اخبار داغ

کارشناس حقوق بین الملل در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

دنیا شاهد تضییع حقوق ملت های مختلف توسط آمریکا است/ مجلس دستگاه دیپلماسی را در قبال "معاهده الجزایر" پاسخگو کند

دنیا شاهد تضییع حقوق ملت های مختلف توسط آمریکا است/ مجلس دستگاه دیپلماسی را در قبال "معاهده الجزایر" پاسخگو کند
کارشناس حقوق بین الملل با اشاره به بیانیه الجزایر گفت: برابری یک اصل که در منشور ملل متحد تعریف شده است و بیانگر این است که دولت ها در حاکمیت با هم برابر هستند، ولی در عمل اینگونه نیست و به نوعی نا برابری در حقوق بین المللی وجود دارد.
[

خیر الله پروین، کارشناس حقوق بین الملل در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص «بیانیه الجزایر» (معاهده بین دو کشور آمریکا و ایران) گفت: این بیانیه یک شان بین المللی دارد و مورد بحث و معامله دو طرف است و آن طرفین هم بر اساس یک رضایت توافقاتی کردند که در قبال آن تعهداتی را برای همدیگر ایجاد کردند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

 

,

وی اظهار داشت: طبق این بیانیه آمریکایی ها باید به تعهداتشان عمل کنند، ولی در نظام حقوق بین الملل معمولاً چیزی که حاکم است بیش تر بحث زور و قدرت است.

,

 

,

 کارشناس حقوق بین الملل تاکید کرد: برابری یک اصل که در منشور ملل متحد تعریف شده است و بیانگر این است که دولت ها در حاکمیت با هم برابر هستند، ولی در عمل اینگونه نیست و به نوعی نا برابری در حقوق بین المللی وجود دارد.

,

 

,

پروین افزود: شاهد هستیم که اعضای دائمی شورای امنیت حق وتو دارند و در نظر حاکمیت با هم برابرند، اما متاسفانه وضعیتی که ایجاد شده است و با توجه به اینکه آمریکا عضو شورای امنیت است و حق وتو دارد، معمولا هیچ چیزی را نمی پذیرد مثل برجام.

,

 

,

وی بیان داشت: در برجام تعهدی برای آمریکا ایجاد شد، ولی آمریکا به خوبی زیر همه تعهادات خودش زد و از آن طرف ضمانت اجرایی هم وجود نداشت.

,

 

,

کارشناس حقوق بین الملل خاطرنشان کرد: از تضمین های اجرایی تعهدات بین المللی، یکی همان شورای امنیت است که باید نسبت به قطعنامه ها و معاهدات بین المللی ضامن باشد و دولت ها را ملزم به اجرای تعهدات خود کند.

,

 

,

پروین در ادامه گفت: مراجع دادگستری و قضایی وابسته به سازمان ملل نیز از دیگر تضمین های معاهدات و قراردادهای بین المللی از جمله دیوان دادگستری بین المللی است.

,

 

,

وی در پاسخ به این سوال که "دولت در خصوص بیانیه الجزایر چه اقداماتی کرده است؟" گفت: در سال های اخیر و در دهه اخیر دولت هیچ اقدامی انجام نداده است تا دیوان دادگستری بین المللی راجع به آن موضوع بخواهد حکم و رای صادر کند.

,

 

,

کارشناس حقوق بین الملل اذعان داشت: در مراودات و گفت و گو های سیاسی شاید در این خصوص موضوعاتی مطرح شده باشد ولی آیا آن زمان ایران این مسئله را در شورای امنیت و دیوان گستری مطرح کرد یا خیر؟ که در واقع در سال های اخیر هم اقدامی در این خصوص نکردند.

,

 

,

خیرالله پروین عنوان کرد: با توجه به اینکه این مسئله مربوط به دوره های پیشین است و دستگاه دیپلماسی ما باید در سطح مجامع بین المللی و شورای امنیت و دیوان دادگستری و سایر مراجع مرتبط دیگر این مسئله را پیگیری و مطالبه کند.

,

 

,

وی اشاره کرد: این بدان معنا نیست که دستگاه دیپلماسی ما قوی نباشد، بلکه نظام بین الملل این وضعیت را دارد و سبب می شود حق دولت ها ضایع شود و همچنین بعضی از دولت ها حق وتو و عضویت در شورای امنیت دارند و می توانند اینگونه به آسانی حقوق دیگران را پایمال کنند.

,

 

,

کارشناس حقوق بین الملل اظهار داشت: درست است که آمریکا حق وتو و حق عضویت دائم در شورای امنیت را دارد ولی نباید از این حق سوء استفاده کند، اما متاسفانه پیوسته شاهد تضییع حقوق دولت های مختلف توسط دولت آمریکا هستیم.

,

 

,

پروین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "دولت  و مجلس چه اقداماتی می توانند در این خصوص کنند؟" گفت: با توجه به اینکه این یک معاهده بین المللی است و در آن زمان به تائید مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است. مجلس شورای اسلامی می تواند دستگاه دیپلماسی را بخواند و از آن سوال کند و نتیجه پیگیری ها را بخواهد و همچنین علل و عوامل کاستی ها را سوال کند و بگوید که چرا تا به حال این موضوع تحقق پیدا نکرده است.

,

 

,

کارشناس حقوق بین الملل اشاره کرد: مجلس شورای اسلامی می تواند از دستگاه دیپلماسی بخواهد فعالیت های دیپلماتیک و بین المللی خود را توضیح دهد و اگر اشکال و ایرادی از طرف مقابل است، بگوید که دستگاه دیپلماسی ما چکار کرده است.

,

 

,

پروین به اهرم نظارتی مجلس اشاره کرد و گفت: مجلس اهرم نظارتی قوی یعنی قدرت وادار کردن مسئولین اجرایی کشور به پاسخگویی و پیگیری دارد، اما متاسفانه نظارت مجلس نظارت قوی نیست، نه در این موضوع بلکه در موضوعات مختلف آن نظارتی که انتظار می رود و وظیفه آن است و باید به آن عمل کند کم تر مشاهده شده است.

,

 

,

وی تاکید کرد: از طرفی هم دستگاه دیپلماسی نیز باید مسئول پیگیری منافع کشور باشد و باید در مجامع بین المللی که در رابطه با دولت ها است، پیگیر این قضایا باشد، ولی متاسفانه آنچه که امروزه در فضای بین الملل حاکم است، جبر و زور و نا برابری است.

,

 

,

پروین در پایان گفت: دولت و مجلس در هر صورت نباید در قبال این اتفاقات کوتاه بیایند و عملاً باید حق دولت و مردم ایران را از دولت های ظالم و دولت هایی که بی پروا حقوق مردم را مورد تجاوز قرار می دهند، بگیرند.

,

 

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه