logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

اروپا آب پاکی را روی دست روحانی ریخت/ آیا روند ذلت‌بار مذاکرات هسته‌ای وارد فاز جدیدی خواهد شد؟

اروپا آب پاکی را روی دست روحانی ریخت/ آیا روند ذلت‌بار مذاکرات هسته‌ای وارد فاز جدیدی خواهد شد؟
بعد از خروج آمریکا از برجام قرار شد کشورهای اروپایی بسته ای پیشنهاد دهند که براساس آن "منافع ایران" در برجام حفظ شود، سرانجام بعد از گذشت دو ماه، بسته پیشنهادی اروپا به صورت ناقص منتشر شد اما ظاهرا تنها چیزی که در این بسته مورد توجه قرار نگرفته "منافع ایران" است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا، بعد از خروج آمریکا از برجام قرار شد کشورهای اروپایی بسته ای پیشنهاد دهند که براساس آن "منافع ایران" در برجام حفظ شود، سرانجام بعد از گذشت دو ماه، بسته پیشنهادی اروپا به صورت ناقص منتشر شد اما ظاهرا تنها چیزی که در این بسته مورد توجه قرار نگرفته "منافع ایران" است.

روحانی طی سخنانی نسبت به بسته پیشنهادی کشورهای 1 + 4 واکنش نشان داد و گفت: متاسفانه در بسته پیشنهادی ارائه شده راهکار عملیاتی و شیوه مشخصی برای ادامه همکاری‌ها وجود نداشت و یک سری تعهدات کلی در حد بیانیه‌های سابق اتحادیه اروپا عنوان شده بود.

روحانی همچنین در تماس تلفنی با «امانوئل مکرون» عنوان کرد: بسته پیشنهادی اروپا درباره ادامه روند همکاری‌ها در برجام دربرگیرنده همه خواسته‌های ما نیست و امیدواریم روند مذاکرات وزرای 5 کشور در وین، بتواند خواسته‌های ایران را برای ادامه همکاری در برجام تامین کند.

در همین رابطه محمد جواد ظریف نیز در نشست وزیران امور خارجه عضو برجام به کلی گویی طرف های اروپایی اشاره کرد و گفت:  انتظار دارم همتایانم در اتحادیه اروپا بویژه سه کشور اروپایی به اضافه چین و روسیه به‌جای قول‌های بزرگ و نامشخص، تعهداتی روشن و قابل اجرا بدهند.

این روزها شرایط برای ایران از هر زمان دیگر دشوارتر شده است، هزینه های زیادی طی 5 سال گذشته به کشور تحمیل شد اما هیچ آورده ای به همراه نداشت، در پی خروج آمریکا از برجام کشور ما هیچ واکنش جدی نتوانست از خود نشان دهد، این در حالی بود که عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه در تاریخ - اسفند 96- گفته بود: «موضع ما این است که اگر آمریکا خارج شود ما هم خارج می‌شویم؛ این را به اروپایی‌ها هم گفتیم که اگر نتوانند آمریکا را در برجام حفظ کنند، ایران هم از برجام خارج خواهد شد». روحانی نیز- فروردین 97-گفته بود: «آنها حتما بدانند اگر نقض‌ پیمان کنند پشیمان خواهند شد. آمادگی‌ها بیشتر از آن مقداری است که آنها فکر می‌کنند و اگر نقض‌ پیمان کنند در عرض کمتر از یک هفته آثارش را خواهند دید».

از طرفی کل توان و ظرفیت کشور در سالهای گذشته صرف مذاکره با آمریکا و اوپا شد و بنیه های اقتصاد داخلی به شدت ضعیف شده است، اگر عامل نابسامانی های اخیر در بازار ارز و چالش های پیش آمده در عرصه اقتصادی را برجام عنوان کنیم گزاف نگفته ایم.

بدون شک اگر دولت حسن روحانی طی 5 سال گذشته توان دستگاه اجرایی کشور را معطوف به مذاکرات بی فایده با آمریکا نکرده بود و به جای آن ظرفیت های داخلی کشور را فعال می ساخت، کشور به این وضعیت گرفتار نمی شد.

 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, قم فردا، , قم فردا،, قم فردا, قم فردا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه