پتانسیل های فراموش شدۀ شمالغرب شیراز:
تنها رصد خانۀ در شیراز، متروکه، مخروبه و رها شده
با گذشت سال ها و عدم توجه کافی مسئولان رصد خانه شهر جدید صدرا ، کم کم درهای آن بر روی علاقمندان بسته شد ؛ این روزها تنها رصد خانۀ شمالغرب شیراز ، متروکه و مخروبه رها شده است ؛[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از " عصر شیراز " از شمال غرب شیراز ؛ شمالغرب شیراز بخاطر ارتفاع مناسب ( بیش از 1800 متر از سطح دریا) ، آسمان پاک و آب و هوای مناسب یکی از بهترین مناطق شیراز برای رصد آسمان است . از همین رو ، سال 1376 در یک حرکت قابل ستایش (البته قابل ستایش برای 17 سال پیش) خبر احداث رصدخانه در شهر جدید صدرا کوچه به کوچه و در میان شهروندان این شهر جدید پیچید ، اولین تلسکوپ این رصدخانه یک تلسکوپ پنج اینچی بود که همراه با رصدخانه در اختیار گروهی از جوانان علاقمند این شهر جدید قرار گرفت ؛ پس از آن و تا سال 1382 با تامین بودجه تجهیزاتی نظیر تلسکوپ ۱۲ اینچی اشمیت کاسگرین ، میدال ایکس ۲۰۰ و لوازم جانبی شامل چشمی های مختلف ، فیلترهای رنگی رصدی ، فیلتر ۱۲ اینچ خورشیدی ، رابط های عکاسی و دوربین مخصوص عکاسی از آسمان برای این رصدخانه خریداری شدند تا این رصدخانه به یکی از مجهزترین مراکز رصد آسمان در شمالغرب شهر شیراز تبدیل شود ؛ در حالی که رصد خانۀ دانشگاه شیراز قابل دسترس برای عموم شهروندان شیراز و علاقمندان نجوم نبود ، رصدخانه " عبدالرحمن صوفی رازی " در شمالغرب شیراز در دسترس عموم شهروندان قرار گرفت و از سال 1379 بصورت محدود کار خود را آغاز نمود که البته با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد . فضای این رصد خانه شامل اتاق 9 متری اصلی رصدخانه که دارای یک گنبد دو متری و اتاق کروی پلانتاریوم (آسمان نما) نیز هست که قطر این اتاق نیز ۶ متر است ، می شود . با اتمام پارک نجوم شهر جدید صدرا که ساختمان رصدخانه را در بر گرفته بود ، در سال 1385 ساختمان رصدخانه نیز کامل شد و بالاخره در سال 1387 بصورت رسمی افتتاح شد . این رصدخانه برای سال ها میزبان بسیاری از علاقمندان به نجوم و دانش آموزان بود .
, شبکه اطلاع رسانی دانا, " عصر شیراز ", " عصر شیراز ", از شمال غرب شیراز ؛ ,,
گرچه شرایط مناسب شمالغرب شیراز برای تاسیس رصدخانه آنچنان مورد توجه مسئولان قرار نمی گیرد اما هستند شهروندان علاقمندی که خود دست بکار شده اند و در منازل خود رصد خانه تاسیس نموده اند البته همه شهروندان شمالغرب قادر به صرف هزینه های هنگفت برای تاسیس رصدخانه در خانه های خود نیستند ؛ رصدخانه خصوصی دکتر نوذری ، دندانپزشک شیرازی ، یکی از همین نمونه هاست که در طبقه چهارم ویلای خصوصی آقای دکتر در شهر صدرا احداث شده است .
,,

, ,

, ,
اما با گذشت سال ها و عدم توجه کافی مسئولان رصد خانه شهر جدید صدرا ، کم کم درهای آن بر روی علاقمندان بسته شد ؛ این روزها تنها رصد خانۀ شمالغرب شیراز ، متروکه و مخروبه رها شده است ؛ رصدخانه شهر جدید صدرا و جوانان علاقمند به نجومش شاید یکی از پتانسیل های فراموش شدۀ شمالغرب شیراز باشند و پتانسیل های بسیاری دیگری که در پشت ساخت و ساز باغ ها ، ویلاهای مسکونی و مجتمع های انبوه آپارتمانی پنهان شده و فراموش می شوند . یادش بخیر خود من نیز اولین آشنایی ام با نجوم ، آسمان و رصد ماه در قالب یک سفر علمی از طرف مدرسه و در همین رصدخانه " عبدالرحمن صوفی رازی " شهر جدید صدرا اتفاق افتاد ، یادش بخیر .
,,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,
انتهای پیام/ج
]
ارسال دیدگاه