اخبار داغ

کارشناس محصولات ارگانیک جهاد کشاورزی قزوین:

برداشت گل گاوزبان از سطح 22 هکتار از مزارع الموت آغاز شد

برداشت گل گاوزبان از سطح 22 هکتار از مزارع الموت آغاز شد
کارشناس مسئول محصولات ارگانیک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: میانگین برداشت گل گاوزبان خشک در مزارع این منطقه در هر هکتار 100 الی 300 کیلوگرم است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا نوروزیان در گفت‌وگو با  صبح قزوین اظهار کرد: عملیات برداشت گل گاوزبان از سطح 22 هکتار از مزارع منطقه الموت از توابع شهرستان قزوین آغاز شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,  صبح قزوین,


وی افزود: تا پایان فصل برداشت در اواخر تیرماه سال جاری از این میزان سطح زیر کشت 300 الی700 کیلوگرم در هکتار گاوزبان تر برداشت شود. 

به گفته‌ی وی؛ این میزان برداشت محصول نسبت به سال گذشته به دلیل بروز سرمای بهاره در سال جاری کاهش داشته است. 

کارشناس محصولات ارگانیک جهاد کشاورزی قزوین ابراز کرد: منطقه الموت از لحاظ میزان برداشت گل گاوزبان و کیفیت آن بهترین منطقه در کشور محسوب می‌شود که هم اکنون 22 هکتار از اراضی منطقه الموت به زیر کشت محصول گل گاوزیان رفته است. 

به گفته وی؛ میانگین برداشت گل گاوزبان خشک در مزارع این منطقه در هر هکتار 100 الی 300 کیلوگرم است. 

نوروزیان روستاهای یارود، عباسک، کلمین، سنبل آباد، ازگنین علیا و سفلی در منطقه الموت غربی را از روستاهای مهم کشت این محصول در استان ذکر کرد. 

کارشناس مسئول محصولات ارگانیک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به مزایای کشت گل گاوزبان اشاره کرد و گفت: گل گاوزبان گیاهی علفی است که 40 الی 70 سانتی متر طول دارد و از دانه آن در تهیه روغن استفاده می‌شود. 

کارشناس مسئول محصولات ارگانیک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به اهمیت طبی و دارویی گاوزبان اشاره کرد و گفت: این گیاه دارای مواد موسیلاژ قند، تانن، ترکیبات فنلی، مقدار کمی الکالوئید و مواد آرام بخش و همچنین مواد غنی از اسیدهای چرب است.

نوروزیان اضافه کرد: گاوزبان دارای ویتامین C است و طبیعت گرم و اثر آرامش بخش و مقوی تمام بدن و بالا برنده فشار خون دارد و خاصیت معرق و مدر ( ادار آور ) جهت جوش‌های چرکین دهان اطفال، برفک، بازکننده کیسه صفرا و ازبین برنده اخلاط سوخته، امراض سودا آوری، درمان سرخک و مخملک موثر است.

وی ابراز کرد: این گیاه در مناطق کوهستانی سردسیر و نیمه مرطوب که در طول بهار و تابستان دارای باران متناوب هستند و در استان‌های مازندران و گیلان در مناطق کوهستانی و نیمه مرطوب وجود دارد. 

به گفته‌ی نوروزیان؛ بذر گاوزبان طی 5 الی 21 روز در دمای 21 درجه سانتیگراد جوانه می‌زند و می‌توان اواخر اسفندماه درمزارع کشاورزی کشت کرد. 

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در تولید این محصول از کود و سموم کشاورزی استفاده نمی‌شود، می‌توان در صورت تامین اعتبار لازم، مناطق مستعد استان را برای تولید گل گاو زبان شناسایی تا بتوانند گواهینامه ارگانیک این محصول را دریافت کنند. 

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,


انتهای پیام/

,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه