حمایت از تولید داخلی با خرید نوشت افزارهای ایرانی؛

چرا صنعت نوشت افزار و لوازم‌التحریر در ایران جان نمی‌گیرد؟

چرا صنعت نوشت افزار و لوازم‌التحریر در ایران جان نمی‌گیرد؟
جهت تقویت تولید، تولیدکنندگان نیازمند ثبات نرخ ارز همسان با تورم، آسان‌سازى تولید، همراهی نظام بانکی و توجه ویژه دولت به این بخش هستند تا بتوانند در بازار رقابتى با کالاهاى خارجى به موفقیت برسند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، تهیه نوشت‌افزارها مهم‌ترین مسئله دانش‌اموزان در آستانه بازگشایی مدارس هستند و حساسیت‌های خاصی نسبت به تهیه این لوازم و به خصوص زیبایی و کیفیت آنها دارند.
 
شاید تا چندسال پیش همه برای زیبایی و کیفیت به دنبال لوازم‌التحریر خارجی یا بِرند آن‌ور آبی بودند اما چندسالی است که نوشت‌افزارهای تولید داخلی در حال رقابت با محصولات خارجی هستند.
 
موسی فرزانیان رئیس اتحادیه نوشت افزار و لوازم‌التحریر کشور در مورد وضعیت تأمین نیاز کشور در این بخش بیان کرد در مجموع 50 درصد از نیاز این بخش از طریق تولیدات داخلی و 50 درصد از طریق واردات تأمین می‌شود.

اما غالب تولیدات داخلی نیز از مواد اولیه خارجی استفاده می‌کنند. هرچند دولت نیز نتوانسته در جهت حمایت از این صنایع گام مؤثری بردارد؛ بطوری که دولت امسال ارز دولتی برای کاغذ دانش‌آموزی را فقط به چند کارخانه که دارنده ماشین‌ آلات اتوماتیک بوده‌ا‌ند داده است.
 
آنچنان که در اخبار و گزارش های رسانه‌ها منعکس شده، گردش مالی بازار لوازم التحریر حدود 6 هزار میلیارد تومان برآورد می شود، عدد و رقمی برجسته و قابل توجه که متأسفانه سهم ایران از این میزان، قریب به 10 درصد تخمین زده شده است.
 
چرا صنعت لوازم‌التحریر در ایران جان نمی‌گیرد؟

ثبات نرخ ارز: طبق قانون برنامه چهارم توسعه، نرخ ارز باید به اندازه تفاوت نرخ تورم در داخل، به‌طور سالیانه تغییر کند. اگر نرخ ارز همسان با نرخ تورم افزایش نیابد، قیمت کالاى خارجى نسبت به کالاى مشابه داخلى، کمتر مى‌شود و در نتیجه کالاهاى داخلى در رقابت با کالاهاى خارجى شکست مى‌خورد و در نهایت، این امر منجر به کاهش تولید داخلى‌گردد. این اتفاق بر اساس سیاست‌هاى دولت در چند سال اخیر اتفاق نیافتد و باعث شد نرخ ارز در سال گذشته از کنترل دولت رها شود و به‌صورت دفعى به قیمت واقعى خود برسد. به طور مثال سال گذشته واردات هر بند کاغذ با 90 تا100 هزار تومان انجام می‌شد اما اکنون واردات هر بند کاغذ به 500 هزار تومان افزایش یافته است.بنابراین جهت تقویت تولید، تولیدکنندگان نیازمند ثبات نرخ ارز همسان با تورم هستند تا بتوانند در بازار رقابتى با کالاهاى خارجى به موفقیت برسند.

آسان‌سازى تولید: مقررات زائد و دست و پاگیر، عدم شفافیت در قوانین و متأسفانه فساد در دستگاه‌هاى ذیربط، به علاوه بروکراسى تنبل باعث دشوارى سرمایه‌دارانى شده است که مى‌خواهند وارد عرصه تولید دراین بخش شوند. این در حالى است که بازارهاى ثانویه فراوانى وجود دارد که باعث سودآورى سرمایه‌داران مى‌گردد. مانند: ارز و سکه، ملک و مسکن، خودروهاى لوکس و...

نظام بانکى: متأسفانه نظام بانکى کشور در خدمت تولید نیست و بانک‌هاى ایران به‌دنبال تجارت و کسب سود شخصى هستند. تولیدکنندگان، نیازمند تسهیلاتى از جانب بانک‌ها مى‌باشند تا بتوانند در عرصه تولید کالا، ورود پیدا کنند. با برنامه‌ریزى‌هاى مناسب و سیاست گذارى دولت در مورد بانکدارى، بانک‌ها بایستى به ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان موظف شوند.

افزایش کیفیت و کاهش قیمت: با توجه به مشکلات عدیده‌اى که تولیدکنندگان در عرصه تولید با آن مواجه هستند، متاسفانه از کیفیت کالاى تولیدى خود مى‌کاهند و بر قیمت کالا مى‌افزایند، همین امر باعث کاهش تمایل مردم از کالاهاى ایرانى مى‌گردد. هم‌چنین شرط اصلى در ورود به بازار رقابتى رعایت این دو اصل مى‌باشد. بنابراین جهت رونق تولید و گسترش آن به بیرون از مرزها بایستى کالاهاى متناسب با نیازهاى جامعه تولید گردد.  

چه‌کار باید کرد؟

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, چرا صنعت لوازم‌التحریر در ایران جان نمی‌گیرد؟,
,
, ثبات نرخ ارز:,
,
, آسان‌سازى تولید:,
,
, نظام بانکى:,
,
, افزایش کیفیت و کاهش قیمت:,
,
, چه‌کار باید کرد؟,

طبق آمار و اطلاعاتى که وجود دارد، خوشبختانه کشور ما در بخش‌هاى مختلف در شرایط مناسبى قرار دارد و با استفاده مناسب از این ظرفیت‌ها مى‌توانیم در عرصه تولید داخلى به موفقیت‌هاى‌ بى‌شمارى دست پیدا کنیم. مثلاً میزان تولید مداد در کشور 830 میلیون و دوبرابر نیاز کشور است و یا در تولید دفتر مشق، می‌توانیم کل نیاز کشور را تأمین کنیم که استفاده از این مزیت‌ها می‌تواند سهم ایران را در تولید نوشت افزار و لوازم‌التحریر افزایش دهد.
 
از سوی دیگر مى‌توان با اجراى سیاست دامپینگ داخلی، ورود کالاهاى خارجى را در کشور محدود کرد اما این سیاست نیازمند حمایت دولتى نیز هست.

سرانجام اینکه این کم‌وکاستی‌ها در بسیاری از محصولات دیگر که مواد اولیه آن وارداتی است احساس می‌شود؛ اما امید است با تکیه بر توان داخلی و تلاش متخصصان کشورمان، شاهد خودکفایی دراین بخش باشیم.
 
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه