیت‌های بانکی بر دوش این تکنولوژی افتاد اما رفته رفته با افزایش کاربری‌های خودپرداز‌ها بانک‌ها از رفت و آمد مردم تهی شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شبکه خبری تهران نیوز,

ارائه خدمات مالی از طریق شبکه‌های ثابت و بی سیم اینترنت و سایر شبکه‌های کامپیوتری به بنگاه‌های اقتصادی، افراد و خانوارها را پرداخت الکترونیکی می‌گویند در تعریف دیگری که از پی اس پی شده، پرداخت پول در مقابل کالا و خدمات در تجارت الکترونیک از طریق وسایل الکترونیکی بخصوص اینترنت را پرداخت الکترونکی گویند.

می توان گفت هنگام با پیشرفت و توسعه جوامع و متناسب با افزایش روزافزون نیازهای بشر، حجم ارتباطات مردم در داد و ستدها و معاملات مختلف نیز بیشتر می شود، به همین منظور باید تکنولوژی پا به عرضه وجود می‌گذاشت تا با ارائه خدمت جدید بتواند این نیاز بشر را پاسخ دهد، در اولین اقدام می‌بایست امنیت معاملات پولی و مالی را فراهم می‌کرد و در مرحله بعدی به سرعت، دقت و اطمینان می‌پرداخت که صنعتی به نام  پرداخت الکترونیکی یا(psp)  شکل گرفت.

طی تحقیقات صورت گرفته در سال‌های اخیر با رشد تجارت الکترونیک حدود ۸۵% پرداخت‌ها با استفاده از روش‌های الکترونیکی صورت می‌گیرد که نه تنها باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شود بلکه شخص دیگر نیاز ندارد که پول و یا چک با خود همراه داشته باشد.

برای انجام آسان‌تر این خدمات شرکت‌های متعدد با عنوان PSP یا خدمات پرداخت الکترونیکی ثبت شدند تا تحت نظارت بانک‌ها این خدمات را به مردم ارائه دهند. هر از  کدام شرکت‌های PSPخدمات پرداخت الکترونیک یک یا چند بانک را به انجام می‌رسانند. روش‌های اجرایی هر یک از آن‌ها  کم یا زیاد با سایر شرکت‌ها متفاوت است.

امروزه گستردگی تجارت التکرونیکی پا ی خود را از مرز بانک‌ها فراتر گذاشته و تقریبا در حوزه‌های مختلف اقتصادی مانند، بورس، بیمه، بازارهای مالی، خدمات اطلاعات مالی و غیره ورود پیدا کرده است.

شرکت‌های متعددی در ایران خدمات پرداخت الکترونیکی را به دست گرفتن که حدود ۱۲ مورد از آن‌ها دارای رتبه‌ها و تراکنش‌های بالاتری نسبت به مابقی شرکت‌ها دارند. روند فعالیت این شرکت‌ها  به این گونه است که به میزان هر تراکنش مقدار بسیار ناچیز از پول  شخص متقاضی به حساب شرکت پرداخته می‌شود.

نظرسنجی‌های انجام شده از مردم به منظور چرای استفاده از پرداخت‌های الکترونیکی ، دلایل متعددی عنوان شد  که از مهم‌ترین آن‌ها آسان بودن این روش، صرفه جویی در وقت، اطمینان بیشتر نسبت به حمل پول، قابل دسترسی در هر زمان و مکان و کاهش هزینه در مبادلات است.

با توجه به گرایش مردم به سمت پرداخت‌های الکترونیکی هر روز بر تعداد شرکت‌های psp افزوده می‌شود که با تبلیغات مختلف درصدد افزایش کاربران خود هستند.

طبق مصوبه مورخ ۳۰/۳/ ۸۳ ریاست محترم جمهوری در خصوص پول الکترونیکی، بانک‌های کشور می‌توانند پس از انعقاد قرارداد با شرکت‌های ارایه دهنده خدمات پرداخت (PSP) جهت ارایه خدمات فوق که دارای مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران باشند، وظیفه ارایه خدمات پرداخت را به شرکت‌های PSP محول نمایند.

شاپرک به عنوان عضو پیوند دهنده بین شرکت‌های PSP و بانک‌های کشور تحت لوای حقوقی بانک مرکزی شکل گرفت و اصل کار آن نظارت بر عملکرد شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیکی و دادن مجوز فعالیت به آن‌ها است.

این مجموعه هر از چندگاهی آمارهارهای از تراکنش پرداخت‌های الکترونیکی را منتشر می‌کند که طبق آخرین  گزارش اقتصادی شاپرک، تراکنش‌های این شرکت در تمامی ابزارهای پذیرش شامل کارتخوان، درگاه اینترنتی و پرداخت با تلفن همراه در آذر ماه سال گذشته، در مقایسه با مهر ماه، با رشد مواجه بوده است.

در قیاس سالانه طبق برآورد‌های انجام شده از کل پرداخت‌های الکترونیکی رقم خورده ازسوی شاپرک نشان می‌دهد که مهرماه سال‌جاری ارزش حقیقی تراکنش‌ها نسبت به ماه مشابه سال قبل حدود ۲۰ درصد رشد داشته است، این در حالی است که این نسبت برای مهرماه سال ۱۳۹۵ حدود ۱۸ درصد بوده است.

در مقیاس سالانه، ارزش اسمی تراکنش‌های شاپرک در دوازده ماه منتهی به مهرماه سال‌جاری حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است. از این مقدار، حدود ۱۰ درصد آن را می‌توان به افزایش شاخص قیمت در دوازده ماه یاد شده نسبت داد، بخش ناچیزی از آن سهم سکه و اسکناس زدایی در معاملات در بطن جامعه و مابقی سهم افزایش حقیقی مبادلات است که نشان می‌دهد تقاضا در بازار کالاها و خدمات افزایش یافته است.

طبق بررسی‌های میدانی خبرنگار تهران نیوز، یکی از عوامل مشوق مردمی به سمت استفاده از پرداخت‌های الکترونیکی تبلغات سوِئی است که توسط این شرکت‌ها صورت می‌گیرد.

زمانی که به آگهی‌های تبلیغاتی تلویزیون نگاه می‌کنید از هر پنج پیام تبلیغاتی سه مورد آن مربوط بانک‌ها و خدمات پرداخت الکترونیکی است که با بزرگ نمایی سعی به جلب مشتریان به سمت خود دارد.

شاید با جرات بتوان اذعان داشت که تبلیغات شرکت‌های PSP تمام ابزارهای تبلیغاتی را تسخیر کرده و هر کجا که سر تکان می‌دهیم غیر ممکن است که تبلیغات این شرکت‌ها را مشاهده نکنید.

اگر کمی با دقت به تبلیغات شرکت‌هایPSP توجه کنیم میتوجه می‌شویم طرح یا ایده جدیدی ندارند و تنها در بزرگ نمایی کارکردهای قدیمی خود بدون نشان دادن کیفیت خدمات تبلیغ می‌کنند.

اگر تنها چند بار از نرم افزارهای یا خدمات این شرکت‌ها استفاده کرده باشید  متوجه قصور یا عدم کیفیت خدمات این شرکت‌ها خواهید شد، به عنوان نمونه در دسترس نبودن خدمات شرکت‌های PSP در تمام بازهای زمانی یا اختلال‌های شدید که مطمئنن تا کنون تجربه آن را داشتید نشان از اغراق آمیز بودن تبلیغات این شرکت‌ها می‌دهد.

زمانی که تبلیغات تنها چهره آرمان‌گرای و خودنمای به خود می‌گیرد، حضور هکرها و برخی از دزدان اینترنتی در فضای ناآگاهی مردم در خصوص استفاده درست از خدمات پرداخت الکترونیکی فراهم می‌شود که اخبار آن هر از چندگاهی از رسانه ملی پخش می‌شود.

عدم آموزش صحیح استفاده از خدمات پرداخت الکترونیکی و تبلیغات گسترده و بی پروای شرکت‌های PSP باعث اعتماد بیش از حد مردم در بازه زمانی کوتاه به درگاه‌های خدمات پرداخت الکترونیکی می‌شود که در آینده نزدیک با وجود ضعف در کیفیت ارائه خدمات شرکت‌های PSP ، کم کم اعتماد مردم سلب می‌شود و دوباره مسیر سنتی جای خود را به راه‌های جدید می‌دهد.

 

* زیر ساخت‌های که مردم را از پرداخت الکترونیکی فراری می‌دهند

در طی گزارش میدانی خود با چند تن از مردم معمولی گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم تا نظر آن‌ها را در مورد کیفیت خدمات شرکت‌های پی سی پی جویا شویم.

برخی از این افراد به خاطر صدمات و زیان‌های مالی که در استفاده از خدمات برخی از شرکت‌های پی سی پی دیده بودند، حاضر به استفاده دوباره از نرم افزارها و ابزارهای این شرکت‌ها نشده بودند.

آن‌ها دلایل عدم استفاده از پرداخت‌های اینترنتی را این‌گونه بیان کردند: زمانی که پرداخت ما با موفقیت صورت نمی‌گیرد پول از حساب ما کم می‌شود اما تا کنون چندین بار این اتفاق افتاده که دیگر پول به حساب ما بر نمی‌گردد و ما نیز وقت پیگیری این موضوع را نداشتیم به همین دلیل ترجیح دادیم دیگر از این سرویس‌ها استفاده نکنیم.

یکی از این افراد می‌گفت: یک بار بلیت اتوبوس را از طریق اینترنت خریداری کردم اما به دلایل مختلف از سفر منصرف شدم زمانی که انصراف در سایت انصراف زدم، اعلام کرد هزینه شما ظرف حداکثر ۷۳ ساعت دیگر به حساب شما برمی‌گردد اما حتی بعد از یک هفته هیچ پولی به حساب بنده ریخته نشد و دیگر وقت پیگیری این موضوع را نداشتم.

یکی دیگر از آن‌ها بیان کرد: چندین بار شارژ سیم کارت توسط تلفن همراه خریداری کردم، گاهی اوقات بدون اینکه سیم کارت بنده شارژ شود پول از حساب کثر می‌شود و دیگر به حساب باز نمی‌گردد.

او همچنین عنوان کرد: سرعت پایین برخی از نرم افزارهای تلفن همراه این شرکت‌ها بسیار ضعیف است و در هر مکانی امکان انجام ترانکش وجود ندارد.

یکی دیگر از افراد حاضر در صحنه خاطر نشان کرد: به نظرم اگر این شرکت‌ها این خدمات را ارائه نمی‌کردند مردم امروزه با مشکلات متعددی روبه رو می‌شدند. درست است که زیر ساخت‌ها این شرکت‌ها بسیار ضعیف است اما نبود آن‌ها نیز مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

جا دارد به دلیل عدم اطلاع رسانی درست شرکت‌ها در نحوی کار با درگاه‌های پرداخت الکترونیکی نکته‌ای را گوشزد کنیم.

برای جلوگیری از حملات فیشینگ و کنترل بیشتر روی امنیت، سایت تمامی PSPها به صورت یک زیردامنه از سایت shaparak.ir قابل مشاهده است. مشتریان باید آگاه باشند که اطلاعات شخصی کارت خود را فقط در زیر دامنه‌های این سایت وارد نمایند و پیش از درج اطلاعات اطمینان حاصل نمایند که دامنه‌ی سایت چیزی جز shaparak.ir نباشد به همین دلیل قبل از انجام هر تراکنش مالی سعی کنید اطمینان لازم از صحت سایت داشته باشید.

 

* قبل از انجام تراکنش‌ مالی در خصوص شرکت psp تحقیق کیند

در همین رابطه با مرتضی شیدوش کارشناس بازرگانی و مخترع جهانی گفت و گوی کوتاه داشتیم تا در خصوص پیامدها و مزیت‌های پرداخت الکترونیکی بیشتر مطلع شویم.

شیدوش به خبرنگار تهران نیوز گفت: در صنعت مدرن تجارت امروز، بین ۸۵تا۹۰ درصد تبادلات مالی جامعه بشری از حالت حضوری و نقدی به سمت الکترونیکی پیش رفته است، به همین منظور ما باید این موضوع را با وجود یکسری از معایب بپذیریم.

وی افزود: با ورود پرداخت‌های الکترونیکی مردم توانستند به سهولت فعالیت‌های تجاری و مالی خود را انجام دهتد که رفته رفته به یک عادت تبدیل شد به همین منظور در صورت فقدان یا آسیب به مجموعه پرداخت الکترونیکی جامعه دچار مشکل می‌شود.

این کارشناس ادامه داد: هرکسی که بخواهد یک شبکه psp داشته باشد می بایست در اولین مرحله درخواست خود به بانک مرکزی اعلام کند و بانک مرکزی به منظور موافقت، درخواست را به شرکت شاپرک که زیر مجموعه بانک مرکزی است می‌دهد تا بررسی‌های لازم را انجام دهند؛ در نهایت اگر موافقت شود مجوز فعالیت برای شرکت متقاضی صادر می شود. هم اکنون ۱۲ شرکت پی اس پی در کشور وجود دارد.

شیدوش در پاسخ به این سوال که آیا درگاه‌های شرکت‌های پی اس پی قابل هک شدن است یا نه؟ گفت: هک شدن پی اس پی کار بسیار دشواری است اما ممکن است این اتفاق هم افتاده باشد اما بنده تاکیدم به مراقبت خود مردم است که حتما یک آشنای اسمی از شرکت‌های ارایه دهنده پرداخت الکترونیکی داشته باشند، چرا که ممکن است برخی از سایت‌ها با کلاه برداری قصد فریب شما را داشته باشند و یا اینکه در هنگام استفاده از دستگاه کارت خوان مراقب باشند که فروشنده آن را به یک دستگاه مکمل دیگری وصل نکرده باشد.

وی گفت: تعدد تراکنش ناموفق، برگشت پذیرنبودن وجه، کند بودن سرعت نقل و انتقالات پول، کمبود دستگاه و کامل نبودن سبد خدمات از مشکلاتی است که مردم در انجام فعالیت پرداخت الکترونیکی با آن مواجه هستند.

این مخترع جهانی می‌گوید: گاهی اوقات کندی سرعت نقل و انتقال و همچنین ضعیف بودن پایانه اینترنت این شرکت‌های به کسب و کار بسیاری از بنگاه های اقتصادی ضربه وارد می کند.

در سیستمهای پرداخت قدیمی مصرف کنندگان از پول نقد و چک استفاده می‌کردند که در صورت دسبرد تنها یک مقدار مشخص از پول شما به رسقت می‌رفت، اما با توسعه پرداخت‌های الکترونیکی و معمولا وصل بودن حساب اصلی به کارت، در صورت عدم مراقبت و همچنین هک شدن سرور ممکن است تمام دارای شما در یک ثانیه سرقت مورد قرار بگیرد. به همین منظور تمام کارشناسان این حوزه تاکید می‌کنند تا در هنگام استفاده از خدمات پرداخت الکترونکی ابتدا از صحت سایت یا نرم افزار اعتماد کنید و سپس اقدام به تبادل پول بکنید.

به هر حال با توسعه تکنولوژی مطمئن در آینده باید منتظر فن‌آوری‌های جدید تجارت الکترونیکی باشیم که هر روز مثل قارچ از زمین سر بلند می‌کنند، دولت‌ها و حکومت‌ها برای حفظ منابع مردم باید در ورود این تکنولوژی‌ها دقت زیاد انجام دهد تا سرانجام هم مانند نرم افزارهای وارداتی دیگر پیدا نکنند.

انتهای پیام/

,

ارائه خدمات مالی از طریق شبکه‌های ثابت و بی سیم اینترنت و سایر شبکه‌های کامپیوتری به بنگاه‌های اقتصادی، افراد و خانوارها را پرداخت الکترونیکی می‌گویند در تعریف دیگری که از پی اس پی شده، پرداخت پول در مقابل کالا و خدمات در تجارت الکترونیک از طریق وسایل الکترونیکی بخصوص اینترنت را پرداخت الکترونکی گویند.

,

می توان گفت هنگام با پیشرفت و توسعه جوامع و متناسب با افزایش روزافزون نیازهای بشر، حجم ارتباطات مردم در داد و ستدها و معاملات مختلف نیز بیشتر می شود، به همین منظور باید تکنولوژی پا به عرضه وجود می‌گذاشت تا با ارائه خدمت جدید بتواند این نیاز بشر را پاسخ دهد، در اولین اقدام می‌بایست امنیت معاملات پولی و مالی را فراهم می‌کرد و در مرحله بعدی به سرعت، دقت و اطمینان می‌پرداخت که صنعتی به نام  پرداخت الکترونیکی یا(psp)  شکل گرفت.

,

طی تحقیقات صورت گرفته در سال‌های اخیر با رشد تجارت الکترونیک حدود ۸۵% پرداخت‌ها با استفاده از روش‌های الکترونیکی صورت می‌گیرد که نه تنها باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شود بلکه شخص دیگر نیاز ندارد که پول و یا چک با خود همراه داشته باشد.

,

برای انجام آسان‌تر این خدمات شرکت‌های متعدد با عنوان PSP یا خدمات پرداخت الکترونیکی ثبت شدند تا تحت نظارت بانک‌ها این خدمات را به مردم ارائه دهند. هر از  کدام شرکت‌های PSPخدمات پرداخت الکترونیک یک یا چند بانک را به انجام می‌رسانند. روش‌های اجرایی هر یک از آن‌ها  کم یا زیاد با سایر شرکت‌ها متفاوت است.

,

امروزه گستردگی تجارت التکرونیکی پا ی خود را از مرز بانک‌ها فراتر گذاشته و تقریبا در حوزه‌های مختلف اقتصادی مانند، بورس، بیمه، بازارهای مالی، خدمات اطلاعات مالی و غیره ورود پیدا کرده است.

,

شرکت‌های متعددی در ایران خدمات پرداخت الکترونیکی را به دست گرفتن که حدود ۱۲ مورد از آن‌ها دارای رتبه‌ها و تراکنش‌های بالاتری نسبت به مابقی شرکت‌ها دارند. روند فعالیت این شرکت‌ها  به این گونه است که به میزان هر تراکنش مقدار بسیار ناچیز از پول  شخص متقاضی به حساب شرکت پرداخته می‌شود.

,

نظرسنجی‌های انجام شده از مردم به منظور چرای استفاده از پرداخت‌های الکترونیکی ، دلایل متعددی عنوان شد  که از مهم‌ترین آن‌ها آسان بودن این روش، صرفه جویی در وقت، اطمینان بیشتر نسبت به حمل پول، قابل دسترسی در هر زمان و مکان و کاهش هزینه در مبادلات است.

,

با توجه به گرایش مردم به سمت پرداخت‌های الکترونیکی هر روز بر تعداد شرکت‌های psp افزوده می‌شود که با تبلیغات مختلف درصدد افزایش کاربران خود هستند.

,

طبق مصوبه مورخ ۳۰/۳/ ۸۳ ریاست محترم جمهوری در خصوص پول الکترونیکی، بانک‌های کشور می‌توانند پس از انعقاد قرارداد با شرکت‌های ارایه دهنده خدمات پرداخت (PSP) جهت ارایه خدمات فوق که دارای مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران باشند، وظیفه ارایه خدمات پرداخت را به شرکت‌های PSP محول نمایند.

,

شاپرک به عنوان عضو پیوند دهنده بین شرکت‌های PSP و بانک‌های کشور تحت لوای حقوقی بانک مرکزی شکل گرفت و اصل کار آن نظارت بر عملکرد شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیکی و دادن مجوز فعالیت به آن‌ها است.

,

این مجموعه هر از چندگاهی آمارهارهای از تراکنش پرداخت‌های الکترونیکی را منتشر می‌کند که طبق آخرین  گزارش اقتصادی شاپرک، تراکنش‌های این شرکت در تمامی ابزارهای پذیرش شامل کارتخوان، درگاه اینترنتی و پرداخت با تلفن همراه در آذر ماه سال گذشته، در مقایسه با مهر ماه، با رشد مواجه بوده است.

,

در قیاس سالانه طبق برآورد‌های انجام شده از کل پرداخت‌های الکترونیکی رقم خورده ازسوی شاپرک نشان می‌دهد که مهرماه سال‌جاری ارزش حقیقی تراکنش‌ها نسبت به ماه مشابه سال قبل حدود ۲۰ درصد رشد داشته است، این در حالی است که این نسبت برای مهرماه سال ۱۳۹۵ حدود ۱۸ درصد بوده است.

,

, ,

در مقیاس سالانه، ارزش اسمی تراکنش‌های شاپرک در دوازده ماه منتهی به مهرماه سال‌جاری حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است. از این مقدار، حدود ۱۰ درصد آن را می‌توان به افزایش شاخص قیمت در دوازده ماه یاد شده نسبت داد، بخش ناچیزی از آن سهم سکه و اسکناس زدایی در معاملات در بطن جامعه و مابقی سهم افزایش حقیقی مبادلات است که نشان می‌دهد تقاضا در بازار کالاها و خدمات افزایش یافته است.

,

طبق بررسی‌های میدانی خبرنگار تهران نیوز، یکی از عوامل مشوق مردمی به سمت استفاده از پرداخت‌های الکترونیکی تبلغات سوِئی است که توسط این شرکت‌ها صورت می‌گیرد.

, تهران نیوز,

زمانی که به آگهی‌های تبلیغاتی تلویزیون نگاه می‌کنید از هر پنج پیام تبلیغاتی سه مورد آن مربوط بانک‌ها و خدمات پرداخت الکترونیکی است که با بزرگ نمایی سعی به جلب مشتریان به سمت خود دارد.

,

شاید با جرات بتوان اذعان داشت که تبلیغات شرکت‌های PSP تمام ابزارهای تبلیغاتی را تسخیر کرده و هر کجا که سر تکان می‌دهیم غیر ممکن است که تبلیغات این شرکت‌ها را مشاهده نکنید.

,

اگر کمی با دقت به تبلیغات شرکت‌هایPSP توجه کنیم میتوجه می‌شویم طرح یا ایده جدیدی ندارند و تنها در بزرگ نمایی کارکردهای قدیمی خود بدون نشان دادن کیفیت خدمات تبلیغ می‌کنند.

,

اگر تنها چند بار از نرم افزارهای یا خدمات این شرکت‌ها استفاده کرده باشید  متوجه قصور یا عدم کیفیت خدمات این شرکت‌ها خواهید شد، به عنوان نمونه در دسترس نبودن خدمات شرکت‌های PSP در تمام بازهای زمانی یا اختلال‌های شدید که مطمئنن تا کنون تجربه آن را داشتید نشان از اغراق آمیز بودن تبلیغات این شرکت‌ها می‌دهد.

,

زمانی که تبلیغات تنها چهره آرمان‌گرای و خودنمای به خود می‌گیرد، حضور هکرها و برخی از دزدان اینترنتی در فضای ناآگاهی مردم در خصوص استفاده درست از خدمات پرداخت الکترونیکی فراهم می‌شود که اخبار آن هر از چندگاهی از رسانه ملی پخش می‌شود.

,

عدم آموزش صحیح استفاده از خدمات پرداخت الکترونیکی و تبلیغات گسترده و بی پروای شرکت‌های PSP باعث اعتماد بیش از حد مردم در بازه زمانی کوتاه به درگاه‌های خدمات پرداخت الکترونیکی می‌شود که در آینده نزدیک با وجود ضعف در کیفیت ارائه خدمات شرکت‌های PSP ، کم کم اعتماد مردم سلب می‌شود و دوباره مسیر سنتی جای خود را به راه‌های جدید می‌دهد.

,

 

,

* زیر ساخت‌های که مردم را از پرداخت الکترونیکی فراری می‌دهند

,

در طی گزارش میدانی خود با چند تن از مردم معمولی گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم تا نظر آن‌ها را در مورد کیفیت خدمات شرکت‌های پی سی پی جویا شویم.

,

برخی از این افراد به خاطر صدمات و زیان‌های مالی که در استفاده از خدمات برخی از شرکت‌های پی سی پی دیده بودند، حاضر به استفاده دوباره از نرم افزارها و ابزارهای این شرکت‌ها نشده بودند.

,

آن‌ها دلایل عدم استفاده از پرداخت‌های اینترنتی را این‌گونه بیان کردند: زمانی که پرداخت ما با موفقیت صورت نمی‌گیرد پول از حساب ما کم می‌شود اما تا کنون چندین بار این اتفاق افتاده که دیگر پول به حساب ما بر نمی‌گردد و ما نیز وقت پیگیری این موضوع را نداشتیم به همین دلیل ترجیح دادیم دیگر از این سرویس‌ها استفاده نکنیم.

,

یکی از این افراد می‌گفت: یک بار بلیت اتوبوس را از طریق اینترنت خریداری کردم اما به دلایل مختلف از سفر منصرف شدم زمانی که انصراف در سایت انصراف زدم، اعلام کرد هزینه شما ظرف حداکثر ۷۳ ساعت دیگر به حساب شما برمی‌گردد اما حتی بعد از یک هفته هیچ پولی به حساب بنده ریخته نشد و دیگر وقت پیگیری این موضوع را نداشتم.

,

یکی دیگر از آن‌ها بیان کرد: چندین بار شارژ سیم کارت توسط تلفن همراه خریداری کردم، گاهی اوقات بدون اینکه سیم کارت بنده شارژ شود پول از حساب کثر می‌شود و دیگر به حساب باز نمی‌گردد.

,

او همچنین عنوان کرد: سرعت پایین برخی از نرم افزارهای تلفن همراه این شرکت‌ها بسیار ضعیف است و در هر مکانی امکان انجام ترانکش وجود ندارد.

,

یکی دیگر از افراد حاضر در صحنه خاطر نشان کرد: به نظرم اگر این شرکت‌ها این خدمات را ارائه نمی‌کردند مردم امروزه با مشکلات متعددی روبه رو می‌شدند. درست است که زیر ساخت‌ها این شرکت‌ها بسیار ضعیف است اما نبود آن‌ها نیز مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

,

جا دارد به دلیل عدم اطلاع رسانی درست شرکت‌ها در نحوی کار با درگاه‌های پرداخت الکترونیکی نکته‌ای را گوشزد کنیم.

,

برای جلوگیری از حملات فیشینگ و کنترل بیشتر روی امنیت، سایت تمامی PSPها به صورت یک زیردامنه از سایت shaparak.ir قابل مشاهده است. مشتریان باید آگاه باشند که اطلاعات شخصی کارت خود را فقط در زیر دامنه‌های این سایت وارد نمایند و پیش از درج اطلاعات اطمینان حاصل نمایند که دامنه‌ی سایت چیزی جز shaparak.ir نباشد به همین دلیل قبل از انجام هر تراکنش مالی سعی کنید اطمینان لازم از صحت سایت داشته باشید.

,

 

,

* قبل از انجام تراکنش‌ مالی در خصوص شرکت psp تحقیق کیند

,

در همین رابطه با مرتضی شیدوش کارشناس بازرگانی و مخترع جهانی گفت و گوی کوتاه داشتیم تا در خصوص پیامدها و مزیت‌های پرداخت الکترونیکی بیشتر مطلع شویم.

,

شیدوش به خبرنگار تهران نیوز گفت: در صنعت مدرن تجارت امروز، بین ۸۵تا۹۰ درصد تبادلات مالی جامعه بشری از حالت حضوری و نقدی به سمت الکترونیکی پیش رفته است، به همین منظور ما باید این موضوع را با وجود یکسری از معایب بپذیریم.

, تهران نیوز,

وی افزود: با ورود پرداخت‌های الکترونیکی مردم توانستند به سهولت فعالیت‌های تجاری و مالی خود را انجام دهتد که رفته رفته به یک عادت تبدیل شد به همین منظور در صورت فقدان یا آسیب به مجموعه پرداخت الکترونیکی جامعه دچار مشکل می‌شود.

,

این کارشناس ادامه داد: هرکسی که بخواهد یک شبکه psp داشته باشد می بایست در اولین مرحله درخواست خود به بانک مرکزی اعلام کند و بانک مرکزی به منظور موافقت، درخواست را به شرکت شاپرک که زیر مجموعه بانک مرکزی است می‌دهد تا بررسی‌های لازم را انجام دهند؛ در نهایت اگر موافقت شود مجوز فعالیت برای شرکت متقاضی صادر می شود. هم اکنون ۱۲ شرکت پی اس پی در کشور وجود دارد.

,

شیدوش در پاسخ به این سوال که آیا درگاه‌های شرکت‌های پی اس پی قابل هک شدن است یا نه؟ گفت: هک شدن پی اس پی کار بسیار دشواری است اما ممکن است این اتفاق هم افتاده باشد اما بنده تاکیدم به مراقبت خود مردم است که حتما یک آشنای اسمی از شرکت‌های ارایه دهنده پرداخت الکترونیکی داشته باشند، چرا که ممکن است برخی از سایت‌ها با کلاه برداری قصد فریب شما را داشته باشند و یا اینکه در هنگام استفاده از دستگاه کارت خوان مراقب باشند که فروشنده آن را به یک دستگاه مکمل دیگری وصل نکرده باشد.

,

وی گفت: تعدد تراکنش ناموفق، برگشت پذیرنبودن وجه، کند بودن سرعت نقل و انتقالات پول، کمبود دستگاه و کامل نبودن سبد خدمات از مشکلاتی است که مردم در انجام فعالیت پرداخت الکترونیکی با آن مواجه هستند.

,

این مخترع جهانی می‌گوید: گاهی اوقات کندی سرعت نقل و انتقال و همچنین ضعیف بودن پایانه اینترنت این شرکت‌های به کسب و کار بسیاری از بنگاه های اقتصادی ضربه وارد می کند.

,

در سیستمهای پرداخت قدیمی مصرف کنندگان از پول نقد و چک استفاده می‌کردند که در صورت دسبرد تنها یک مقدار مشخص از پول شما به رسقت می‌رفت، اما با توسعه پرداخت‌های الکترونیکی و معمولا وصل بودن حساب اصلی به کارت، در صورت عدم مراقبت و همچنین هک شدن سرور ممکن است تمام دارای شما در یک ثانیه سرقت مورد قرار بگیرد. به همین منظور تمام کارشناسان این حوزه تاکید می‌کنند تا در هنگام استفاده از خدمات پرداخت الکترونکی ابتدا از صحت سایت یا نرم افزار اعتماد کنید و سپس اقدام به تبادل پول بکنید.

,

به هر حال با توسعه تکنولوژی مطمئن در آینده باید منتظر فن‌آوری‌های جدید تجارت الکترونیکی باشیم که هر روز مثل قارچ از زمین سر بلند می‌کنند، دولت‌ها و حکومت‌ها برای حفظ منابع مردم باید در ورود این تکنولوژی‌ها دقت زیاد انجام دهد تا سرانجام هم مانند نرم افزارهای وارداتی دیگر پیدا نکنند.

,

انتهای پیام/

,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه