پرونده تحولات غرب آسیا و تروریسم ؛
دژ محکم امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و تروریست های داعش
در حال حاضر کشورهای غربی به این موضوع رسیده اند که داعش می تواند یک تهدید جدی برای منطقه و کل جهان باشد بنابراین به دنبال حذف و یا حداقل ضعیف کردن آن هستند، در این راه به کمک کشورهایی نیاز دارند که بتوانند از پس این مهم برآیند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز، داعش، گروهک تروریستی- تکفیری خشنی است که این روزها در رسانه ها بسیار به آن پرداخته می شود. در مورد شکلگیری این گروه تکفیری تروریستی و مرام و مذهب آنها سوال های بسیاری مطرح است اما رد پای برخی کشورهای منطقه در حمایت از این گروه هویدا و آشکار است. این گروهک در حال حاضر در عراق و سوریه فعالیت شدیدی دارد و توانسته در مدت سه سال گذشته پیروزی های نظامی شگرفی بدست آورد. آخرین پیروزی بزرگ این گروه تروریستی اشغال شهر موصل عراق بود، این پیروزی آن ها را به ۲۰۰ کیلومتری مرز ایران رساند. در پی پیروزی های نظامی و اقدامات جنایتکارانه این گروه بسیاری از مجامع بین المللی و منجمله ایران ابراز نگرانی شدیدی نسبت به تهدیدات امنیتی این گروهک تروریستی برای منطقه داشتند. این نگرانی سر آخر منجر به ورود ایران به عراق برای کمک به این کشور و جلوگیری از سقط بغداد شد و از سوی دیگر نیز کشورهایی غربی و عربی منطقه به رهبری آمریکا در قالب طرح ائتلاف جهانی علیه داعش اقدام نظامی علیه این گروه را آغاز کردند. این تحولات مسلما فرصت ها و تهدیدات جدیدی در حوزه امنیت ملی ایران بر جای خواهد گذاشت که در ادامه به این موراد اشاره خواهیم کرد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا , صاحب نیوز,تهدیدات:
,تحولات عراق و سوریه و به خصوص حضور داعش در آنها از دو جهت امنیت ملی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد. اول حضور نظامی داعش و دوم حضور مجدد نیروهای غربی در عراق و سوریه به بهانه داعش.
,- حضور نظامی داعش: مسلما حضور نظامی گروهی همچون داعش در دو کشور همسایه و متحد ما و در پی آن بی ثباتی شدید این کشورها بر امنیت ملی ما تاثیرات مخربی بر جای می گذارد. در دنیای مدرن امروز تحولات سایر کشورها حتی در فواصل بسیار دور تاثیرات پایداری بر سایر کشورهای جهان باقی می گذارد حال آنکه بی نظمی و بی ثباتی در کشورهای همسایه و منطقه ای به مراتب تاثیرات مخربتری را بر جای می گذارد. بی نظمی ها و بی ثباتی کشور همسایه عراق و سوریه می تواند معضلات و مشکلاتی همچون هجوم پناهندگان، اختلال در تجارت اقتصادی و معضلات زیست محیطی، گسترش ناامنی و تروریسم و… را بر جای گذارد. حال تصور کنید این گروهک تروریستی با این مرام نامرام بر عراق و شام تسلط یابد، وجود چنین تصوری نیز وحشتناک است. در صورت تحقق چنین فرضیه ای احتمال اینکه یک جنگ تمام عیار منطقه ای در خاورمیانه شکل بگیرد بسیار زیاد است که در این صورت بی شک ایران یک پای این جنگ خواهد بود.
- حضور نظامی کشورهای غربی در عراق و سوریه: دیر زمانی نیست که آمریکا نیروهای خود را از عراق خارج کرد و در طرح شورع یک عملیات نظامی علیه سوریه نیز شکست خورد. با توجه به چالش و تنش سیاسی زیادی که بین ایران و غرب در سی و پنج سال گذشته وجود داشته و دارد، حضور نظامی این کشورها به خصوص آمریکا در منطقه و همسایگی ما یک چالش امنیتی محسوب می شود. از آن رو از منظر ایران خروج نیروهای غربی از منطقه یک فرصت امنیتی و ورود آنها یک چالش محسوب می شود. بنابراین با این استدلال خروج نیروهای غربی از عراق برای ایران یک فرصت امنیتی و بازگشت آنها به منطقه به بهانه داعش یک چالش جدید محسوب می شود. از طرفی اقدام نظامی ائتلاف ضد داعش منتهی به عراق نیست و سوریه را نیز در بر می گیرد. سوریه از جمله کشورهای متحد ایران در منطقه است که کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا و متحدان منطقه ای آن در تلاش هستند تا رژیم مستقر در این کشور را از اریکه قدرت پایین بکشند و دولت متحد خود را در این کشور بر سر کار آورند. در همین راستا بود که دولت آمریکا چندی پیش به بهانه سلاح های شیمیایی در صدد بود تا با اقدام نظامی در این کشور به این مهم دست یابد که با مخالفت ایران و روسیه روبه رو شد. حال یک بار دیگر داعش این فرصت را در اختیار آمریکا و متحدان منطقه ای آن گذاشته است تا نیت خود را در سوریه عملی کنند. آنها به بهانه داعش زیرساخت های سوریه را مورد هدف قرار داده و با اینکه اعلام کرده اند در صدد مبارزه با نیروهای اسد نیستند و اولویت اول آنها داعش است اما این احتمال همچنان وجود دارد که با طولانی شدن عملیات نظامی علیه داعش به مرور در صدد ضعیف کردن رژیم اسد نیز برآیند. در همین چارچوب دولت آمریکا اعلام کرده است در جهت مبارزه با داعش نیروهای معتدل مخالف اسد را تقویت خواهد کرد. موردی که ایران بارها نگرانی خود را از بابت آن ابراز کرده و هشدار داده است که در صورت حمله به مواضع نیروهای دولتی سوریه ساکت نخواهد نشست.
در دنیای سیاست و روابط بین الملل هیچ تحولی خالی از تهدیدات و فرصتها در کنار یکدیگر نیست، این کشورها هستند که با درایت خود باید تهدیدات را دفع و از فرصتها استفاده کنند. حتی سیاستمداران باهوش می توانند تهدیدات را نیز به فرصت تبدیل کنند. داعش و تحولات حول آن نیز از همین جمله اند که تهدیدات و فرصتها را در کنار یکدیگر ارائه می دهد و این سیاستمداران ایران هستند که باید با تفکر صحیح و در چارچوب منافع ملی تهدیدات آن را دفع و از فرصت موجود استفاده کند. در حال حاضر کشورهای غربی به این موضوع رسیده اند که داعش می تواند یک تهدید جدی برای منطقه و کل جهان باشد بنابراین به دنبال حذف و یا حداقل ضعیف کردن آن هستند، در این راه به کمک کشورهایی نیاز دارند که بتوانند از پس این مهم برآیند. در منطقه خاورمیانه هیچ کشوری به اندازه ایران در دوکشور سوریه و عراق نفوذ ندارد و با محیط این کشورها به خوبی آشنا نیست. از این رو آنها چه اعلام بکنند و چه نکنند به کمک ایران نیاز دارند، به همین علت بود که سران کشورهای غربی که ابتدا از ایران در ائتلاف ضد داعش دعوت نکردند در ادامه خواستار کمک ایران در این مبارزه شدند. از این رو این فرصت خوبی برای ایران است که از یک طرف نقش منطقه ای خود را به کشورهای غربی به خصوص آمریکا بقبولاند و از سوی دیگر بتواند در مذاکرات هسته ای با دست پر وارد شده و در صورت امکان امتیاز گیری نماید.
,
____________
احمد صبوری نژاد
,
انتهای پیام/پ
]
ارسال دیدگاه